Followers

Tuesday, December 31, 2013

Giveaway : VirtualMalaysia.com Promotes VMY2014 [26 orang pemenang bertuah]

Salam,


VirtualMalaysia.com dengan baik hatinya, nak bagi hadiah banyak untuk promote diorang punya website yang juga merupakan website yang boleh dirujuk/dipercayai untuk tourist/travel sempena Visit Malaysia 2014! Jom usha Hadiah dulu ye! Jumlah hadiah adalah 26 dan Pemenang yang terpilih seramai 26 orang!

1. VM merchandise (T-shirt/Payung/Mug) + RM10 mobile top up = 3x

2. Payung Virtual Malaysia = 3x
3. T-Shirt Virtual Malaysia = 3x
4. Mug Virtual Malaysia = 3x
5. Long Chiffon Skirt (Yellow) = 1x
6. Long Chiffon Skirt (Blue) = 1x
7. Long Chiffon Skirt (Red) = 1x
8. 5 keping Voucher 10% Cupcake Lily Cafe = 10x
9.  Shawl (Handmade by Salju) = 1x

Jom tengok gambar-gambar hadiah, kalau bagi list je, xde la excited sangat kan? Hehehe 











Okay tak hadiah? Ni baru first give away taw, next time diorang akan offer hadiah lagi masyuk! hehehe. 


Cabaran : 

Kena pergi page ni : http://www.virtualmalaysia.com/ , then pergi section VMY2014 dan pilih article pilihan korang. 

Visit Malaysia Year 2014 Boost : Malaysia Ranked 11th in the World for English Ability


saya memilih artikel ini kerana saya percaya rakyat malaysia mampu untuk berbicara dalam
 bahasa Inggeris. Walaupon tidak fasih tetapi boleh memahami apa yang disampaikan dan
mencuba untuk membalasnya walaupon menggunakan ayat yang mudah. 
Saya tahu rakyat Malaysia antara salah satu negara Asiayang tidak gentar untuk bercakap 
dengan orang luar (foreigner) dalam berbahasa Inggeris.
Ini kerana kerajaan sudah membiasakan rakyatnya mempelajari bahasa Inggeris sejak
dibangku sekolah rendah mahupon di taska-taska. 





Nak join? Clik link dibawah! :)

http://sayaiday.blogspot.com/2013/12/giveaway-virtualmalaysiacom-promotes_27.html

 Hehehe . Simple jeee. Cepat join ramai-ramai! ajak kawan-kawan :)


Contest End : 31th December 2013! 



KONTES U-BLOGGER

PELANCARAN | KONTES U-BLOGGER | Assalamualaikum, seperti yang di war-warkan
sebelum ini, maka hari ini bermulalah Kontes U-Blogger yang bertujuan membuka ruang
kepada rakan-rakan Blogger yang sudah mempunyai brand dan service mereka sendiri untuk
sama-sama mempromosikan produk dan perkhidmatan mereka.


BANNER U-BLOGGER

Syarat-syarat Penyertaan

1. Mestilah Blogger yang berwarganegara Malaysia.
2. Follow blog www.mawardiyunus.com [klik]
3. Buat entri bertajuk KONTES U-BLOGGER
*sila copy coding berikut dan paste di ruangan HTML
4. Sila backlink banner U-blogger ke entri ini.
5. Jawab 1 soalan berkaitan dengan penaja Kontes U-Blogger dan Tinggalkan URL entry dan jawapan
 anda ke dalam ruangan komen entri ini. * awas jangan jawab dan letakkan jawapan soalan 
kontes di dalam entry anda untuk mengelakkan peserta lain "copy & paste".

SOALAN : SIAPAKAH PEMILIK MYWIFE CLOSET?


