Followers

Friday, August 31, 2012

Blog With New Look


salam kemerdekaan yg ke 55 tahun
alhamdulilah negara kita sudah bebas dari dunia penjajahan yg dilalui oleh nenek moyang 
kita sebelum 1957 tahun yg lalu..
kita patut bersyukur kerana berada dalam dunia yg harmoni, aman, berbilang kaum,
tenang dari sebarang gangguan luar seperti perang..


Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yg Ke-55

thanx to Kinara Kinatara kerana mengedit blog saya ini yg xberapa nak cantik
menggunakan window picture...
sy suka dengan rupa baru blog sy ini...




Thursday, August 30, 2012

Bungkusan dari Australia





wow,sy yg dapat buku ini... alhamdulilah rezeki  saya :)



wow,kanggaro.. salah satu tempat yg saya nak g...

miss choco : Mr Ammy, tadi awak kata  kita nak pegi sini kan...
sy tunggu yer...


special kad dari kak umi.... thanx sangat2




hadiah dr akak fya.. thanx sangat2 taw sis :)
suka star...



Prize form Sis Sherry

so many give that i have... all awesome & cute stuff..
i also got discount vaucher..

pink freebies



prize for top referral my kids shopping


prize for 50,000 total view



top referral for pink freebies


all together stuff prize.... like it all




Kad dar Blogger


miss chocolate : 1st kad raya yg M.C dapat..





miss choco : thanx for the card raya & name card




nie kad dr sis yuliana

thanx sebab bagi duit raya seposen ..hehhehe




thanx for the cute brooch dari mamapipie-biz




 

nie kad dari kiera rasanya... maaf yer kalo tersilap orang..

Spountaneous Thursday #2




miss choco : like this baby smile... wow, terpesona dengan senyumannya...
oh, Rafiq :)

thanks to cik  A.N sebab bagi pic baby yg comel dengan senyuman ini...


wow,sy nampak tinggi sikit dr cik A.N jangan marah yer


Wednesday, August 29, 2012

[tamat] PENCARIAN 222 BLOGGER BERTUAH OLEH NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE



Syarat-syarat nya sangat mudah...

1) Buka satu entri  TAJUK SEGMENT : PENCARIAN 222 BLOGGER BERTUAH OLEH NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE

2) COPY gambar  JPEG  ini  dan  link ke entry INI 

3) Anda perlu memberikan URL link anda PADA ENTRY ANDA dan berikan URL link entri di bahagian komen di bawah.

4) Penyertaan bermula hari ini 27hb Ogos2012 dan berakhir 31hb Ogos 2012--12 tengahmalam. 


SEMUA PEMENANG AKAN DIUMUKAN PADA 1HB SEPTEMBER 2012 SEPERTI PENGUMUMAN KAMI DI SINI.



ANDA DIALU-ALUKAN UNTUK FOLLOW KAMI DI SINI JUGA!

Mereka yang tersenarai bakal menerima:
*******************************************************
1)DUA HELAI DRESS ANGGUN PILIHAN (2 Blogger bertuah!)
 2) 2 unit x wallet/purse (2 blogger bertuah!)
3) Baucer RM10 x 5 unit  (222 blogger bertuah!)
layak untuk sebarang belian di BLOGSHOP NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE

Hadiah #1 dan #2 adalah tertakluk kepada availability warna


Sunday, August 26, 2012

Counting Time !!



salam & harap sempat lagi untuk mengucapkan 

"SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI"

kejap masa berlalu,sekarang sudah hari ke-7 / seminggu kita beraya
setelah berpuasa selama 30hari..
raya macam xcukup saja cuti  raya yg diberi - 11 hari (termasuk sabtu,ahad)

sedey nak meninggalkan Penang,myhome town...
esok pagi bertolak balik ke Shah Alam semula untuk meneruskan tujuan utama iaitu 
menyambung pelajaran dalam DIP. KEM. LANJUTAN TAHAP 5..


arhh..sangat2 malas nak packing2 & kemas2 untuk pulang...
rasa macam xcukup je masa tuk bersama family & berehat2 dirumah....

kembali  semula ke Shah Alam perkara utama yg perlu dipikirkan adalah Final Year Projek (FYP)..
cukup ke masa untuk siapkan dalam masa 2 bulan ini...
xsilap dalam bulan 11 dah kena present pada panel...
sangat2 risau,takut,pening nak siapkan projek + report...



p/s:doakan supaya sy berjaya siapkan projek & 
projek berfungsi seperti yg diingini



i really2 love my family 
gambar raya lama bersama arwah tokwan, Hussin @ Yahya Bin Awang
 
p/s: xambik pulak gambar raya  family tahun nie...
so sad  :( 



Big Time Segmen : Header Free By Nana




Ayat 1 - online diary
Font Ayat 1 -  font f
Warna Ayat 1 - biru /tourcoise
Ayat 2 - miss chocolate
Font Ayat 2 - hitam
Warna Ayat 2 - font b



 Tarikh tamat ialah 13 September. Habis UPSR. 

Saturday, August 25, 2012

Oppa Gangnam Style - PSY


** update info from Cik Yuni **

Gangnam tu adalah nama tempat di korea.Lagi satu,psy bukan artis baru naik.Dia dah lama dah debut and kalau tak silap dalam tahun 2000.Kalau psy tu artis baru naik.Sangat mustahil kalau di youtube orang yang melihat video tu sudah melebihi 50 juta.Impossible lebih-lebih lagi kalau lagu korea.Kalau ada lagu korea yang lain yang melebihi 50 juta bagilah tahu yuni maybe yuni tak tahu ke.Lagi satu,lagu gangnam style ni telah mendapat tempat teratas di iTunes.

Maybe awak rasa apa ada dengan iTune tu.Tapi lagu gangnam style ni telah mengalahkan lagu justin bieber dan juga lagu katy perry.And also lagu gangnam style ni telah mendapat attention yang tinggi di US dan mendapat pujian dari katy perry,robbie williams,nelly furtado dan artis barat yang lain.Kalau awak nak tahu bukan senang nak dapat perhatian yang macam tu di US atau di negara barat lain.Sebab selalunya orang Korea ni tak tahu nak cakap English dan itulah kelemahan dorang.

Nak tahu tak yang dapat award sampai international hanyalah big bang dan dbsk.Lagilah time big bang dapat award dekat eropah time dorang dalam masalah(kes maljurna G dragon and Daesung langgar orang sampai mati).Cuba bayangkan bukannya senang
nak dapat award sampai international ataupun nak dapat tempat teratas dalam iTunes.

________________________________


wow, amat la pelik kn tajuk ini...
apakah ini "GANGNAM " ? nama tempat ke? 

mula2 tengok cam menjengkelkan gak sbb artis bru nak naik [maybe la]
bila adanya Hyunna 4minutes,wow jadi seksi la... :D

cara nak kurus dengan cepat ikutlah aerobik macam ini...
anda pasti akan cepat turunkn berat badan :D 

p/s:sy belum try ag buat senaman aerobik macam ini....

PSY_0729_SBS Inkigayo_GANGNAM STYLE 

PSY - GANGNAM STYLE Official

PSY ft Hyunna - GANGNAM STYLE 

Friday, August 24, 2012

[tamat] Mohd Noor Shawal 1st GiveAway Contest




Korang, join lah ya.. kalau korang nak join ada bende yang korang kene jawab iaitu:-
Widget apakah yang masih kekal dalam blog Shawal, sejak Shawal mula berblog?



a)


b) c)  d)



Panduan:-

a) widget button donate
b) widget follow sini tersembunyi
c) widget Naruto
d) widget Info Taraffic
Jawapan betul ke salah ke tetap ada hadiah.. tapi kalau yang betul tu grand sikit lah.. :p
jom tengok syarat yang tak berapa syarat ni:

  1. Follow blog Shawal.. (follow lah...please.. ^_^v) [done]
  2. Like fanpage Shawal >klik sini< [done ]
  3. Buat satu entry khas bertajuk Mohd Noor Shawal 1st GiveAway Contest [done]
  4. Copy paste Banner tak cantik tu dalam entry korang.. [done]
  5. Nak tag boleh, tak nak pun tak pe.. Kalau boleh tag sorang pon jadi lah dan pastikan mereka tahu...   
  6. Berserta jawapan korang.. [rasanya macam C ja kalo xsalah xpon B or C,B]
  7. Tinggalkan link entry korang kat entry ni..   [done]
  8. Korang kena follow semua sponsor GA ni!!   [done tapi kalo ada yg kurang t bgtahu ea :D]


DrWMH Contest and Giveaways

Jum join GA yg gempak ini :D nak tahu gempak ke x,tengok hadiahnya...

klik banner Dr Hensm ini 


#HADIAH DrWMH Contest and Giveaways

(* winners may receive alternate prizes in some cases.)



  • BLACKBERRY CURVE akan diberikan jika GA ini mendapat sambutan yg menggalakkan



    *mungkin lagi banyak hadiah yg menanti jika GA ni mendapat sambutan :)





    • Can Join for both categori
        • This contest will START as soon as i posted this post and will be END on 28th August 2012 11.59pm 
        • The valid participant for blogger will be announce on my  post below. Whereas for facebook category will be announce in my page.
        • The one who can't follow all the rule will be disqualified.
        • The winner will be announce on 31st August 2012


    miss choco:untungnya kalo dapat BB nie kan... 

    insyallah kalo ada rezeki :D sangat2 oshem kn hadiahnya

    Thursday, August 23, 2012

    Contest | Blog Paling Awwsem


    clik banner yg kelip2 ini :D

    1. Wajib follow blog kite , Liyana and Asyikin .
    2. Wajib like and follow para penaja / sponsor . *jangan tipu , dosa ~.~
    3. Buat post yang bertajuk " Contest | Blog Paling Awwsem " , tepek banner yang tak berapa lawa tu .
    4. Tag 3 buddies dan pastikan mereka tahu .
    5. Promotekan contest ni kepada orang lain . *sunat .
    6. Hantarkan link di kotak komen kite , Liyana or Asyikin . Jangan hantar di cbox , tidak akan dilayan .

     Cara pemilihan pemenang : 
    ~ blog yang ringan . 
    ~blog yang menarik .
    ~blog yang awwsem .
    ~header yang cantik dan tidak serabut . 

    Pemenang : 
    ~ Tempat pertama .
    ~ Tempat kedua .
    ~ Tempat ketiga .
    ~ Tempat keempat .
    ~ Tempat kelima . 
    ~ Orang yang pertama join contest ni .
    ~ Orang yang terakhir join contest ni . 
    ~ 2 pemenang bertuah . 

    Tarikh tutup : 
    ~ 30.12.2012

    Syawal Giveaway By Jannah , Aqeela & Syaza .


    comel je banner ini.. klik sini 

    tagged : http://azminanordin.blogspot.com/


    Tarikh Tutup : Sehingga 50 Peserta .
    #Akan diubah .

    Mrs. Simple GiveAway By Jannah


    banner ini sangat2 comel :) sila klik sini

    http://azminanordin.blogspot.com/
    http://sicomel06.blogspot.com


    suka kaler oren banner GA ini


    Tarikh Tamat :
    Sehingga 30 peserta ke atas Join GiveAway ini


    [tamat] Segmen top up RM 5


    Segmen top up RM 5




    • buat satu entry pasal segmen ni dan tampalkan banner yang buruk tu dalam entry korang dan linkan  sekali ke sini
    • dah siap tinggalkan link entry korang ke sini
    • tak payah susah-susah nak tag
    • tarikh tamat 23-08-2012



    Contest Blog Simple But Awesome


     
    klik banner yer :D

    Nak join contest ni :
    - A Malaysian blogger
    - Mesti ada blog
    - Follow blog ini ( tak wajib )
    - Buat satu entry tentang contest ini tajuk [Contest Blog Simple But Awesome] dan letak banner contest itu sekali & terus linkkan ke blog ni...                                                                              -Kalau x suka banner ni boleh buat banner lagi satu... untuk promote...
    - Tag rakan blogger ( tak wajib )
    - Paste link entry ke  fb Anis Blogspot                                                                                      - Buka link ni Sini! wajib buka.. Tunggu sampai habis loading... Siapa tipu dia berdosa... Allah maha tahu...

    Tarikh tutup contest ini ialah 25.9.2012


    [tamat] 1st GiveAway by Farah Aniey & Hafizatul Asyrin

    jum kita ramai2 memeriahkan lg Giveaway
     sambil menyokong blogger2 lain yg buat contest


    sini pon ok kalo nak tekan



    Hadiah-Hadiah Yang Menarik 
     - Branded bag outlet ( 1 pemenang )
    - Topup RM10 ( 1 Pemenang )
    - Sling bag yang dikait ( 1 pemenang )
    - Contact Lens ( 1 Pemenang )
    - Awesome Header ( 1 Pemenang )
    - Set Photo Props *Props untuk bergambar ( 1 Pemenang )
    - Pin/brooch shawll & tudung ( 1 Pemenang )
    -Topup Rm5 ( 1 Pemenang )
    - Topup rm3 ( 1 Pemenang )
    - Hadiah misteri ( Top referral ) 
    tagged : http://miraahussin.blogspot.com
    http://mizzsninie.blogspot.com/



    GA ini berlansung dari 10 Ogos- 10 September 2012 
    bermakna GA ni berlangsung selama sebulan

    Akan Terus Berbelog


    harap xlambat untuk ucapkan SELAMAT HARI RAYA "
    untuk semua sahabat,kawan2 blogger,
    saudara2 & teman2 yg dikenali...


    tiba2 sy teringat akan 1pertanyaan dari kawan sy... hehehhe
    rasanya xperlu la sy mention siapakah geranganya... :)


    A: kalo nantikan bila dah sampai masa berkahwin & berkeluarga kan, 
    agak2 still berblog ag ka..? 

    miss choco: [dalam hati: wow soalan..] 
    hurm... rasanya still lgi berbelog tapi tengok la pada keadaannya...



      fully answer from my heart 

    mulanya sy pon berfikir gak, nak berbelog ke even kalo dah berumahtangga nantikan..
    macam2 nak kena pikir la kan...
    macam2 perkara yg negatif mahupon positif yg sy pikirkan...



    insyallahsy masih & akan terus berblogging sehingga sy mampu.. 


    tapi kena la pandai uruskan & cara pengedalian blog perlu berbeza.
    cara penulisan, gaya info/maklumat yg diberikan, blogskin etc 
    semuanya perlu berbeza ikut peredaran masa & usia... [umur,,, wow]


    Contoh2 Blogger yg hebat tapi sudah berkahwin (yg sy tahu la) & cara penulisan sangat2 berbeza...
    ada yg menceritakan tentang gayahidup,isu semasa, anak2, kerja, motivasi etc..

      Dr Harlina's Blog  ||  Irine Nadia

      Akak Shahriah Abdullah 
    aka Peserta Master Cheff & Penulis Novelis (Prima,Karangkaraf)

     Abg Ben Ashaari   ||  Mak Dara 

      Mama Tuah Melaty aka my lovely cousin