Followers

Tuesday, October 30, 2012

Wishlist


salam sejahtera & selamat pagi..
wow,dah nak habis bulan oktober kan.... cepat saja masa berlalu...
nampaknya kita dah hampir nak masuk ke hujung tahun...
adakah azam yang kawan-kawan dinyatakan dulu sudah tercapai or tidak...
boleh kongsikan disini.. 


di sini saja nak letakkan 
Wishlist yang tak seberapa best aka Wishlist Keterlaluan 


1. HEADPHONE BEATS
nak beli yang ori macam mahal sangat kan tapi yg local tak tahu kat mana...
kawan-kawan ada suggestion x dimana boleh cari headphone beats yg bukan ori..
cari yang ikut kemampuan je la kan...





2.  CASIO BABY-G COLORFUL 
ANALOG DIGITAL
ada macam2 kaler yg menarik tapi kaler biru tak ada... so sad...
kegunaan jam pilihan ini untuk bersukan saja...
so yg menarik dihati adalah hitam,purple 
- merah cam biasa je la
- putih macam untuk orang yang boleh jaga ja kan..


or


2. CASIO BABY-G COLORFUL 
WORLD TIME ANALOG 
CASIO BABY-G COLORFUL WORLD TIME ANALOG DIGITAL BGA-130PD LADIES WATCH
rasa yang mana cantik ea.. 
pilihan saya hitam+pink / hitam+biru
kegunaan jam pilihan ini untuk bersukan saja...



buat masa sekarang ini je la barangan yang membuatkan saya termimpi-mimpi....
[yo la kan,padahal baru je teringin..]
if ada lagi wishlist yang baru,nantikan wishlist #2 saya...

Monday, October 29, 2012

Sunday, October 28, 2012

Cara Jejaka Kristian Murtadkan Anak gadis ISLAM ( HARUS BACA)


p/s: hanya berkongsikan info.sekiranya ada yang tidak betol sila inform sy.. credit facebook


Wallahuaklam...
Aku pun sebenarnya tak pasti adakah ini caranya yang digunakan oleh gerombolan kristian bagi mengkristiankan gadis-gadis kita. Apa pun, ia baik untuk dibaca dan dipertimbangkan dengan waras akan kebenarannya dan jadikan ia sebagai panduan bagi kita membendung gejala ini dari merebak terutama anak-anak gadis kita sendiri.

1.. MEMIKAT
Untuk makluman semua, pertubuhan-pertubuhan Kristian telah bersepakat untuk memberi satu bentuk skim galakan kepada para jejaka Kristian serta diberi tunjuk-ajar mengenai teknik untuk memikat gadis-gadis Melayu Islam untuk dijadikan pasangan mereka. Berbagai-bagi teknik memikat akan digunakan dan ia bergantung kepada latar belakang gadis yang disasarkan. Tapi, apa yang membimbangkan kami semua adalah, sasaran utama mereka kini adalah gadis-gadis bertudung labuh yang berpendidikan agama.

Teknik yang mereka gunakan adalah lebih kurang sama sahaja. Pada peringkat awal mereka akan mencari jalan untuk berkenalan dengan anak-anak gadis kita, samada melalui hubungan kerja, hubungan sesama pelajar mahu pun hubungan jiran tetangga. Kemudian, mereka akan berlakon seolah-olahnya mereka telah tertarik dengan kesopanan, cara berpakaian serta kelembutan tingkah laku anak-anak gadis kita ini.

Antara ungkapan yang sering digunakan adalah..
“Adakah semua anak-anak gadis Melayu begitu ayu dan sopan?”,
“Di dalam masyarakat saya, tidak pernah saya bergaul dengan gadis yang begitu berakhlak”,
“Saya tertarik dengan tingkah laku awak”.
“Saya ingin mengenali awak dan agama awak dengan lebih dekat lagi”

Biasanya, anak-anak gadis yang berpendidikan agama kita ini akan terbuka hatinya untuk menerima kehadiran jejaka Kristian ini apabila si jejaka mula menyatakan keinginan untuk mengenali agama Islam dengan lebih dekat lagi.

2..PERANGKAP
Apabila si jejaka merasakan anak gadis kita telah menerima kehadiran mereka, mereka akan menjalinkan persahabatan mereka dengan jujur, ikhlas, bersopan dan begitu “gentleman” sekali.

Mereka akan ke perpustakaan, minum serta beriadah bersama dengan rakan-rakan yang lain. Pendek kata, sepanjang persabatan mereka, cubaan “ringan-ringan” pun tidak ada. Tetapi AWAS, para ibu bapa.