6. Follow blog, Like fanpage penaja dan Follow Google+ penaja.


Instagram

Senarai Blog U-Blogger

U-Blogger Mk Syahir ~ fuh.my [klik]
U-Blogger Dik Bee ~ www.dikbee.com [klik]
U-Blogger Hafizzy Aziz ~ www.fizgraphic.com [klik]
U-Blogger Sue Izza ~ myputeri21.blogspot.com [klik]
U-Blogger Qaseh Dalia ~ www.qasehdalia.com [klik]
U-Blogger Nurramizah Fadzil ~ supersihat.com [klik]
U-Blogger Pari Pari Putih ~ www.paripariputih.com [klik]
U-Blogger Marqis Careno ~ marqiscareno.blogspot.com [klik]
U-Blogger Korakora Art ~ korakoraartdesign.blogspot.com [klik]
U-Blogger Zulhilmi Tempoyak ~ www.zulhilmitempoyak.blogspot.com [klik]
dengan kerjasama Kelab Blogger Ben Ashaari [klik]



Senarai Fanpage U-Blogger
 




Monday, December 30, 2013

PANTANG LARANG VITAMIN




Tidak merasa manfaat setelah mengambil supplement/vitamin? Mari kita check senarai semak dan pantang larang ini!
Beberapa faktor kenapa VITAMIN TIDAK BERKESAN.

Saya yakin ramai yang tahu berkat istiqamah…berkat istiqamah [ amalan yang dilakukan secara sedikit tetapi berterusan] even dalam mendapatkan kesan hasil dari pengambilan supplement, kita disarankan makan secara konsisten selama 3 bulan untuk benar-benar mendapatkan keserasian ditambah sel kita hidup antara 90-120 hari.

Ada segelintir kumpulan pengamal vitamin yang merasakan tidak mendapat apa-apa manfaat dari pengambilan vitamin atau supplement mereka disebabkan oleh beberapa faktor :


☂1. Pengambilan air kosong dipandang remeh.
Ramai yang ada masalah untuk amalkan minum air masak kosong dan lebih suka yang bewarna dan berperisa. Air yang manis boleh meningkatkan kepekatan darah serta menyebabkan kegemukan.
Kita disarankan mengamalkan banyak minum air masak apabila mengamalkan pengambilan vitamin supaya penyerapan vitamin oleh tubuh berlaku dengan lebih baik.
Ia juga penting bagi mengurangkan kesan Healing Crisis (Krisis Penyembuhan).


☂2. Elakkan makan vitamin secara banyak sekaligus pada satu masa.
Apabila kita makan semua vitamin secara sekaligus, ini meningkatkan kepekatan darah kita hanya pada masa-masa tertentu. Ramai yang suka amalkan ini apabila waktu hendak tidur sedangkan pada masa selepas itu kita akan kurang minum air. Maka cuba agih-agihkan pengambilan vitamin anda mengikut kesesuaian dan keperluan anda agar kepekatan darah tidak meningkat secara mendadak pada satu satu masa. Ini juga membantu agar buah pinggang tidak terlalu dibebani pada satu satu masa tertentu sahaja.


☂3. Elakkan pengambilan vitamin bersama ubat.
Sekiranya anda dalam pemantauan doktor atas masalah kesihatan, elakkan mengambil ubat secara serentak dengan pengambilan vitamin kerana ini hanya akan menyebabkan darah bercelaru dan tidak dapat menyerap vitamin dengan baik. Cuba sediakan jadual, sekiranya selepas makan pagi anda mengambil ubat doktor maka anda boleh amalkan vitamin pada waktu tengahari atau malam. Namun sekiranya anda perlu makan ubat secara berturutan, pagi dan petang, maka amalkan vitamin selepas 2-3 jam selepas pengambilan ubat doktor.


☂4. Kurangkan pengambilan kafein dalam diet harian.
Tahukah anda pengambilan kafien boleh merosakkan vitamin yang sedia ada dalam badan? Maka pengambilan minum yang berkafien yang tinggi secara berterusan boleh membazirkan vitamin yang kita amalkan selama ini. Maka kita tidak akan mendapat kesan seperti yang diharapkan sama sekali disebabkan vitamin rosak disebabkan pengambilan kafien secara berterusan.

☂5. Pantang larang makan vitamin.
-Tahukah anda pengambilan multivitamin yang lengkap dengan zat besi (Vitalea) tidak boleh diambil serentak bersama air susu/ ostematrix/ pil kalsium? Ini kerana ia akan mengganggu penyerapan zat besi itu sendiri.
-Tahukah anda vitamin E dan GLA Complex (kerana terdapat Vitamin E di dalam GLA Complex), tidak boleh diambil bersama alfalfa kerana alfalfa boleh mengganggu penyerapan vitamin E oleh tubuh badan manusia.


