Followers

Wednesday, August 28, 2013

Chubby VS Kurus


yang mana satu pilihan anda...?
adakah saya perlu mengemukkn diri saya atau menguruskan diri saya...? [konfuse]
sebabnya En Sepet meminta saya mengemukkn sikit diri + untuk elak dapat 
penyakit kalo kurus sangat.. 
ada juga student mengatakan lagi sesuai kalo sy gemuk sikit..?
adakah ini cara untuk mengambil hati saya.. 

Sunday, August 25, 2013

Minggu Terakhir di Bulan 8




sumber dr pakcik google


selamat pagi dan selamat berhujung minggu yea buat kawan2 sekalian dan pembaca... 
[eh ada pembaca ke di belog ini]
dah hari ahad kan dan semestinya dah sampai penghujung bulan 8 nie
dan penghujung pada Syawal kali ini.. harap semua sudah mengunjungi
saudara mara yang dekat dan juga jauh..


sejak masuk kerja di Kolej Teknologi Prodigy nie kan,sudah semestinya bagun awal
la kan.. ye la nak pergi kerja kalo tidak merah la dekat punch cardnya..heheh
so hari nie ahad pon dah terjaga awal pulak... hujung minggu nak juga bermalas2 setelah 5 hari
bagun awal tuk menunaikan amanah yang diberikan tetapi sebaliknya pulak..
boleh pulak terjaga dan tak boleh tido balik..


so aktiviti untuk hari nie, sambung buat Blog UBK SMKJK..
tak da buat apa sangat cuma tolong sikit2 dengan bantuan dari Cikgu IT sekolah itu..
then buat WIM dan Log Book sikit...
dan kemas2 rumah dan bilik...


sumber dr pakcik google



p/s: Nak ajak En Sepet kuar jalan2 la hujung minggu.. sama2 penat kan so kena ada 
masa rehatkan diri yea.. heheh

Saturday, August 24, 2013

Work,Urgent




rupanya tugas sebagai guru bukannya mudah... seperti yang kita semua sangka kan..
guru bukannya hanya mengajar,membentuk pelajar,
membimbing tetapi juga perlu melakukan kerja lain..
contohnya, kerja-kerja luar seperti membuat pengambilan pelajar, membuat tuition luar,
membuat pemasaran untuk kolej, membuat blog, membuat 5S..


bagi saya yang baru memulakan tugas sebagai pendidik ini dirasakan sangat memenatkan..
kerana saya perlu mengajar pelajar, belajar dahulu sebelum kelas esoknya,
 membuat WIM (Written Material Instruction) termasuk membuat nota dan tugasan, 
membuat sedikit tugas luar..

so, saya memerlukan rehat dan tenaga yang mengcukupi untuk meneruskan tugasan dan kerja
untuk hari esok...


:: LIST WORK TO DO ::
+ Settle blog SMK Jalan Kebun (* urgent) -kerja luar
+ Buat Wim, Buat Soalan dan Nota
+ Buat Log Book





Thursday, August 22, 2013

Random Giveaway by FD


Tulis hadiah yang korang nak dalam entri tu. Maximum 3 pilihan.
* Kpop Stuff 
* bawal Tone
*Coklat & teddy bear


Senarai hadiah:
Coklat & teddy bear x 2
Printed tee / tshirt x 1
Bawal tone x 2
Bawal roses x 1
Crumple shawl x 1
Printed wide shawl x 1
Inner jersey 2 tone x 1
Kpop stuff (such as cap, mug and poster/choose 1 and mention with idol) x 2
MP3 x 1 *NEW*

Tamat: 1 September 2013
*mungkin akan dicepatkan*

GIVEAWAY SAYA NAK TEDDY BEAR BY FARISHA


Sempena Hari Raya Adilfitri 2013,
Farisha telah mengadakan Giveaway hebat
yang menawarkan Hadiah Teddy Bear sebagai hadiah utama
Dijemput semua sertai Giveaway ini

Siapakah peserta bertuah yang akan memenangi Hadiah ini??
 Klik SINI Untuk join & Lihat hadiah
Giveaway ini sah dari 19-08-2013 sehingga 09-09-2013
Pemenang akan diumumkan pada 10/09/2013

 Good Luck semua ^.^

Single Giveaway by JulianaRamli

klik sini or banner

GA Jujue ni akan bermula pada 21/8/2013 hingga 21/9/2013 . Pemenang yang bertuah ini akan Jujue umumkan pada 22/9/ 2013 .


Bravo! Giveaway by Ieyra Ghani



KLIK BANNER!


Assalamualaikum.

First off all, peserta mestilah mempunyai sifat jujur dalam diri! Jom ramai ramai meriahkan Bravo! Giveaway by Ieyra Ghani ini! Pelbagai hadiah yang menarik menanti para pemenang!

