Followers

Saturday, August 25, 2012

Oppa Gangnam Style - PSY


** update info from Cik Yuni **

Gangnam tu adalah nama tempat di korea.Lagi satu,psy bukan artis baru naik.Dia dah lama dah debut and kalau tak silap dalam tahun 2000.Kalau psy tu artis baru naik.Sangat mustahil kalau di youtube orang yang melihat video tu sudah melebihi 50 juta.Impossible lebih-lebih lagi kalau lagu korea.Kalau ada lagu korea yang lain yang melebihi 50 juta bagilah tahu yuni maybe yuni tak tahu ke.Lagi satu,lagu gangnam style ni telah mendapat tempat teratas di iTunes.

Maybe awak rasa apa ada dengan iTune tu.Tapi lagu gangnam style ni telah mengalahkan lagu justin bieber dan juga lagu katy perry.And also lagu gangnam style ni telah mendapat attention yang tinggi di US dan mendapat pujian dari katy perry,robbie williams,nelly furtado dan artis barat yang lain.Kalau awak nak tahu bukan senang nak dapat perhatian yang macam tu di US atau di negara barat lain.Sebab selalunya orang Korea ni tak tahu nak cakap English dan itulah kelemahan dorang.

Nak tahu tak yang dapat award sampai international hanyalah big bang dan dbsk.Lagilah time big bang dapat award dekat eropah time dorang dalam masalah(kes maljurna G dragon and Daesung langgar orang sampai mati).Cuba bayangkan bukannya senang
nak dapat award sampai international ataupun nak dapat tempat teratas dalam iTunes.

________________________________


wow, amat la pelik kn tajuk ini...
apakah ini "GANGNAM " ? nama tempat ke? 

mula2 tengok cam menjengkelkan gak sbb artis bru nak naik [maybe la]
bila adanya Hyunna 4minutes,wow jadi seksi la... :D

cara nak kurus dengan cepat ikutlah aerobik macam ini...
anda pasti akan cepat turunkn berat badan :D 

p/s:sy belum try ag buat senaman aerobik macam ini....

PSY_0729_SBS Inkigayo_GANGNAM STYLE 

PSY - GANGNAM STYLE Official

PSY ft Hyunna - GANGNAM STYLE 

3 comments:

Ayuni Yusop said...

Gangnam tu adalah nama tempat di korea.Lagi satu,psy bukan artis baru naik.Dia dah lama dah debut and kalau tak silap dalam tahun 2000.Kalau psy tu artis baru naik.Sangat mustahil kalau di youtube orang yang melihat video tu sudah melebihi 50 juta.Impossible lebih-lebih lagi kalau lagu korea.Kalau ada lagu korea yang lain yang melebihi 50 juta bagilah tahu yuni maybe yuni tak tahu ke.Lagi satu,lagu gangnam style ni telah mendapat tempat teratas di iTunes.Maybe awak rasa apa ada dengan iTune tu.Tapi lagu gangnam style ni telah mengalahkan lagu justin bieber dan juga lagu katy perry.And also lagu gangnam style ni telah mendapat attention yang tinggi di US dan mendapat pujian dari katy perry,robbie williams,nelly furtado dan artis barat yang lain.Kalau awak nak tahu bukan senang nak dapat perhatian yang macam tu di US atau di negara barat lain.Sebab selalunya orang Korea ni tak tahu nak cakap English dan itulah kelemahan dorang.Nak tahu tak yang dapat award sampai international hanyalah big bang dan dbsk.Lagilah time big bang dapat award dekat eropah time dorang dalam masalah(kes maljurna G dragon and Daesung langgar orang sampai mati).Cuba bayangkan bukannya senang
nak dapat award sampai international ataupun nak dapat tempat teratas dalam iTunes.

p/s:Janganlah terasa hati bila baca komen yuni ni.Yuni just nak beritahu je!^^

mi$$ch0c0laTe said...

Ayuni Yusop thnx for the comment :D thnx for drop comment here..

panjang lebar ag yer... ^,^

man said...

selamat hari raya..hehhehe