☂6. Pesakit-pesakit dan keadaan seperti berikut TIDAK BOLEH mengambil vitamin dan supplement seperti yang dinyatakan:

Pesakit SLE atau lupus : Alfalfa

Pesakit talasemia: Vitalea

Ibu Mengandung: Vitamin E, Alfalfa, GLA, Vivix, Cinch, Carotamax (kecuali dengan saranan doktor). Vitamin2 yang tinggi antioksidan tidak digalakkan diambil di awal kandungan dikhuatiri si ibu akan mengalami risiko keguguran. Biasanya diawal kehamilan, imunisasi ibu memang rendah kerana hendak memberi laluan bayi membesar dalam rahim si ibu. Pengambilan vitamin yang meningkatkan antioksida boleh memberi risiko keguguran pada janin tadi. Maka, vitamin yang tidak boleh diambil seharusnya dihentikan sebaik sahaja mengetahui si ibu telah mengandung.

Ibu Menyusu: Cinch (disarankan diganti dgn ESP kerana kandungan kalori yg rendah dalam cinch tidak mencukupi utk keperluan kalori ibu2 menyusu).
Maka, sebelum anda mengambil apa jua vitamin. Pastikan konsultasi diberikan agar pengambilan vitamin memberi kesan yang optimum.


TIPS UNTUK IBU MENYUSU.
1. Stimulasi adalah point utama. Susukan bayi anda dengan kerap. Jika ibu bekerjaya buat sesi perahan setiap 3 jam dan pastikan sehingga payudara benar-benar kosong.
2. Pastikan para ibu meminum air sekurang-kurangnya 3L sehari. Tidak terlalu berdiet dalam menjayakan penyusuan lengkap buat simanja.
3. Amalan rohani jangan dilupakan selain amalan wajib spt solat; doa dan zikir jadikan sebagai rutin agar mudah mencapai gelombang Alfa, iaitu ketenangan supaya penyusuan dapat berjalan lancar.


credit : Healthy Depot

Sunday, December 29, 2013

TestiMoni #2


Selamat petang semua, pas makan tadi, kenyang sampai nak terkeluar balik la pulak. macam-macam, lapar susah hati, dah kenyang pun susah hati jugak rupanya hehe. 

Uols tau tak Vitamin C nih sangat bagus untuk luka selepas pembedahan dan luka lepas bersalin?? Sebab dia proses membaiki luka uols dari dalam. Saya dua orang anak, Tuah dengan Melaty tu, lahir secara czer. Memang kena jaga elok-elok luka czer nih, silap-silap kang bernanah luka tuh laggii haru.

So masa dalam tempoh pantang, saya amalkan makan buah oren sunkist tu. Dah la baik untuk proses pelawasan, membaiki jugak luka dari dalam. Ingat cepat ker nak recover luka operation?? Tujuh lapis kulit ke siaattt nakkkkk..

Dulu, makan buah oren sunkist jer, sekarang no worries!! VITAMIN C dari Shaklee makan sehari sebiji jer. Cukup ker sehari sebiji?? Kalau buah oren paling koman kita makan sebiji kan, takyah pusing kepala nakkkk, sehari sebiji vitamin C Shaklee nih, bersamaan dengan 7 BIJI BUAH OREN. Mau sangkak perot nak telan 7 biji buah oren sehari?

So, uols yang masih lagi cari-cari vitamin apa yang bagus untuk baiki luka uols tu, do contact me.
xoxo.



can contact for futher information or for consultant before take:
ID : 1064521 Nor Myza
Phone Num : 0184014606
FB : Nor Myza

credit : Facebook NorMyza 




TestiMoni #1 Shaklee



tak caya yeee?? kan dah bgtau kulit masa remaja sweet 17 dulu bermasalah. dulu kulit gelap kusam sunburn berjerawat huwawawa!! 

sekarang kulit makin pulih. jerawat muncul sebulan sekali jer masa ehemm ehemm org perempuan. kulit takda masalah cepat sunburn macam dulu lagi.

apa yg saya ambim skrg adalah supplement untuk kesihatan kulit. membaikpulih dan merawat kulit dari dalam. bila dari dalam dah elok, luaran tak perlukan penjagaan yang mahal.

pm me as soon as possible
love shaklee 



can contact for futher information or for consultant before take:
ID : 1064521 Nor Myza
Phone Num : 0184014606
FB : Nor Myza

credit : Facebook NorMyza


SET PRODUK SHAKLEE FULL DESCRIPTION





Masalah sakit lutut...sakit sendi.... MENDERITA SAKIT OSTEOPORISIS
(Kerapuhan Tulang Belakang)... 

KELEBIHAN OSTOMETRIX


  Bertindak sebagai KALSIUM dalam badan
  Menghalang kerapuhan pada tulang belakang @ OSTEOPORISIS
  Membantu masalah sembelit
  Memelihara kulit lebih sihat dan berseri
  Mengurangkan pengecutan otot perut sewaktu kontraksi bersalin atau datang bulan



KELEBIHAN OMEGA GUARD

  Mengelakan Sindrom Ostearthistis
  Mengurangkan keradangan sendi, kebengkakan sendi serta kekakuan pada sendi
  Mengurangkan risiko Penyakit Parkinson
  Mengurangkan kemurungan & mengatasi emosi 'moody'
  Membantu perkembangan otak dan mata bayi (Ibu Mengandung)



KELEBIHAN ADVANCED JOINT HEALTH TABLET (AJHT)
Dihasilkan daripada ekstrak Boswellia yang digunakan untuk kesihatan sendi
  Dihasilkan juga daripada ekstrak Glukosamine (berasaskan jagung) keselesaan sendi
  Meningkatkan kesan kusyen dan kusyen pelapik sewaktu bergerak
  Dilengkapi dengan zink, magnesium,mangan dan vitamin C untuk memelihara keselesaan sendi




B Complex
Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress
Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan.
Menukarkan makanan (glukos) kepada tenaga dan membantu pelajar berfikiran positif dan secara automatik pemikiran & daya tumpuan akan lebih baik.
Vitamin B juga dapat membuatkan wajah yang lebih cantik berseri dan tidak kusam.

Lecithin
Lecithin mengandungi choline untuk menguatkan daya ingatan.
Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine. Acethylcholine penting untuk fungsi otak - berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman,etc.
Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak.

ESP
menguatkan fungsi saraf dan memori
membekalkan tenaga yang berpanjangan
membina sel-sel saraf yang baru




VITAMIN APA YANG SIHAT UNTUK KULIT CANTIK ??

Vitamin B complex :

ianya penting dalam kestabilan hormon kita. Kekurangan b complex dalam badan boleh membuatkan kita cepat letih, cepat marah atau moody, cemburu dan banyak lagi. Bila kita dalam keadaan hormon yang tidak stabil jerawat akan mudah terhasil.

Vitamin C :
ianya sangat penting dalam pembentukan kolagen. Ramai kita yang sibuk nak beli kolagen walhal hanya dengan mengamalkan makanan yang tinggi kandungan vitamin C membantu penghasilan kolagen dengan lebih baik.

Vitamin E :
terkenal sebagai vitamin awet muda. Ia juga dikatakan melambatkan proses penuaan. Selain itu vitamin E juga dikatakan membantu keseimbangan hormon dan mengawal kadar minyak dalam liang kulit. Vitamin E juga membantu mengurangkan kesan kulit jeragat selain pengambilan beta carotene. Vitamin E sangat membantu bagi mereka yang mempunyai masalah kulit yang berminyak.

Protien :
sangat penting dalam penghasilan sel baru. Ianya membantu mengurangkan kesan hitam (kulit mati akibat jerawat). Tompokan hitam pada kulit akibat jerawat sangat sukar dihilangkan kerana kita tidak mendapat cukup protien yang membantu dalam penghasilan sel baru. Untuk dapatkan kulit yang cantik kita perlulah mendapatkan makanan yang bersumberkan protien yang baik.