Setelah kian lama bersama serta mendapati si gadis telah mula ada perasaan cinta, si jejaka akan menunggu dengan sabarnya ketika untuk memulakan “langkah sebenarnya”, yang pertama.. Apabila si gadis didapatinya mula terleka, mereka akan digambarkan seolah-olah mereka terbawa-bawa oleh perasan cinta sehingga si gadis TerNODA.

Ketika inilah, perangkap mereka sudah mula mengena gadis melayu dilema bersedih hati.

3..DILEMA
Perlakuan noda ini boleh berlaku mungkin sekali, dua, tiga atau seterusnya. Sebab bagi si jejaka, perangkapnya hanya dikira benar-benar mengena apabila si gadis didapati berbadan dua. Pada ketika ini, si jejaka akan menunjukkan kekesalannya yang tidak terhingga.

Si jejaka kononnya akan bertanggungjawab di atas perbuatan mereka seraya berkata..
“Agama kita melarang kita menggugurkannya, maka terpaksa kita berkahwin, tetapi kita berlainan agama”
Seterusnya kata si jejaka..
“Kalau kita ingin berkahwin secara Islam, saya sanggup memeluk Islam, tetapi kita terpaksa berhadapan dengan dua perkara..

Pertama, mengikut hukum Islam, kita boleh dikenakan 100 sebatan sebagai balasan dosa.

Kedua, masyarakat Islam akan mencemuh dan meminggirkan kita kerana mempunyai anak di luar nikah yang kita hasilkan bersama. Kita akan berasa amat malu, lebih-lebih lagi awak yang berpendidikan agama. Sanggup kah kita? Saya rasa, saya tidak sanggup menghadapinya”

Kata si jejaka lagi..
“Kalau kita berkahwin secara agama saya, awak hanya perlu untuk menukar agama, dan kita akan terlepas dari dua seksa.

Pertama, mengikut agama saya, kita hanya perlu untuk membuat pengakuan dihadapan paderi di gereja untuk menghapuskan segala dosa.

Kedua, masyarakat agama saya akan menganggap anak kita ini senasib dengan Jesus (Nabi Isa) yang dilahirkan tanpa bapa. Mereka juga akan menganggap awak senasib dengan Mary (Mariam) yang melahirkan Nabi Isa. Maka, kita pasti tidak akan dipersia. Saya rasa ini option terbaik buat kita”

Untuk makluman semua, mereka hanya merancang agar anak jejaka mereka memikat anak gadis kita. Tetapi mereka tidak akan mencuba agar anak gadis mereka untuk mendampingi anak jejaka kita kerana mereka sedar bahawa perangkap mereka yang ini tidak akan mengena gadis melayu dalam tekanan dimurtad.

4..MURTAD
Mengikut penyelidikan Dr. Rubiah serta rakan-rakan dalam NGO Islam yang lain, amat ramai gadis-gadis Melayu Islam yang memilih option kedua walaupun ada segelintir yang berjaya diselamatkan dan terpaksa disembunyikan demi maruah agama & bangsa. Mereka seterusnya mengemukakan permohonan untuk menukar agama (murtad) dipejabat agama. Namun Artikel 11 Perlembagaan Persekutuan menjadi penghalang utama rancangan mereka.

5..DOA
Doa adalah senjata para Mukmin. Satelah kita berusaha, marilah kita bersama-sama berdoa agar anak-anak gadis kita akan terhindar dari menjadi mangsa.

Doa juga dipanjatkan agar umat Islam di Palestin, di Lubnan, di Iraq dan seluruh dunia dihindari dari segala bencana.

SEBARKAN!!

Tuesday, October 23, 2012

Beast - You






 
[DW] I’m gonna make you love me I love you
I’m only happy when you are here. I always just need you
[KK] Even though I can’t say it right now,
Even when I keep getting nervous looking at you
I always think of you
You don’t know yet, you don’t know my love
I just need you
[HS] I want you like this
I just keep seeing you
In my head, it’s filled with the thoughts of you.
I’m so happy all day
I sing a song for you
Anytime
[YS] I’m gonna make you love me I love you
I’m only happy when you are here. I always just need you
([DW] Because of you you you you) [HS] I only think of you ([DW] you you you Now)
[YS] Love me, love me
Only look at me
[DJ] When you are so tired and facing hard times, when you are in pain
I’ll be satisfied if I’m the person you look for
I’m happy with just that
Oh baby all right
[JH] I was the silent one who said that I was never going to have a one-sided love in my life
That I was going to meet someone who loves me
But you are the girl that who broke all of that, how sad is this
I leave a message on your phone using the emoticons that I thought were so corny
You are the first girl who changed me this much
[YS] I’m gonna make you love me I love you
I’m only happy when you are here. I always just need you
([DW] Because of you you you you) [HS] I only think of you ([DW] you you you Now)
[YS] Love me, love me
Only look at me
[KK] Slowly I will move closer to you
I will now tell you gathering up my courage
[YS] I love you, I like you
I only need you
[JH] Instead of some awkward relationship between love and friendship
It feels stuffy like a road full of traffic, it isn’t too far or close
I think it’s about time we got closer, the distance between you and I
I’m a little impatient, but I’m not being forceful
I’m the one who loses you after hesitation
I just want to escape the nervousness and uncertainty of losing you
I want to walk with you on a bright sunny day
([DW] Because of you you you you) [HS] I only think of you ([DW] you you you Now)
[YS] Love me, love me Only look at me

Monday, October 22, 2012

Guess & Win is back!



