Followers

Tuesday, February 12, 2013

Back to YOUniversity Contest @ Mulawa Fashion


Mulawa Fashion telah menyediakan 1 contest untuk di sertai...

* Untuk mengembirakan hati semua....penyertaan juga terbuka kepada pelajar Kolej/Institusi/Maktab/Matrikulasi/Politeknik dan lain2... (mudah kata: selain sekolah)
.......walaupun nama contest ini ialah 
"Back to YOUniversity"

**Syarat-syarat penyertaan...

No. 1
Terbuka kepada semua pelajar Universiti (IPTA/IPTS/Oversea..kalau ada:)...)

No.2

Untuk mengembirakan hati semua....penyertaan juga terbuka kepada pelajar Kolej/Institusi/Maktab/Matrikulasi/Politeknik dan lain2...
(mudah kata: selain sekolah:)......yg dah ambik SPM)


 

**Cara untuk menyertai peraduan ini...

No. 1
Beli produk dari Mulawa Fashion.
Semua invois no yang bermula dengan INV 121186 dan ke atas ...dengan minima pembelian 2pcs dalam satu invois layak menyertai peraduan ini sebelum tarikh tutup.

No. 2
Ambil gambar bersama SEORANG SAHAJA rakan anda dengan memakai produk dari Mulawa Fashion.

No. 3
Gambar yang diambil mestilah bertemakan "back to YOUniversity" mengikut daya kreativiti anda.Dengan erti kata lain, gambar yang diambil menunjukkan bahawa anda telah pun berada di Universiti untuk meneruskan pengajian.Sebagai contoh:-
- gambar anda bersama rakan di pintu masuk utama Universiti/bilik kuliah/perpustakaan dan lain2...
- gambar yang mempunyai  "land mark"/tanda nama fakulti dll di universiti anda amat digalakkan.

No.4
pm fb inbox kami/ emelkan ke mulawafashion@gmail.com gambar tersebut sebelum tarikh tutup penyertaan (7.4.2013). Sertakan bersama gambar tersebut:-
-Invois No anda ...hanya boleh digunakan untuk satu penyertaan sahaja
-Nama penuh/alamat/tel/emel
-Nama Institusi Pengajian anda






**Pemilihan pemenang

No. 1
Kami akan upload gambar yang dihantar ke dalam fan page Mulawa Fashion di:-
Album photo> Back to YOUniversity -Contest


 
No. 2
Pemenang akan ditentukan oleh panel juri yang ditugaskan oleh Mulawa Fashion berdasarkan gambar yang paling menggunakan kreativiti tersendiri dengan tema "back to YOUniversity"
Kualiti gambar yang cantik bukanlah faktor yang menentukan kemenangan...ini bermakna selagi gambar anda menepati tema walaupun di ambil menggunakan kamera telefon bimbit , ianya masih mampu bersaing....






No. 3
Hadiah akan diberikan kepada:-
-Johan  ( 2 utas jam tangan + 8pcs Tudung)
-Naib Johan ( 2 utas jam tangan + 6pcs Tudung)
-Tempat ke-3 ( 2 utas jam tangan + 4pcs Tudung)
-Like paling banyak ( 2 utas jam tangan + 2pcs Tudung)








No. 4
....Untuk pemenang "like" paling banyak...
sekiranya gambar "like"paling banyak telah dipilih oleh juri untuk memenangi hadiah - Johan/Naib Johan/tempat ke-3, secara automatik pemenang "like" paling banyak akan diberikan kepada gambar yang mendapat"like"paling banyak tempat sebelumnya.
sekiranya terdapat "like" paling banyak yang mempunyai jumlah yang sama, pihak kami akan menentukan kemenangan melalui (like - komen=JUMLAH).

Tarikh mula peraduan : 7.2.2013
Tarikh tutup peraduan : 7.4.2013

Segala keputusan yang dibuat oleh panel juri dalam menentukan kemenangan adalah MUKTAMAD

Apa lagi??? share dengan rakan2 anda tentang peraduan ini..dan kami menantikan gambar terbaik dari anda:)


Mulawa Bawal- Amrina


Mulawa Fashion 
 

memperkenalkan produk baru iaitu Mulawa Bawal- Amrina.



 seperti yang kita ketahui Mulawa Fashion  mempunyai pelbagai jenis rekaan tudung
dan sekarang ia mempromosikan produk baru.
 
 
Bezanya tudung Mulawa Bawal- Amrina dengan tudung yang lain adalah 
hasilnya tudung bawal kosong yang boleh dipakai 
seakan-akan 2 layers. Yang penting , bentuk 4 segi masih 
di KEKALkan.
 
