Followers

Friday, July 26, 2013

The D-Day




Selamat Menyambut Nuzul Quran..
semoga dihari yang mulia ini, kita lalui dengan penuh keberkatan dan limpahan
nikmat dari ALLAH..
Untuk hujung minggu ini adalah minggu untuk berehat dan menenangkan
fikiran dan fizikal setelah sekian lama memenuhi syarat 360 Jam..


p/s: ada plan tak yang boleh dibuat untuk cuti 3hari ini..??
dalam pikiran ada idea untuk "layan drama korea" / "baca novel" /..
kalo ada boleh komen di bawah... terima kasih..heheh



berdasarkan entry Minggu Sibuk VTO dan 1 More To Go,
finally the D-Day has come around the corner.. Alhamdulilah..
Yeay, after this week means from 29.07.13 - 02.08.13, sekiranya
pemeriksaan dari PPL (Penilaian Pegawai Luaran) berjaya dengan jayanya
saya sudah pon berjaya melalui 360JAM untuk menghabiskan kursus VTO ini selama 
3 Bulan bermula dari 02.05.13-02.08.13

Monday, July 22, 2013

Segmen | Follow Mengfollow Sampai Pengsan by Cik Hawa

klik sini or banner tuk join


Hadiah
1x Mug
2x Kawaii Notebook
1x Bookmark
1x Pooh Sticker *sticker timbul*
1x Black Shiseido Mask
1x Cash RM10.00
1x Mug *Penambahan Hadiah* 



Tarikh Mula :- 20 July 2013
Tarikh Tamat :- 20 August 2013



Sunday, July 21, 2013

Rezeki 1# Julai/Ramadhan

First WINNER utk LIKE & SHARE sempena MEGA RAYA SALE:

1. Ena Amir !!

Tahniah kepada pemenang, boleh ctc saya utk tuntut hadiah ♥ To all, boleh menang lagi, just LIKE &
 SHARE publicly this photo ya!!
[LIKE & SHARE]

Berminat untuk dapatkan SATU (1) produk NATURACTOR COVER FACE Original
Made In Japan secara PERCUMA?

Cuma perlu "LIKE" & "SHARE" photo ini dan anda mungkin terpilih untuk
menerima SATU (1) produk NATURACTOR COVER FACE Original Made In Japan
secara PERCUMA!!

PS: OUR MEGA RAYA SALE WILL BE STARTING SOONNN!!
Klik sini untuk ke Page Naturacator



p/s: Alhmadulilah rezeki untuk bulan ramadhan...
Semoga dapat murah rezeki lagi... AMIN.. :)


Thursday, July 18, 2013

1 More To Go


salam 9 ramahdhan 1434H..
harap suma dh berbuka puasa la kan... berbuka biar sederhana dan 
jangan membazir.. alhamdulilah merujuk pada boleh 
klik entry ini -->>Minggu sibuk masa VTO 
dua LESSON PRACTISE (LP) sebagai pengajar telah berjaya disempurnakan..
LP olok2 saja..Berlakon macam mana nak mengajar nantikan...


16-17.07.2013 = Lesson Practise Teori 1 [check]
18-22.07.2013 = Lesson Practise Amali [check]

tinggal 1 saja lagi iaitu Lesson Practise Teori 2..
insyallah akan buat yang terbaik setelah dapat komen dari penyelia
segala kekurangan akan dibaiki untuk meningkatkan mutu penyampaian,
teknik pengajaran dan yang penting keyakinan diri...
AMIN...


masa menyiapkn WIM (Written Instructional Material)


WIM yang diguna pakai semasa sesi Lesson Practise


setelah berhempas pulas dari pas zohor hingga jam 12 mlm(17.07.2013)...
finally siap sudah..
simple je poster ni buat harap boleh difahami la kn..
masa nak menyiapkan lama gila tapi masa Lesson Practise hanya 
15 minit ja.. apa2 pon dapat pengalaman dari sini...

Poster yang hampir siap



diambil setelah selesai presentation Lesson Practise Amali..
AMIN.. sumanya berjalan dengan lancar walaupon penyakit "NERVES" yg 
amat ketara..hehehehe perlu dibaiki kata Penyelia saya..



