Followers

Saturday, November 30, 2013

Syscronixe Enterprise


Kami membuat pre order untuk aksesori telefon..
Esok pihak kami akan membuat pembelian kepada
 sesiapa yang telah menempah..kami akan cuba sedaya upaya untuk 
mencari setiap aksesori yang anda inginkan..
sila like page kami..Syscronixe Enterprise..
Cepat2..jgn lepaskan peluang ini untuk mendapat aksesori yang anda inginkan..

sila layari ke 
https://www.facebook.com/syscronixeenterprise
Berminat dengan kraftangan??
Tidak tahu nak tempah dimana??
Usah risau..Kami ada..Kami menerima tempahan untuk kraftangan..pelbagai jenis kraftangan yang ada.
.design boleh di minta oleh customer..
Kraftangan 100% hand made
Cepat-cepat..Order sekarang..


Jika berminat dan inginkan keterangan lebih lanjut
- Boleh call/msj 013-6185698
- Whatsapp/wechat 010-2611396



Friday, November 29, 2013

December 2013 giveaway

 
Are you excited about this December 2013 giveaway?
 
One lucky winners get the above
  • Pink Pouch can be use as dinner bag
  • Hello Kitty play cards
  • A set of fish cell phone charms


Tag 3 friends in your post and make sure they know of this giveaway

  1. Place Giveaway Banner at side bar of your blog, 10 points
  2. Grab nameSherry blog badge put your side bar, 10 points
    652 followers, you earn 60 points 
    Already take part Take part in Biru Band giveaway 20 points
    already Follow me on twitter @sherrygo, 10 points


Top Referral wins the choice of getting name bracelet or name cell phone charm. 
Giveaway ends on 26 December 2013, at midnight Malaysia time.
Winner will be chosen using random.org
Come back this blog to find out if you are winner, winner will have 48 hours to reply my email. Other wise, new winner will be chosen.
 
GOOD LUCK!

Sunday, November 24, 2013

Ketika Kita


Ketika kita mengeluh: “eeeiii, aku penat sangat..." ALLAH menjawab : 
“ Dan KAMI jadikan tidurmu untuk istirehat " (78 : 9)




Ketika kita mengeluh : “Beratnya dugaan ni, tak sanggup rasanya aku..." 
ALLAH menjawab : 
“ AKU tidak membebani seseorang, melainkan sesuai kesanggupan” (2 : 286)




Ketika kita mengeluh : “Serabutnyaa..." ALLAH menjawab : 
“ Hanya dengan mengingatku hati akan menjadi tenang ” (13 : 28)



Ketika kita mengeluh : “Apa yang aku buat ni semua sia-sia..." ALLAH menjawab : 
” Siapa yang mengerjakan kebaikan sebesar biji dzarah sekalipun, niscaya ia akan melihat balasannya ” (99 : 7)



Ketika kita mengeluh : “ takdak sorang pun yang nak tolong aku..."
ALLAH menjawab:
 “ Berdoalah (mintalah) kepadaKU, niscaya Aku kabulkan untukmu ” (40 : 60)



Ketika kita mengeluh : “ Aku sedihh sangat...” ALLAH menjawab : 
“ La Tahzan, Innallaha Ma’ana. Janganlah kamu berduka cita, sesungguhnya Allah beserta kita " (9 : 40)

Saturday, November 16, 2013

Malaysia Blogger's Giveaway




Syarat-Syarat Penyertaan :

  1. Warganegara Malaysia dan beralamat di Malaysia sahaja .

  2. Mempunyai blog dan facebook .

  3. Follow blog , Instagram dan like Fanpage sponsor .

  4. Buat entry yang bertajuk " Malaysia Blogger's Giveaway "

  5. Copy code dibawah dan paste di ruangan HTML entry.

  6. Hantar url penyertaan hanya di comment entry ini sahaja. Lain lain tidak diterima.

  7. Tarikh tutup : 10 Disember 2013
  8. Syarat daripada sponsor :

    Like Fanpage 























    Follow Instagram *abaikan jika tiada 

    Instagram Instagram Instagram Instagram  Instagram Instagram Instagram Instagram  Instagram Instagram

     Follow Blog 


    Share,click dan Like Di Facebook :

    1. Share page Stylez Store House di wall fb anda .




    2. Jum cepat2 Join Giveaway ini..
      hadiah yang super awosome & tersangat best..


      I'm Trying




      Semalam awak datang ke dalam hidup saya. Saya cuba berikan cinta semampu yang
       saya tahu. Awak ajar saya, apa tu kasih sayang, awak ingatkan saya apa itu rindu. 
      Tapi tiba-tiba awak hilangkan diri. Tanpa beritahu apa salah saya yang sebenarnya..


