Followers

Saturday, June 20, 2015

Long life journey & long Love distance



Selamat Menjalani Ibadah Berpuasa kepada seluruh umat Islam di dunia..
alhamdulilah kita masih diberi nafas tuk merasai dan menjalani tuntutan agama iaitu berpuasa..
semoga puasa yang dilakukan mendapat keberkatan dan rahmat dr Allah.. InShaAllah.. ammiin

lamaya tidak update belog ini..cmfrm dh berhabuk lama dengan entry lama.. dan jugak masih tidak siapkan mengenai Endometriosis kan... alahai bila ada masa terluang nak bt dan menaip belog semula.. keadaan kerja dan kesihatan yang tidak menentu membuatkan kekangan masa..
Rindu masa dulu menaip dengan perasaan, join contest mahupon giveaway... :)

InshAllah kalo ada kelapangan cuba nak menaip semula...

Back to our title.. Long life journey.. kepada yang tak tahu im officialy engganged to Mr ShazmEer... klik to old entry .Aina&Ameer Enganggement yang telah dilakukan sehari sebelum Besday En Tunang :).. kira hadiah la kan...hehehhe xde pon kasi hadiah cuma hadiah dengan mengikat pertunangan dengan pilihan hati awak yea..

sekarang dah bulan 6.. kejap je rasanya dan juga dalam bulan puasa.. tarikh telah ditetapkan... InSHaAllah semoga segalanya berjalan dengan lancar..

banyak lagi list need to do... :(

so masa nak cari DIY Guest Book terjumpa satu belog nie wedding checklist. setiap orang lain perancangan kan & lain cara pengurusannya.. jika ada penambahan,kira boleh tambah ke next entry :)


preparation next level
  • kursus kahwin [done]
  • medical checkup
  • hantaran [done masa tunang,so masa nikah xde dh]
  • bajet kenduri ??
On going proses long term
  • tema [done]
  • homestay sebelah lelaki
  • borang nikah
  • booked dewan [sian mama nk kemas rumah]
  • booked tarikh nikah [done]
  • baju nikah&kenduri [done]
  • jemputan ??
  • doorgift ??
  • mekap nikah&kenduri [done makeup nikah&kenduri both my cousin]
  • kad jemputan, banner, bunting, petunjuk arah ??
  • button,magnetic [on progress ]
  • photobooth [done by catering]
  • buffet candy [done]



No comments: