Followers

Monday, May 20, 2013

One Woman Can Beauty Contest - Mary Kay

As-Salam

Attention ! Attention ! Attention !
Attention to beautiful blogger ! 
Sempena ulangtahun yang ke-50 Mary Kay, pihak Mary Kay telah menganjurkan contest yang bertajuk "One Women Can" Beauty Contest untuk wanita-wanita kat Malaysia ni..

So blogger perempuan boleh join contest ini.
Cungkilkan bakat dan kebolehan anda dengan menyertai "One Women Can" Beauty Contest ini !

Macam mana nak join?

Rebut peluang anda memenangi 1 x Mini Targeted Action Body Lotion and Mini Hand Cream in mesh bag & 1 x Nourishine Plus Lip Gloss bila anda membuat entry tentang contest ni.


atau

Anda kena buat 1 post berkenaan hebahan tentang "One Women Can" Beauty Contest ini,

- 10 post yang kreatif dan terbaik akan memenangi Produk Mary Kat bernilai RM1000
- 2 blog post yang terbaik dan kreatif akan dipilih untuk memenangi percutian ke Hong Kong
(3hari 2malam) bersama pemenang-pemenang akhir acara ini.

atau

Anda boleh mengikuti make over percuma bersama perunding kecantikan yang dilantik di setiap negeri yang terpilih dan menyertai peraduan kecantikan dan rebut peluang menjadi wajah Mary Kay
di Hong Kong !!

p/s : Rugi tak join ! Cubalah.. Rezeki


Thursday, May 16, 2013

1ST BIG GIVEAWAY DIARI SEDETIK LEBIH FARISHA


Alhamdulillah..Syukur ke hadrat ilahi kerana dengan rahmat-NYa, Farisha berjaya menganjurkan
"1st Big Giveaway Diari Sedetik Lebih Farisha"
bersempena pertengahan tahun 2013
Kejap je masa berlalu,kan?

Pencarian Sponsor telah dimulakan pada 22/04/2013 dalam entry INI. Mula-mula nak mencari sponsor, teragak2 jugak takut tiada yang sudi sponsor. Tapi alhamdulillah, sponsor semua amat baik hati dan sporting! Terima kasih yang tidak terhingga diucapkan kepada sponsor-sponsor kerana menyokong 1st Big Giveaway ini

Jadi, pada hari ni, 15/05/2013 rasmilah pembukaan Big Giveaway ^.^ 
(sambil ambil mood potong ribbon merah..hehe).. 
Audience...Please Clapping your hands! :) Clap! Clap! Clap!!

Hadiah berjumlah RM 800.00 untuk dimenangi!! 
50 pemenang utama di cari!

Para peserta dikehendaki JUJUR ketika melakukan tugasan yang diberi. Semua tugasan adalah WAJIB sebab Hadiah yang akan diberi adalah berbaloi dengan usaha korang menyiapkan tugasan
(Seandainya korang menang Hadiah GA dari Sponsor yang terlibat dan didapati korang tak follow Blog/ like Facebook /add friend Facebook sponsor tersebut, automatik hadiah akan terbatal dan digantikan dengan pemenang baru)

Antara syarat-syarat penyertaan :-
1) Mempunyai blog.
2) Follow blog ini (untuk mengetahui update terkini GA)
3) Follow, Add Friend dan like sponsor.
4) Paling Wajib - Copy coding yang telah disediakan dan pastekan di ruangan HTML.
5) Letakkan URL entri di ruangan komen di bawah.

[1. klik pada Html 2. paste coding entry 3. tekan compose . 4 klik publish]  


Follow Blog Sponsor


WEEWEENNIE (follow guna Button, bukan Widget) 


Like Fan Page Sponsor





 Add Friend Facebook Sponsor


BEUTSKIN ESSENCE DATYN MIA 
NATURACTOR COLLECTIONS 
CAPTURE BOOTH 
MAKAN COKELAT ZAI 
NATURACTOR COSMETICS 
(**tambahan - sila like & share mana2 gambar produk dalam album sponsor Naturactor ini**)
MAKAN COKELAT ZAI 
NUR IZZUREEN 
SITI NOR AMIERA 

Klik Iklan Sponsor 
 (tunggu sehingga habis loading)


http://bit.ly/14ZrpY1
 http://bit.ly/ZP9QVX
http://my.sharings.cc/syaika/share/SmoothManageable/
http://my.sharings.cc/syaika/share/LibresseShineOn

Follow Twitter 



Hadiah-Hadiah Terhebat


Top Referral x 1

 1) Produk SNE (Excel Tea) bernilai RM75 + 1 hamper cenderahati bernilai RM20 + 1 keahlian percuma SNE
+
2) Jam Dinding Limited Edition (Customized) bernilai RM 25 + Percuma Baucer RM50 bagi pembelian Kad Kahwin
+
3) 2 pcs Book Mark Limited Edition Bear Comel