Air: sangat penting dalam pengaliran darah , penyerapan semua nutrien dari sumber makanan untuk diserap oleh tubuh. kekurangan air boleh menyebabkan jerawat mudah terhasil. kekurangan air boleh menyebabkan kita mempunyai kulit yang kering seterusnya mempunyai kulit yang bermasalah




SET BERPUASA

Set ini sesuai diamalkan untuk menggantikan sarapan pagi anda. Menu sarapan pagi ini boleh diamalkan oleh semua golongan dari kanak-kanak hingga orang dewasa. Ia membantu meningkatkan tenaga ,mengurangkan rasa letih dan meningkatkan daya tumpuan setiap hari.

Ada 3 jenis produk dlam set ini - Mealshake, Energizing Soy Protein (ESP) dan Performance Drink. Mealshake dan ESP mempunyai perasa vanila, gabungan 2 produk ini akan menghasilkan rasa minuman yang sangat lazat dan berkhasiat. Ia mengandungi 9 amino acids yang lengkap untuk keperluan tubuh dan mampu memberikan tenaga serta mengawal rasa lapar ketika berpuasa.

Performance Drink membantu mengekalkan kandungan air dalam badan kita dan mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk mencegah dehidrasi. Merupakan minuman kegemaran atlit (seperti 100 plus). Mempunyai perasa oren. Performance drink menjadi pilihan mereka yang berpuasa.

Dapatkan SET ini untuk tenaga yang optimum ketika berpuasa, anda boleh menambah supplement B-Complex, Vita-Lea dan Vita-C semasa bersahur.




SET BERSALIN LENGKAP SHAKLEE....

Sesuai untuk ibu2 yang x suka mkn jamu....n takut baby kne cirit birit....selalu nyer lau baby kne JAUNDICE (baby Kuning)...mesti mak kita x bagi makan jamu kan...so set nie amat sesuai tuk ibu bersalin...

Vitalea (Multivitamin) 
Mengandungi 12 vitamin dan 9 mineral penting yang lengkap untuk keperluan 
tubuh seharian.
Memulihkan selera makan dan melancarkan process pencernaan
Penting bagi prosess pertumbuhan.
Menyeimbangkan hormon dan bahan kimia dalam badan.
Melengkapkan nutrient yang kurang.

Alfalfa Complex
Kaya dengan Nutrisi
Melegakan rasa kebas dan sakit sendi
Milk Booster(bykkan susu badan)

B Complex
Menukarkan gula dalam darah kepada tenaga.
Mencegah kelesuan dan kemurungan.
Membantu kelancaran urat saraf.
Mengelakkan stress.
Mengelakkan sembelit.

Zinc Complex
Menyembuhkan luka.
Terlibat dalam penghasilan insulin.
Mengekalkan rangsangan bau dan rasa.
Mengawal kelemumur.


****Tambahan****
Ostematrik

Menolong Pengecutan otot dan Saraf
Mengurangkan Sembelit






SET Naikan berat badan

Masalah terlalu kurus,bentuk badan kurang menarik....dapatkan berat badan yang Ideal






BEST Seller.. Set Honeymoon tuk suami isteri...



Alfalfa Complex 

Diamalkan oleh wanita, membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid (makan alfalfa bersama kalsium), dan turut membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti Kacip Fatimah).




Vitamin E & Selenium 

membantu meningkatkan hormon seks baik lelaki mahupun wanita yang juga terkenal sebagai “vitamin seks”. Selain menghaluskan kulit, anti penuaan, melancarkan peredaran pembuluh darah, mencegah pembentukan darah beku, pembentukan sel2 baru (termasuk RNA & DNA) dan lain-lain, ianya juga amat terkenal mempunyai khasiat untuk meningkatkan kelelakian & menyuburkan organ reproduksi lelaki & wanita. Sebanyak 50% Selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel & duktus seminal. Selain itu, lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Maka, suplemen Selenium yang cukup sangat membantu hubungan seksual.


SET KESIHATAN WANITA


SET Kesihatan Wanita ini terdiri dari Ostematrik,

GLA Complex dan Omega Guard.

membantu melegakan simptom senggugut dan monopaus

menggalakkan kulit yang sihat & cantik

menggalakkan tulang yang kuat
mengurangkan risiko penyakit jantung
melegakan sakit-sakit sendi
membantu membakar lemak & berat badan yang ideal
membantu bertenaga, melekan rasa letih lesu





Set Kesihatan Lelaki

OMEGA GUARD,ZINC COMPLEX,VITA-E COMPLEX

Kebaikan :

Memelihara kesihatan prostat
Meningkatkan kecergasan dan kesihatan badan
Memelihara jantung dan sendi yang sihat
Membantu mengekalkan tekanan darah normal
Mengawal tahap kolesterol yang sihat
Membantu tubuh badan memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein



SET KULIT CANTIK DAN SIHAT


VITAMIN APA YANG SIHAT UNTUK KULIT 

CANTIK ??