Miss Chocolate bersama Posternya... hehehe

Tuesday, July 16, 2013

I LOVE GIVEAWAY by www.nisakay.com



I LOVE GIVEAWAY

klik sini  untuk join GA NisaKay
CARA MENYERTAI :

 KLIK SINI : Senarai Hadiah GIVEAWAY



TEMPOH PENYERTAAN :

 Tarikh tutup penyertaan : 21 JULAI 2013, 8.00pm



7 Ramadhan 1434




selamat berbuka buat semua.. kejap saja dh seminggu kita berpuasa..
so ada ke yang dh tinggal**(bagi perempuan tak mengapa sebab cuti special)
tapi bagi lelaki malu la kan kalo tinggal puasa..
semoga kita semua dipanjangkan umur untuk memperolehi ramadhan yang berikutnya..
Insyallah.. AMIN..


di sini saya nak berkongsi sikit la kan..
bukan nak kata saya nie tua, muda lagi yea :) tapi atas pengalaman saya sendiri...
 sebelum 1 ramadhan, roomate saya ada kta yang " tahun nie nak  MASAK " la...
dalam fikiran saya, eh boleh ke aku ni nak masak? sempat ke?
ye la tahun sebelumnya mana nak masak..kebanyakkan makan luar or 
ada events berbuka diluar.. untuk pengetahuan nie tahun ketiga 
saya berpuasa jauh dari keluarga tersayang.. 
demi untuk mengejar segulung diploma lanjutan kemahiran
 tahap 5 dan sijil pengajar vokasional.
so disini saya dh merasainya.. merasai apa yea???


merasai apa yang dirasa oleh ibu yang berkerjaya demi menambah pendapatan
keluarga dengan memasak setelah pulang dari kerja..
dalam definisi saya "selepas pulang dari kelas"..
hanya ALLAH yang tahu betapa penatnya then kena masak pula..
so patutnya kita kena menghargai  & berterima kasih setiap apa yang seorang ibu lakukan..
kerana mereka lakukan dengan ikhlas, penuh kasih sayang dan jalankan
tanggungjawab yang diamanahkan...


insyallah,sekarang dalam proses pembelajaran sikit demi sikit..
berkat dari sokongan roomate tersayang & Mr Sepet saya...
terasa terbuka hati tuk melatih diri dari sekarang tuk menjadi seorang "ISTERI"..
dengar macam besar tanggungjawab but harap boleh lakukan dari sekarang..
Insyallah.. AMIN..


Sunday, July 14, 2013

Giveaway Rahmatnya Ramadhan part 2 by Mohd Zuhri

Hadiahnya
Topup rm5x6 by Siti Hajar Karim 
Topup rm5x2 by Nurul Hasanah
1x kerongsang by Syieraa md saad
RM 100X1  by Prince Nub
Topup rm30x1 by Elih Japahar
1x mask dan 1xhandbag by Fadhila Farhana
1x shawl  dan 1x shiseido mask by Myra Eyra
Kad raya tempahan x2 + bookmarks kain felt x1 by Nurul Cahaya
Topup rm10x2  by Putera Rimba


start ga ni 6/7/2013 tamat 23/7/2013

Saturday, July 13, 2013

GA Ramadhan Raya by Emas Putih


Hadiah
Top Referral - RM50
84 Hadiah untuk dimenangi

Tarikh Mula 10 Julai 2013- 24 Julai 2013 (11:59pm)


Segmen Kad Raya By Emas Putih & Pn Qaleshya !!




Hadiah :
Top Referral :
Baucer RM100 Zalora +Kad Raya x 1

dan 100 peserta yang terawal akan dapat Kad Raya dari Emas Putih & Pn.Qaleshya.
*Maksudnya setiap sorang akan dapat 2 kad raya*

*Komen entri ini tidak akan dipublish untuk tujuan melindungi alamat peserta.. Terima kasih*

Dah join GA Ramadhan Raya By Emas Putih ??
RM50 bakal dimenangi untuk Top Referral dan Duit Raya bernilai RM200 
serta 80 hadiah untuk dimenangi^^

Thursday, July 11, 2013

Minggu Sibuk "VTO"



harap tak terlambat lagi untuk mengucapkan Selamat Berpuasa kepada 
seluruh muslimin yang beragama Islam. Semoga puasa kali ini lebih bermakna & diberkati..
Insyallah :)



harap2 semuanya boleh berpuasa penuh bagi LELAKI, kalo perempuan tak mengapa
sebabnya ALLAH dah bagi cuti istimewa untuk kami yang bergelar perempuan..
Terima kasih , Ya ALLAH...

maaf kerana tidak sempat untuk menjengah dibelog ini kerana tuan empunya sibuk
dengan LESSON PRACTISE yang bakal tiba,minggu hadapan..
jadual sangat2 padat.. sangat2 nerves sebabnya baru terasa:-

(+) adakah diri ini mampu mengajar orang lain?
(+) adakah orang lain boleh memahami akan pelajaran yang bakal diajar nanti?
(+) banyak lagi persoalan yang bermain diminda :(



tarikh-tarikh keramat :
16-17.07.2013 = Lesson Practise Teori 1
18-22.07.2013 = Lesson Practise Amali 
23.07.2013 - 24.07.2013 = Lesson Practise Teori 2
25.07.2013 = PortFolio / Taklimat Internship
29.07.2013 - 02.08.2013 = bersama PPL untuk semakan PortFolio