Promot habis-habisan untuk memenangi kategori top referral (6 pemenang ) yang bakal memenangi ;

Baju random x3
Lil' Basket Hamper x2
Blouse Zebra x1

Yang selebihnya akan ditentukan oleh pakcik random 100%

Semua peserta Wajib ikut syarat daripada penganjur dan {para sponsor} yang telah menaja {pelbagai jenis hadiah!}


ADAKAH ANDA PEMENANG YANG DICARI ? JOM SERTAINYA SEKARANG!

GA Paisley Blouse & Tribal Square by Labyrinth



GA ni bermula hari ni 19 Ogos 2013 - 1 September 2013
 tapi mungkin diawalkan penutupannya bergantung pada keadaan hehe.


Hadiah - hadiah :





Duit Raya RM 5 x 2 orang

SOFTLY SHOP DRESS GIVEAWAY




Pemilihan Pemenang
1 . Top referral 1x Dress
2 . Top referral 2x Topup Rm5


Gambar untuk entry pertama anda 
*pilih salah satu



RM 60 * PM HERE
CK 10154 ~ Long Sleeve Chiffon Jubah 
Color Available: Pink/Light Blue/Blue
Measurement: Length: 140cm Bust: 80-92cm Waist: 60-90cm Shoulder: 38cm Sleeve: 59cm
Material : Chiffon With Full Inner Lining

POSTAGE : RM 7







HARGA ASAL RM 85
HARGA PROMOTION RM 80 sahaja


POSTAGE RM7(SM) / RM10 (SS)





Harga asal RM 98
Harga Promotion RM 95 *save rm3 

 
 APA2 TEMPAHAN BUAT DISINI 

Tuesday, August 20, 2013

My Student Poem




Salam sejahtera,Selamat pagi & Salam Syawal 1434H.
Hari kedua mengajar di Institut Teknologi Prodigy.. 
perasaan bercampur baur sebabnya saya mengajar pelajar India..
agak susah nak mengajar kerana mereka kurang penguasaan
bahasa Malaysia.
antara sebab lain adalah mereka masih dibawah umur.
umur yang muda 15tahun & paling tua umur 21.


so tadi terjumpa note poem dalam pendrive student sy..




As I sit here in class,I observe my friend,And look forward to the year,Coming to an end.  It gona be sad,To say good bye,I will miss everyone,I know I will cry.

Saturday, August 17, 2013

Bakal Tenaga Pengajar



Harap tidak terlambat untuk mengucapkan 

"SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI"

buat semua yang beragama ISLAM..

al-maklum la sibuk dengan kenduri kahwin cousin, ada open house dengan
 kawan2 & saudara masa..
sekejap sahaja cuti raya sebelum memulakan tugas sebgai tenaga pengajar.
macam tak percaya je, boleh ke ajar anak orang ini?? 
<< (persoalan yang selalu bermain diminda ku)


alhamdulilah tadi(18.08.2013) jam 0430pm selamat sampai di rumah sewa
di Shah Alam untuk memulakan perjuangan sebagai tenaga pengajar..
macam tak percaya je sekejap masa berlalu masa program VTO 3bulan lepas,
strating 02.05.13 hingga 02.08.13..
semoga apa yang diajar dan dibekalkan oleh pengajar2 di CIAST akan
dimanfaat di pusat bertauliah nanti..


dibawah adalah tempat saya bakal memulakan tugas pada isnin nie
bersamaan  19.08.2013

Institut Teknologi Prodigy




p/s: hope boleh memulakan tugas dengan sebaiknnya.. doa2kan la yea..AMIN..
harap boleh diserap sebagai tenaga pengajar terus.. INSYALLAH...AMIN..

Friday, August 2, 2013

Rezeki 2# Julai/Ramadhan




alhamdulilah rezeki untuk bulan Ramadhan yang mulia ini...
mulanya join puasa dan giveaway dari blog Yuyu
cuba teka apa hadiahnya.. SET BIOTHERM..
tersangat la awosome sebabnya kalo nak beli mmg xmampu la kan..
tambah2 kalo bergelar sebgai student ini... :)

satu set berharga rm 280

thanx yuyu sebab memlih saya sebagai salah seorang pemenang dalam Giveaway 
yang yuyu anjurkan.. :)


Ena AmirJuly 28, 2013 at 2:59 PMNOOR AINA BT AMIR
- ena9074@yahoo.com
- saya nak kulit yang sihat dan bebas dari kulit yg berminyak, berjeragat dan juga tompok
bintik hitam pada muka.sekrang ini kulit muka agak kering,kusam dan seperti tidak bermaya. dengan
adanya biotherm kulit yg cantik dan sihat akan menambah lagi keyakinan pada diri..

Thursday, August 1, 2013

Segmen 'Saya nak menang Button Badge' #rezeki#

Tekan banner untuk join!


STEP 1 >>> DESIGN PILIHAN


STEP 2 >>> PERKATAAN UNTUK DITULIS ATAS BUTTON