Vitamin B complex : ianya penting dalam kestabilan hormon kita. Kekurangan b complex dalam badan boleh membuatkan kita cepat letih, cepat marah atau moody, cemburu dan banyak lagi. Bila kita dalam keadaan hormon yang tidak stabil jerawat akan mudah terhasil.

Vitamin C : ianya sangat penting dalam pembentukan kolagen. Ramai kita yang sibuk nak beli kolagen walhal hanya dengan mengamalkan makanan yang tinggi kandungan vitamin C membantu penghasilan kolagen dengan lebih baik.

Vitamin E : terkenal sebagai vitamin awet muda. Ia juga dikatakan melambatkan proses penuaan. Selain itu vitamin E juga dikatakan membantu keseimbangan hormon dan mengawal kadar minyak dalam liang kulit. Vitamin E juga membantu mengurangkan kesan kulit jeragat selain pengambilan beta carotene. Vitamin E sangat membantu bagi mereka yang mempunyai masalah kulit yang berminyak.

Protien : sangat penting dalam penghasilan sel baru. Ianya membantu mengurangkan kesan hitam (kulit mati akibat jerawat). Tompokan hitam pada kulit akibat jerawat sangat sukar dihilangkan kerana kita tidak mendapat cukup protien yang membantu dalam penghasilan sel baru. Untuk dapatkan kulit yang cantik kita perlulah mendapatkan makanan yang bersumberkan protien yang baik.

Air:
sangat penting dalam pengaliran darah , penyerapan semua nutrien dari sumber makanan untuk diserap oleh tubuh. kekurangan air boleh menyebabkan jerawat mudah terhasil. kekurangan air boleh menyebabkan kita mempunyai kulit yang kering seterusnya mempunyai kulit yang bermasalah




SET BERSALIN


SET BERSALIN SHAKLEE....

Sesuai untuk ibu2 yang x suka mkn jamu....n takut baby kne cirit birit....selalu nyer lau baby kne JAUNDICE (baby Kuning)...mesti mak kita x bagi makan jamu kan...so set nie amat sesuai tuk ibu bersalin...

Vitalea (Multivitamin) 

Mengandungi 12 vitamin dan 9 mineral penting yang lengkap untuk keperluan tubuh seharian.

Memulihkan selera makan dan melancarkan process pencernaan
Penting bagi prosess pertumbuhan.
Menyeimbangkan hormon dan bahan kimia dalam badan.
Melengkapkan nutrient yang kurang.


Vita-C Sustained Release

Membantu dalam meningkatkan imuniti badan.

Membantu dalam penyerapan zat besi.
Membantu dalam proses pemulihan sel, seperti luka.
Membina kolagen untuk menguatkan dan menyegahkan tisu dalam badan.
Menjaga ketahanan badan dari selsema.
Menstabilkan bahan kimia dalam badan.

B Complex
Menukarkan gula dalam darah kepada tenaga.
Mencegah kelesuan dan kemurungan.
Membantu kelancaran urat saraf.
Mengelakkan stress.
Mengelakkan sembelit.

Zinc Complex
Menyembuhkan luka.
Terlibat dalam penghasilan insulin.
Mengekalkan rangsangan bau dan rasa.
Mengawal kelemumur.

So try..mmg BEST...air susu pun bertambah.





SET TURUN BERAT BADAN


Set Turun Berat badan



Herb-Lax 

Bertujuan untuk pembersihan usus 

Mengandungi 9 herba semulajadi yang menggalakkan pembersihan yang lembut. Ini sangat penting untuk proses menguruskan badan. Jika pergerakan usus lancar, jadi, tidak ada makanan yang asyik tersekat dan melekat pada dinding usus, sebaliknya nutrien diserap dengan baik untuk kegunaan fungsi tubuh 

Herb-Lax ini telah diuji secara klinikal untuk penggunaan jangka masa panjang. Jadi, ia selamat dan terjamin. Sesuai untuk mereka yang ada masalah sembelit atau perut buncit.