Bestkan :)  
 
jum scroll ke bawah untuk tengok tudung :)
 Mulawa Bawal- Amrina
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Nampak tak effect 2 layers tu.
Sape yang minat kosong pun ada, sape yang minat letak manik pun boleh :)
Nampak kan.perbezaan nya dibahagian luar ada 2 layer
Ni pulak, view dari belakang.
Bidang 50" pun ada jugak . material kain utk bidang seperti ini lebih tebal dan tak jarang..

Cara Pemakaian Tudung Mulawa Bawal- Amrina


1. Bayangkan 4 segi warna ungu tu tudung 4 segi kita

2. Tepi dia yang ada warna hijau dan kuning tu ialah jahit tepi tudung
Jahit tepi ni sebenarnya 2 side ....bahagian yang kita letak kat luar dan bahagian yang kita letak kat dalam....
Bahagian dalam ni, bahagian yang kita panggil "TERBALIK" kalau kita TERpakai kat bahagian luar...

- Warna kuning dijahit terbalik ...
- Warna hijau dijahit macam biasa... means, bahagian jahit tepi yang betul utk diletakkan pd bahagian luar

3. Nampak garis putus2 tu?... itu maknanya kita tarik point A ke point B utk jadikan bentuk 3 segi...macam bila kita nak pakai tudung tu... Dan!!!! automatik jahitan jahit tepi dua2 side tu akan jadi dua2 betul utk kita letak kat bahagian luar ...ataupun, bila dilipat, jahit tepi point A terus jadi warna hijau macam point B tu..
( OMG..susah gak nak explain guna ayat2 cinta ni...) harap korang dapat imagine la ye...

4. Jadi, dapatla kita gayakan tudung ni ala2 2 layers.....dulu, bahagian yg pendek sikit tu, kita letak kat dalam..sekarang boleh letak kat luar sbb jahitan tepi dia dah di buat cam kat atas tu..so, tak de la orang nak cakap kita pakai tudung TERBALIK...

5. Tapi kalau nak pakai cam biasa pun masih boleh:) .

kalo nak tengok pilihan yang lain boleh ke sini 
>>Mulawa Bawal- Amrina

Monday, February 11, 2013

Short Time


 
Its good to be at your own house,right.??
now juz fell homesick even now i'm at home.
baru saja rasa sampai ke rumah pada 09.02.2013 jam0915pm  tapi
esok (12.09.13) dah kena balik ke SHAH ALAM semula,.
sekejap sahaja cuti raya GONG XI FA CHAI itu pon nasib baik dah mintak cuti,
kalo tidak memang tak balik rumah PENANG la..

 
 mood:homesick 


terasa lama untuk pulang ke rumah semula pada hujung bulan3 nanti..
tapi itu pon nya 1minggu ja.. sangat2 la menyedihkan..
then kena pulang ke SHAH ALAM semula untuk ambil VTO.
so nanti rasanya puasa di Penang sebab bulan 7 dah start Intern untuk VTO.
apa-apa pon harap kerja di tempat pratikal a.k.a SCRAP COMPUTER TRADING (SCT)
ini tiada masalah sehingga 29.03.2013.
AMIN..


my family are "my life & my heart" without them i'm nothing


New Update



Salam sejahtera buat semua & selamat petang. 
tak lupa juga Gong Xi Fa Chai buat yang beragama buddha dan berbangsa Cina
 

adakah anda merindui saya? 
[berangan seperti diri ini femes barangkali :) padahal entry dan penulisan tidak sehebat mana]
~ hanya bermonolong sendirian ~


maafkan saya kerana dah lama tak mengupdate entry di belog ini. 
bukan saya nak beri alasan tetapi ada beberapa sebab saya tidak dapat mengupdate entry  +
nak membalas semula kunjungan sahabat-sahabat yng berkujung di belog ini.
saya mengucapkan terima kasih pada yang sudi berkunjung ke sini..


FYI, saya baru mula pratikal bermula 07.01.2013 yang lepas. 
walaupon pratikal ini macam kerja but penatnya tak terkira tambahan masa hari 1st kerja.
standard masa kerja jam 0900- jam 1800 then balik rumah kadang-kadan tak tentu masa then malamnya
g bersukan sebentar (main badminton). kira-kira dala jam12mlm baru balik rumah. so tiada masa disini :(
walaupon kerja tak banyak pada minggu pertama tetapi penatnya terasa sehingga kerumah.
tambahan pula di rumah sewa tiada internet menambah kesukaran untuk mengupdate di belog.
 
 
even ramai yang dah menggunakan smartphone seperti blackberry,samsung,iphone,htc dan lain-lain lagi.
tapi bagi saya buat masa sekarang agak susah untuk saya mendapatkannya disebabkan 
masalah-masalah tertentu yang memerlukan(kewangan) saya untuk gunakan pada perkara yang lain.
saya juga meninginkannya tetapi belum masa yang sesuai.
hopefully dapat dalam masa yang terdekat..
AMIN.. doakan la ea...