My Mom's Best
klik banner or klik here

 ---------------------------------  Start Copy  ------------------------

Guess & Win is back at My Mom's Best!

You need to guess how much I spend on my son in One Utama.
I bought him new pant, new sandals, and new underwear.
The person with most close guess on how much I spend, win the
Hello Kitty Mask
Flowery pin handmade Jewelry by S

You need be GFC follower of my blog with address in Malaysia for postage!
You are require to blog this contest at your blog and leave the link in this post.
Your blog need to be at least three months old.
Start copy and End Copy is where you need to do, don't forget to add the of Hello Kitty mask and Kiss Me picture above in your post!

You can start guessing after posting the link of entry in this post.
You may guess many times, each comment with one guess only.
Guess & Win ends at 12 midnight on 26 October 2012 (Friday).
------End Copy ---



my guess : rm65.90
rm 73.60
rm59.70

Friday, October 12, 2012

Mega GiveAway Dari www.yanayassin.com


klik sini


pengalaman sy dalam dunia blog ini sejak dari 2009 lagi tetapi dulu hanya gunakan
blog sebagai diari harian je..
alternatif lain nak meluahkan perasaan & segala yg terbuku dihati..


pada 2011 tahun lepas sy dah open blog ini ke dunia blogging secara public..
saja nak mengeratkan lagi persahabatan dengan blogger2 lain tak kira tua or muda,lelaki or perempuan..

selama sy berblogging ini tiada lagi pengalaman pahit or yang tak suka..
prinsip saya: saya tidak akan menyusahkan/menggacau/masuk campur tentang
 orang lain so saya harap orang lain juga begitu..
ye diakui sekarang banyak penipuan blog yang digunakan oleh orang lain 
untuk menjatuhkan seseorang / penipuan untuk meraih follower yang ramai ..
jangan hanya nila setitik rosak susu sebelangga..


janganlah merosakkan nama blogger lain yang tidak bersalah & 
hanya menggunakan blog sebagai medium mencari rezeki, membuat bisness & lain2...
banyak juga blogger lain yg membuat entry pasal penipuan copy cat gambar, entry
 & banyak lagi...  perkara ini amat memalukan la bg saya kerana tiada istilah had umur tapi 
mestilah hormat pada yg lebih tua.. sekiranya inginkan apa, kita perlulah meminta izin kan..
bukankah tu perkara yg baik & akan membuatkan orang lain senang n menghormati kita..


tagged : http://www.alyzafisol.com
http://mynameishafizah.blogspot.com
http://belogfiqahcheeky.blogspot.com


Tuesday, October 9, 2012

Abg Ben Ashaari Like Link saya


Keterujaan bila Abang Ben Ashaari saja buat segmen untuk NewBie Blogger 

Ben Ashaari bukan calang-calang blogger nie untuk pengetahuan yang bukan blogger

nie link Blog Abg Ben

sekarang nie Abg Ben selalu mengupdate pasal si comel Khalif






** klik pada gambar untuk tumbesaran yang lebih jelas






teringin la jugak nak menjana pendapatan melalui penulisan blog...


tapi..


memandangkan saya bukan lah penulis/blogger yang tegar dalam bahasa sastera/penulisan..
ia bukannya menjadi masalah.. cuma ia mengikut kreativiti si penulis/blogger untuk menarik minat pembaca untuk terus masuk be blog mereka..

mengikut kefahaman saya perkara yg boleh menaikkan traffik blog secara umumnya:-

   info-info terkini,
  berita sensasi,
 tutorial,
 kesihatan,
 gadget2 terkini,
 petua/tips,
 jualan online,

Segmen : Follow and Win RM50++



klik sini or banner yg comel ini untuk join



jum berkenalan dengan owner blog

♚ßLỖg Grinx's



comel je owner blog ini & masih muda...
sebaya my sis lahir 1993
cantik,kemas,cute aje blognya



 eikyn grinx
 03/10/1993
 sweet 9-teen
 taken by Muhd Hannan



  




Jumlah Follower 463

tagged :

http://fiqahgemokk.blogspot.com/
http://iyaabloggies.blogspot.com/




Cara Pemilihan Pemenang : 
1. Entry yang kreatif.
2. Jumlah Follower yang meningkat mendadak... cewahhh! 