Lecithin 

Ia dikenali sebagai Pengemulsi lemak Ia sangat istimewa kerana ia mampu untuk memecahkan lemak. Lecithin yang diekstrak dari kacang soya organik ini larut lemak dan turut membantu menyerap vitamin A, D, E, K yang larut lemak.


Ia bertindak sebagai pembersih saluran darah. Jadi, sepanjang proses penurunan berat badan ini, risiko salur darah tersumbat dan serangan jantung juga rendah



Cinch Shake Mix 

Ia membantu mengimbangi nutrien dan mengandungi leucine yang membantu mengekalkan otot dan membakar lemak Ia mengandungi protein, multivitamin dan serat Ia sedap, mengenyangkan dan rendah kalori Jadi, kita boleh mengurangkan pengambilan makanan tanpa perlu berlapar

Proses menguruskan badan berlaku kerana lemak dibakar tetapi otot tetap terpelihara Protein sangat penting dalam proses penurunan berat badan, kerana ia membantu membina otot Otot sangat penting kerana ia membantu meningkatkan kadar metabolisma dan diperlukan untuk membakar kalori

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit


SET IBU MENGANDUNG


SET J-1 (Trimester I )
Vita-Lea
B Complex
Vitamin C
Ostematrix 

SET J-2 ( Trimester II dan III)
Vita-Lea
B Complex
Vitamin C
Ostematrix
Omega Guard




SET IQ ANAK BIJAK (Cerdik dan Sihat)

Cadangan pengambilan supplement ini berbeza mengikut umur anak-anak……
Bagi anak-anak yang masih bersekolah rendah ( 7 tahun dan ke atas)..




1)Shaklee OmegaGuard     2)Shaklee Meal Shake


Bagi anak-anak di peringkat umur sekolah menengah (13 tahun dan ke atas)…..


1)Shaklee OmegaGuard
2)Shaklee Lecithin
3)Shaklee B-Complex
4)Shaklee Meal Shake


1)Lecitin 

Mengandungi choline yang sangat perlu untuk otak berfungsi dan meningkatkan daya ingatan. Lecitin meningkatkan bekalan choline dan acethylcholine. Acethylcholine penting untuk fungsi otak
Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat.30% otak adalah terdiri daripada lecitin, manakala 70% lemak di hati adalah lecitin.



2)Shaklee B-Complex 

Membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, 
Anti stress (sebagai penenang), 
Membantu meninggikan sistem pertahanan badan, 
Menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan 
Membantu pelajar berfikiran positif sentiasa(mood baik)
Jadi, bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik pemikiran & daya penumpuan akan menjadi lebih baik. Vitamin B juga dapat melahirkan wajah yang cantik berseri dan tidak kusam.



3) SHAKLEE OmegaGuard

SHAKLEE OmegaGuard mengandungi satu rangkaian penuh 7 asid lemak omega 3 semulajadi iaitu EPA,DHA,ALA,dll. EPA menyihatkan jantung dan sendi manakala DHA pula penting bagi perkembangan otak dan fungsi2 otak.
Pemakanan yang berzat dan berkualiti amat penting supaya otak dapat berkembang.




4) SHAKLEE Meal Shake

Dengan kehidupan aktif anak-anak, mereka kurang mempunyai masa untuk duduk dan menikmati makan dengan sempurna. Oleh yang demikian Shaklee Meal Shake merupakan initiatif yang bagus dalam memastikan kita dapat membekalkan nutrient dan mineral yang penting untuk tumbesaran anak-anak kita. Shaklee Meal Shake ini, membekalkan 19 nutrient dan mineral penting yang perlu untuk tumbesaran anak-anak. Selain itu Shaklee Meal Shake ini juga merupakan sumber Kalsium yang tinggi dan diperbuat dari soya bermutu tinggi untuk menampung keperluan protein anak-anak. Di datangkan dalam perisa vanilla yang sangat lazat.   


can contact for futher information or for consultant before take:

ID : 1064521 Nor Myza
Phone Num : 0184014606