 Hadiah Cabutan Random.org


Vital Energy Q10 Lotion (Toner) + Compressed Mask bernilai RM 85 x 1 pemenang
Vital Energy Whitening Lotion (Toner) bernilai RM 80 x 1 pemenang
Serbuk Cheeze bernilai RM 75 x 1 pemenang
Set Kecantikan 3 In 1 Nour Ain bernilai RM 52 x 1 pemenang
Shawl Half Moon Sakura bernilai RM 45 x 1 pemenang
Mini Fondue Porselin bernilai RM 45 x 1 pemenang
Adjustable Slimming Belt bernilai RM 40 x 1 pemenang
Wangian Kasturi Puteh Syifa bernilai RM 35.90 x 1 pemenang
 Kain Pasang Cotton bernilai RM 30 x 1 pemenang
Jam Dinding Limited Edition (Customized) bernilai RM 25 x 4 pemenang
Chocolate Love Box bernilai Rm 25 x 1 pemenang
Shisheido Black Mask 5 pcs bernilai RM 18 x 1 pemenang
Top Up RM 10 x 4 pemenang
Top Up RM 5 x 3 pemenang
2 pcs Book Mark Limited Edition Bear Comel x 11 pemenang 
Baucer Anis Felt Craft 10% x 3 pemenang
Header Blog x 5 pemenang



Hadiah Saguhati Random.org

Review Blog x 8 pemenang

KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT HADIAH

Rajin-rajin la korang promote GA ni ye sebab Farisha nak cari banyak pemenang!!
Di samping tu, korang berpeluang menang hadiah Top Referral bernilai RM 120!!

**Sepanjang 1st Big Giveaway ini dijalankan, akan terdapat promosi + hadiah percuma yang akan diberikan kepada pengomen yang bertuah oleh Para Sponsor! Nak tahu entry yang mana?
Tunggu! *-*

Tarikh Tamat  : 15/06/2013, jam 12 tengah malam
Pemenang akan di umumkan pada 18/06/2013

Sekian Terima Kasih 

 

Tuesday, May 14, 2013

Rezeki dari CHANTEK DRESS



Alhamdulilah, setelah menunggu sekian lamanya :) akhirnya owner Chantek Dress
telah mengumumkan keputusan contest
Chantek Dress Special Anniversary Giveaway!
yang berlangsung 11mac 2013 - 1april2013 yang lepas..
kiranya boleh kan jadiakn hadiah hari lahir saya la kan2 :D hehehhe
terima kasih pada owner CHANTEK DRESS sebab memilih saya sebagai pemenang utama...
alhamdulilah dan terima kasih :)

ramai gila yang masuk bertanding 
senarai blog list yang layak bertanding dalam chantek 
dress special anniversary




ini contestnya

ini adalah entry saya.. rasa tiada apa2 yang istimewa nak dibandingkn dengan yang lain...




dibawah adalah keputusan rasmi dari blog chantek dress dan juga fanpage chantek dress


Pemenang Kategori Blog

Tempat pertama
Hadiah : Dress bernilai RM85, fashion belt, Key Chain, dan 
barangan Body Shop!Pemenang : http://mycadburychocolateblog.blogspot.com/2013/03/
chantek-dress-special-anniversary_15.html


Tempat kedua
Hadiah : Dress bernilai RM85 dan fashion belt
Pemenang : http://cerita-aremira.blogspot.com/2013/03/chantek-dress-special-anniversary.html 

Tempat Ketiga
Hadiah : Dress bernilai RM60 dan fashion belt
Pemenang : http://ceriterafarny.blogspot.com/2013/03/chantek-dress-special-giveway.html

Tempat keempat
Hadiah : Dress bernilai RM50
Pemenang : http://umikasum.blogspot.com/2013/03/chantek-dress-special-anniversary.html

Tempat kelima
Hadiah : Fashion belt dan keychain
Pemenang : http://theonlydaughteroflee.blogspot.com/2013/03/chantek-dress-special-anniversary.html



Pemenang Kategori Facebook 

Tempat Pertama
Hadiah : Dress bernilai RM85 and fashion belt
Pemenang : Nor Izzati bt Abdul Hamid , kizzatiey_biru89@yahoo.com

Tempat Kedua
Hadiah : Dress bernilai RM60
Pemenang : Nurul Ashida bt Md Radzi , nurul900327@gmail.com

Tempat Ketiga
Hadiah : Dress bernilai RM50
Pemenang : Ain Liyana, nadiayaya04@yahoo.com

Tempat Keempat
Hadiah : Fashion belt dan keychain
Pemenang : Norashidah , shima.shidah@yahoo.com

Tempat Kelima
Hadiah : Fashion belt
Pemenang : Nur Nadia Diana , coklat1234@gmail.com

TAHNIAH KAMI UCAPKAN!
HADIAH AKAN MULA DIHANTAR PADA MINGGU HADAPAN.
JUMPA LAGI DI CONTEST AKAN DATANG!!