Pembahagian Hadiah :
1. Satu orang RM50 (Duit ataupun Top up)
2. Dua orang RM10 (To  pup)
3. Enam orang RM5 (Top up)

Tarikh bermula 8 October 2012.. Tarikh tutup bila ekin rasa nak tutup.. :P tapi akan diberitahu seminggu sebelum tarikh penutupan..

Rezeki Saya Dari Dear.PINK.Wardrobe






seperti sebelum ini di entry Rezeki Oktober#2  ini, 

saya telah memenangi GA dari  Dear.PINK.Wardrobe

alhamdulilah rezeki saya..

 dan hari ini sis Hanie menghantar sendiri hadiahnya kepada saya...

thanx sangat2 yer sis sebab bersusah payah meneghantar kepada saya..


hadiahnya sangat2 awsome la... i love it... sangat2 cantik...
gambaran dekat dress



full dress with hijab paddle pop
boleh ke sini untuk membeli secara online di Blog

or 

terus ke Page Dear.PINK.Wardrobe



Material : Lycra mix Chiffon
(Dress Syazreen dah restock ! and more colours available ! :) 

Length : 140 cm
Price : RM 70

Postage : RM 6 (Pen. Malaysia) & RM 9 (Sabah & Sarawak)
Free Size : Fit S - XL






ada macam2 kaler untuk pilihan dress ini... 

so kalo berminat sila ke blog 




or 








Monday, October 8, 2012

When I'm Miss You by Beast


i love this korean song by Beast-When I Miss You 
im just love this song..
its doesnt mean anything jz like the harmony..
video -->> BEAST - When I Miss You



[KK] I happened to hear about how you were doing 
I think you are doing well 
I believe it's better this way, you look happier
And I thought it was still going to be harder for you

[HS] With a little bitterness in heart (sadness in heart)
After I roam around all our past memories
I drown myself in the depth of the night
Strangely, I start to become sadder

[DW] When I miss you (So good bye good bye)
When I yearn for you more
Lying down without a thought, lying down without a thought
I can't fall asleep

[YS] Even when I miss you (So good bye good bye)
Even when I think about you more
I'm okay, I'm okay, I'm okay
As long as you are happy

[JH] It just feels like I'm floating in space
This is a problem I don't really need an answer for
Like last night's dream, when I wake up everything scatters
When I try to move closer, you keep moving further, why do you keep moving further

[DJ] When I was with you, before I let you go
I loved you with everything I had
I don't have any regrets because I believed that I was the only one for you
I guess that wasn't it

[DW] When I miss you (So good bye good bye)
When I yearn for you more
Lying down without a thought, lying down without a thought
I can't fall asleep 


[YS] Even when I miss you (So good bye good bye)
Even when I think about you more
I'm okay, I'm okay, I'm okay
As long as you are happy


[JH] The street I used to walk you home. the coffee we used to drink together
Books we read together, dramas we watched together
I miss all these things so much
The street I used to walk you home. the coffee we used to drink together
Books we read together, dramas we watched together
I miss all these things so much

[YS] Even when I miss you, even when I think about you more
I'm okay, I'm okay, I'm okay
As long as you are happy

Sunday, October 7, 2012

Jalan2 Seharian With Besties JMTi


date : 06.10.2012 (sabtu)
venue : Summit BM Plaza, Jusco, Nasi Arab
person : me, Fryza, Pkah & Wanie



jalan2 seharian with my besties Form6 & JMTi
dah lama xkuar & xjumpa since konvo tahun lepas 01.11.2011,
kiranya hampir setahun jugak la...
banyak kali jugak la plan nak kuar sekali tapi xjadi sebab keadaan xmengizinkan 
kerana mereka2 ini sudah bekerja so ada komitment dengan kerjaya tapi sy saja yg masih belajar lg...



terharu sangat sebab sanggup ambik cuti semata2 nak kuar sekali...
thanx sangat2 yer teman2 ku sekalian...
insyallah kalo ada rezeki nanti kita g main bowling puas2 ;)



will miss them all again ;)














ada ciri-ciri untuk jadi pemain bowling x? hehheheh











muka2 keceriaan,kegirangan masa bermain bowling 
setelah lama tak hangout sekali..











muka kegirangan dapat aiskrim Baskin Robbin Free.. 
yeay.. yummy.. !!


thanx to mydear czen cz belanja makan BR.. wow,so yummy the chocolate... 




nasi arab mandy di trans kerian ;) not bad at all



yummy but makan tak habis sebab dh kenyang.. membazir aja.. :(