      Hari ini, saya cuba jadi kuat. Cuba menjadi tekad seperti mana diri saya sebelum
       awak muncul dalam hidup saya. Andai kata, di luh mahfuz mmg sudah tertulis nama
       awak sebagai takdir hidup saya, saya terima dengan hati terbuka. 
      Sebab saya masih sayangkan awak.


      Tapi jika ada yang lain tertulis "dia" adalah jodoh saya yang sebenarnya, 
      saya minta 1 sahaja. Doakan saya mampu lupakan awak. 
      Sebab saya mahu mencintai pasangan dunia dan akhirat saya setulus hati.


      Kerana dialah " pelengkap buat kaki saya melangkah ke syurga "


      Friday, November 8, 2013

      Work.. Busy.. Work

      ----------------------------------------
      Sticky Note for November & Disember
      -----------------------------------------------
      1. Lawatan PP 12-13/12/2013
      2. Settlekan Penilaian Prestasi & Pengetahun Modul 1-3 & Modul 5
      3. Settlekan Core Abilities & SKM pelajar IT sebelum/pada 02/2014
      4. Settlekan Log Book & Poster (for me)
      5. Selesaikan 15 Set WIM ( 7 set dh siap)
      6,7.... Work dari Penyelia +++ (incoming work to do)



       
      miss him 'sepet' :(

      so tired for this month.. banyak gila kerja..
      penat yang teramat.. macam2 kerja yang nak dipikirkan..
      penat rupanya kerja sebagai guru/cikgu nie even hanya sebagai intern..
      terasa seperti staff permenant pon... 
      kalo diserap kan bagus.. AMIN.. sementara sebelum dapat kerja yg sesuai..


      p/s: sedihnya xdapat nak blogwalking :(
      then tak dapat nak join giveaway or segmen dari mana-mana blog,kalo join
      risau takut xalert akan pengumuman yg owner buat...
      buat masa sekarang hanya boleh baca mana-mana blog yg sempat saje... :(
      anyone yg free ley tolong x..? heheh


      PEMIKIRAN SEORANG LELAKI



      Perihal Lelaki #1
      “Sebenarnya kebanyakan lelaki lebih menyukai wanita yang bijak daripada wanita yang seksi. ”
      Ramai juga lelaki selalu memandang tinggi kepada wanita genius. Paling tidak, wanita yang mempunyai pendirian tetap dan bijak membuat keputusan. Dalam erti kata lain, selalu percaya kepada pemikiran sendiri.
      Bagi mereka, memakai jeans yang ketat, t-shirt pendek sehingga ternampak belakangnya, pusatnya atau wanita bersinglet di pusat membeli-belah adalah Too Cheap!
      Perempuan-perempuan yang seksi dan seksa ini hanya dilihat sebagai satu objek seks. Namun…jika berpelajaran, bijak dan seksi, ianya satu kelebihan besar! It’s big bonus!
      Sekiranya seorang wanita itu pandai mengimbangkan cara berpakaian, penampilan diri, berilmu dan bijak membuat keputusan pastinya dia adalah pilihan lelaki yang paling utama.
      Maksud berilmu di sini, anda boleh memilikinya dari berbagai cara bukan hanya dari kelulusan akademik yang tinggi. Anda boleh menimba ilmu dari kursus-kursus ataupun workshop apa-apa di mana-mana sahaja dan anda boleh memiliki ilmu dalam bidang memasak, menjahit, percetakan, rekacipta dan sebagainya.
      Apabila anda mempunyai ilmu dan kepakaran di dalam sesuatu bidang, anda sudah susah untuk diperlekehkan atau dipandang rendah oleh sesiapa sahaja. Ini kerana, apabila seseorang yang mempunyai ilmu dan kepakaran, keperibadian anda dilihat dari sudut perspektif yang berbeza serta dihormati ramai dan bukan calang-calang orang yang mudah untuk dipermainkan. Now you see what is important, right?!