Monday, May 13, 2013

Selamat Hari IBU a.k.a MAMA


my mom is my mama , my best friend, my beloved 
and the important that the only mother i had in this world..
without her im nothing..
im love my mama :)





this present to my beloved and the only MAMA :)


last month, i had semester break for 1 month before im go to VTO . 
wow, its the 1st time in my life to get a long holiday.. yeay.. :)
before this only 2-3 weeks only.
but im not go for rest but im working :)
yes im working as a partime staff at KFC Bukit Minyak near my house
eventhough, i left KFC for 3 years old but the amazing thing are i still remember the step how
to great customer, punch the menu ,serve and take order.
but i got the best memory at there..
thanx u guys :D


present for my besday & reward for myself


so with the salary i got i decide with my lovely sis to buy present for our mother.
unfortunely, my mama already know what we had planned for her.
so i just gave the money to my sis and she bought her a present.
 i bought  present to both of my parents for letting me work and sent/take me back
from work. im so touched with them.
im really love them.




this present to my beloved dad

p/s: besday dah lepas tapi hadiah untuk diri sendiri baru beli..heheh 
xoxo :D

Saturday, May 11, 2013

Happy Birthday to Me on May 10th





to me :) MISS CHOCOLATE :)





Alhamdulilah semalam (10/05/2013) genaplah umur saya yang ke-23....
OMG, cepatnya masa berlalu.. 
rasanya baru je semalam pergi lepak2 dengan kawan2 gegurlz untuk celebrate mybesday..
rupanya sudah 5tahun berlalu setelah melepasi zaman persekolahan iaitu SPM..
selepas zaman itulah bermulanya dunia "CAMPUS".
CAMPUS adalah tempat untuk melanjutkan ke peringkat yang lebih tinggi iaitu DIPLOMA..
alhamdulilah sekarang saya sudah memiliki setelah berhempas pulas belajar selama 3 tahun 
di JMTi (Japan Malaysia Technical Institite) iaitu dalam 
DIPLOMA TEK KEJ KOMPUTER SISTEM
DIPLOMA KEMAHIRAN MALAYSIA TAHAP 4(DKM
dan juga sedang menjalani untuk memiliki 
DIPLOMA LANJUTAN KEMAHIRAN KOMPUTER SISTEM TAHAP 5 (IT-020-5
+
VOCASIONAL TRAINING OFFICER TAHAP 3(VTO).


masa convo untuk ILJTM 2011di PiCC,Puterjaya

with my lovely  family. alhamdulilah dah berjaya menggengam segulung DIPLOMA


by the way, saya nak ucap terima kasih sangat2 pada yang wish semalam dan walaupon ada yang tak
tahu @ terlupa (padahal sengaja hide besday date dekat fb) tapi tak mengapa
sebab mereka juga ada ucapkan SELAMAT HARI LAHIR pada saya.
masih ada yang ingt pada saya.. ALHAMDULILAH...
dalam masa yang sama, semalam tiba2 rasa rindu dekat family sangat2.
tak tahu kenapa.. rasa sayu je apabila mymama tak call lagi untuk ucap besday..
rasa kekosongan & rasa nak balik rumah je(rumah Penang).
tapi selepas mymama call, alhamdulilah dh ok perasaan sendiri.
yang penting to my lovely friends, cik AINIE NOR  & cik ANA,
terima kasih sangat sebab ajak saya keluar semalam dan belanja saya semalam..
thanx cz cheers my day to be happy girls day only :) 
love you friends & xoxo :D

Monday, May 6, 2013

Penangan "SUAMI AKU USTAZ"



Alhamdulilah dh berakhir sudah PRU-13 semalam(05.05.13), diharap semua berpuas hati 
dengan pemilihan dan kemenangan buat BARISAN NASIONAL sekali lagi digalas untuk 
memerintah kerajaan MALAYSIA. Diharap pemimpin negara dapat menunaikan janji dan 
menjalankan amanah yang diberikan.
Back to our title entry, "SUAMI AKU USTAZ"
Penangan apabila membacanya seperti kita membaca mesej /sms yang boleh membuatkan 
saya tersenyum sendirian. terasa seperti tengah bercinta... tetttttttttttt :-/
walau apa pon saya tak habis membacanya lagi sebab baru mula membaca.
ye la tak tahu bila akan habis sebabnya ada je kerja yang nak dibuat tambahan pula kelas
untuk VTO akan bermula esok.. Saya boleh membayangkan betapa packnya jadual harian saya 
selepas ini dari jam 0800 - jam1700... Agak2 kalo sibuk dengan belajar ini boleh kurus tak???
Kalo dah habis nanti saya akan update di next entry yea... :D
ini adalah baki barangan yang dibeli untuk menghabiskan baucher buku rm100 dari rm250 selebihnya kepunyaan member saya


Terbitan KaryaSeni - April 2012
SUAMI AKU USTAZ - HANNAH DHANIYAH
HARGA BUKU : RM22.00

Alisa bukanlah anak gadis yang nakal mana pun. Tapi bila mak dengan ayah sudah mula tidak percayakan diri dia, apa lagi yang dia boleh buat?