      Perihal Lelaki #2
      “Lelaki benci dengan wanita yang suka bercerita tentang bekas kekasihnya.”
      Ianya amat memualkan mereka apabila wanita mula bercerita tentang itu dan ini, kisah lampau dan kenangan manis serta pengalaman mereka semasa bersama dengan bekas kekasih.
      Ianya adalah satu kesalahan besar bagi mereka. Mereka juga menganggap, jika wanita masih berperangai begitu, ianya seolah-olah wanita itu masih cinta dan mempunyai perasaan terhadap bekas kekasihnya, walaupun ianya hanyalah satu kenangan silam.
      Yang nak pergi cerita kisah-kisah lama tu buat apa? Pening dengan sesetengah wanita ni. Suka sangat nak bercerita kisah lama. Seolah-olah nak menunjuk yang dia pernah mempunyai kehidupan yang menarik, lepas tu nak banding-banding pulak tu hehehe…
      “adoi, apa yang awak nak mengajar boyfriend awak sekarang ni?… bertahan? sabar? Tak payahla… buat sakit hati dia je beb!”
      Tak usah lah sayamg… buat sakit hati boyfriend you je. Apa yang paling penting ialah kebahagiaan masa depan anda berdua. Bukan kisah yang lepas, pengalaman lalu…boring la beb.
      MASA SEKARANG, bina kebahagiaan sekarang..create new experience untuk anda berdua kenang segala kemanisannya. Alami segala pengalaman baru bersama walaupun di tempat yang pernah anda kunjungi bersama exboyfriend. You know, itu lagi bagus…Lalui bersama boyfriend sekarang, sesuatu yang pernah dilalui bersama exboyfriend untuk jadikan kenangan silam sudah tidak bermakna lagi. Perrgh…ini tip aaaa…”manyak mahal wo!”

      Perihal Lelaki #3
      “Lelaki sangat mengagung-agungkan wanita yang disukainya atau yang baru diminatinya walaupun wanita itu tidak cantik!”
      So, jangan cepat perasan! Hehehe…Kalau nak tahu anda betul-betul cantik atau hebat, jumpa lelaki yang membenci anda, sesungguhnya walau dia membenci anda sekalipun lelaki itu tidak akan mengata anda hodoh jika anda cantik.
      Amacam??… sebenarnya ini memang benar. Dah banyak jumpa lelaki-lelaki begini. Walau dia benci atau geram dengan sikap wanita itu…dia tetap akui yang wanita itu benar-benar cantik.
      Tapi kalau yang tak cantik tu…tetap tak cantik laaa..hehe. Namun selalunya nasib menyebelahi mereka. Walau tak cantik pun, kalau si lelaki sudah sayang, anda tetap kelihatan cun melecun walau pun anda selekeh dan tembam. Begitulah juga sebaliknya. Hehehe…cool tak?!

      Perihal Lelaki #4

      “Mengapa masih cinta dengan lelaki yang pernah curang? Kerana lelaki curang akan berlaku curang lagi dan lagi… ”
      Lelaki curang??…jangan bagi peluang kedua kepadanya. Sekali dia curang, dia akan berlaku curang untuk berkali-kali lagi. Sekali lelaki curang, itu bermakna dia masih mempunyai nafsu terhadap wanita-wanita lain. Curang pertama kali itu yang susah untuk dilakukan, tetapi apabila dia sudah buat sekali…well, yang kedua dan seterusnya is easy!
      So, jangan buang masa! Buang dia! Tidak ada gunanya untuk anda memaafkan lantas memberi peluang kepadanya untuk kembali, kerana hampir kesemua daripada mereka akan kembali berlaku curang lagi. Sorry kawan-kawan wanita semua…this is reality!
      Kecuali, dia terikat dengan perkahwinan yang terpaksa atau perhubungan yang sudah tiada cinta namun kerana anak-anak atau kerana keluarga dan maruah, lalu dia tidak dapat putuskan. Lalu, dia terpaksa jatuh cinta pada yang lain…
      Beratus-ratus email masalah cinta yang mana ramai masih menunggu boyfriend mereka yang hilang entah ke mana. Dan apabila tersedar yang lelaki mereka curang, wanita-wanita ini terus menerus bersedih dan seolah-olah tidak mahu meneruskan hidup normal mereka…
      Please faham ya…lelaki kalau dia masih mahukan anda, dia masih ingin bersama anda, dia akan sentiasa ‘mengayat’ anda. Dia akan sentiasa call setiap masa, sms selalu, selalu mahu berjumpa dan berbual mesra, dia akan lakukan apa sahaja demi untuk bersama anda. Percayalah!
      Kalau masih sayang dan cinta, takkan dia hilang dan senyap je beb, handphone mesti jawab. Kalau dah tak cinta tu, berborak pun sekadar bertanya khabar je, dah tak ada kemesraan, dah tak romantik, sms pun balas sikit-sikit, kadang-kadang tak balas…hmmm, ada wanita lain lah tu. Kalau tak pun dia dah bosan dengan anda.
      So, kerja anda sekarang ialah…bertekad untuk keluar dari kemelut itu dan memulakan hidup baru, kemudian membuka hati anda kepada yang baru…