“Kami nak satukan kamu dengan Hafiz sebelum kami bertolak ke Mekah.”

Yang menjadi masalah buat Alisa apabila ‘TIDAK’ bukan salah satu pilihan jawapan yang dia ada. Dan dia pula tidaklah pernah terfikir hendak melarikan diri daripada keluarga. Senakal-nakal Alisa, kasih sayang mak dengan ayah masih mampu membuatkan dia mengikut kata mereka. Tapi macam mana pula dengan cita-cita dia?

“Dia itulah ustaz di sekolah aku. Ustaz yang popular pula tu sebab masih belum berpunya. Hendak dikatakan handsome, semestinya tidak. Pada aku, dia bukanlah tergolong di dalam lelaki idaman aku. Tetapi, kalau sudah ramai yang mahu mengisi borang untuk masuk ‘Kelab Peminat Ustaz Hafiz’ sekiranya kelab itu wujud, mestilah dia tu ada rupa, ya tak? Aduh! Tidak fasal-fasal dia menjadi kepunyaan aku pula.”

Macam mana agaknya apabila Alisa yang berperangai gila-gila terpaksa hidup dengan Hafiz yang hidupnya skema? Tapi skema ke Hafiz kalau perangainya suka menyakat Alisa sejak lahir sehinggalah besar?

“Cuma aku harap, kahwin ni bukan bermakna hidup aku berakhir. Well, kau tahulah kan. Cita-cita aku ni tinggi. Pada aku umur baya kita ni sebenarnya hidup kita baru bermula. Mana nak belajar, nak kerja. Aku harap, everything is going to be well.”

Alisa. Cita-citanya setinggi langit, cintanya masih belum pernah berputik. Akan wujudkah cinta buat si suami dan bertahankah jodoh mereka berdua? Perlukah salah seorang berkorban hanya untuk membuatkan cita-citanya kesampaian?



Bagi yang dah membacanya, please drop komen anda 
dibawah yea...kongsi sikit :)



Wednesday, May 1, 2013

May 2013




April,
 banyak kenangan yang sukar dilupakan kerana ianya akan disimpan sebagai
kenangan terindah [macam lagu pulakkan]
disitu la terbinanya ukuwah bersama-sama staff KFC BUKIT MINYAK..
semoga ukuwah yang dibina akan berkekalan..
its the best holiday for me :)



May , 
tiada siapa akan tahu apa yang akan berlaku lagi..
yang pastinya akan bermulalah perjalanan saya sebagai pelajar VTO 
(Vokasional Training Officer) dimana kesibukkan sebagai pelajar dan juga sebagai 
bakal pengajar.
Adakah saya sudah bersedia untuk menghadapi dunia pekerjaan dimana banyak
dugaan, ragam manusia..

Walau apa pon, bulan May adalah bulan kelahiran saya..
Selamat Menyambut Hari Lahir pada yang lahir dalam bulan ini.. 




Thanx sis DYSHA SHAHIR

Selamat Hari Pekerja/Buruh buat semua.

Alhamdulilah finally dh dapat button sy sendiri.. sangat comel n kemas hasil karya sis DySha..

rasa macam nak buat button terus la.. ada tak yang boleh buat button dalam kuantiti yang sikit..

komen saya :sangat2 berpuas hati dan suka akan karya yang dibuat oleh sis DYSHA

klik sini untuk ke belog dan komen dari blog sis DYSHA

untuk tempahan boleh juga ke FB sis DYSAHA  ::DYSHA STUDIO::



nie gambar asal ;) even kata ianya nampak macam scary but ianya comel


nie adalah doodle n button yang dihasilkan :D


klik sini untuk pembesaran




Happy Labour Day 2013


Selamat Hari Pekerja buat semua yang bekerja walaupon saya masih belajar tetapi saya
tahu akan penat lelahnya bekerja untuk mencari rezeki yang halal.
Harap yang bercuti boleh berehat sebentar dirumah bersama kelaurga tersayang dan bagi yang
bekerja SELAMAT BEKERJA yea.. Jangan ponteng kerja :D