      Perihal Lelaki #5
      “Lelaki teramat benci dengan wanita-wanita yang suka berlebih-lebih dalam segala hal.”
      Ramai lelaki memang tak suka dengan wanita yang suka bercakap lebih, berpakaian lebih-lebih, cara berkawan pun lebih-lebih. Lelaki mana pun akan mudah rimas dengan wanita sebegini. Disarankan yang lebih-lebih tu, bersederhanalah. Dalam islam pun menyarankan agar kita mengamalkan kesederhanaan.
      Hmm..ingat kami kaum lelaki ni boleh tahan ke tengok awak semua bersosial, berkawan rapat dengan lelaki lain, keluar berjalan, minum-minum, makan-makan,
      “wa jeles bangat tau!!…ingat tak terseksa batin ke?!!… cuba lelaki buat kat wanita tengok. Tahan ke??”
      Hahahaha…kelakar memang kelakar, tapi itulah hakikatnya. Fikirlah dulu sebelum anda nak bersosial lebih-lebih. Ingat cam ni…kalaulah boyfriend anda buat sama seperti apa yang anda buat…okey ke tak? Kalau anda boleh terima then…too bad lah pada boyfriend itu. Kesianlah kat boyfriend you…kena ngap sayot! wakakaka…
      Meranalah dia sorang-sorang hehehe…salah satu sebab utama perpisahan banyak terjadi pun adalah kerana perhubungan yang terlalu sosial sehingga menimbulkan syak wasangka dan cemburu…

      p/s : maka sedarlah wahai wanita..jagalah pasangan anda baik-baiknya ye.. jom share dengan kawan-kawan lain..

      credit : gilerkentangblog

      Monday, November 4, 2013

      Prepare For...


      Sumber dr google... Gerun kan...

      Prepare For...???

      1. Lawatan Pertama PP dr CIAST... [nerves yang amat]
      2. Siapkan Portfolio WIM, Surat2, Buku Log..
      3. Siapkan kerja yang di tugaskn oleh BIG BOSS
      4. Siapkan portfolio student..
      5. Settlekan MODUL dan Core Abilities..
      6. Fikir untuk masa depan ??? [kerja,kereta,ptpk,rumah]
      7. ????? [Sila Tambah Sendiri..]



      Diatas ini adalah senarai keutamaan bagi saya sekarang..
      bagi no 6 & 7 adalah untuk diri sendiri... Fikir untuk masa depan iaitu kerja..
      adakah diri ini cukup layak untuk menjadi pengajar dan diserap sebagai 
      tenaga pengajar & staff di Prodigy,,



      Sunday, November 3, 2013

      ANAK KEDUA

      ANAK MANJA EMAK ?
      sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu. ^^

      ANAK DEGIL
      Anak kedua dikatakan lebih
      degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. semua dia aje yg betul.dlm ramai-ramai adik beradik dia aje yg KETEGAQ.kemahuan dia
      kuat.kalau buat sesuatu sungguh-sungguh.kalau tak nak tu, tak nak lah
      jawabnya, boleh dipujuk tapi
      selalunya tak berapa jalan.

      TAK PANDAI PUJUK
      memang anak no 2 ni dia tak
      pandai pujuk makwe or pakwe dia. (ciannn)

      BERCINTA
      dia kalau bercinta, sangat setia.sanggup berkorban.

      HITAM / PUTIH
      Apa yg dikatakan semua dipegang.kalau
      hitam, hitam lah kalau putih, putih lah.degil tak boleh toleransi.

      HATI
      Anak no 2 ni juga nampak aje
      keras.tp hati dia lembut.SATU lagi pe'el dia.dia tak boleh ditegur.

      BERDIKARI
      Very independent.memang betul.tp kalau terlebih
      independent pun payah.mudah bergaul.very take care.

      ARAHAN
      Anak no 2 ni juga dia payah nk terima arahan.dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata tak boleh kerja ngan orang.

      PEMAAF & CARING
      tidak dinafikan anak no 2 ni pun
      pemaaf dan caring.TAPI awas jangan bagi diorang marah kalau diorang marah faham saje lah.