Followers

Tuesday, July 31, 2012

Entry Pendek Soalan-26 by Shahriah Abdullah Novelis


Soalan 26-30 Berbentuk Karangan Pendek.
Jawapan Bagi Soalan 26-30 
BUKAN SOALAN TERKUMPUL!

(SOALAN ke 26)


belog ini pula berkenaan dengan hobi akak shahriah..
apa2 saja perkara yg akak shahriah rasa menarik,tertarik kau mmg DA BOMB.
akan akak shahriah coretkan disini untuk dikongsikan bersama blogger2 lain :)
macam2 yg diceritakan dalam belog ini antaranya review barangan yg perempuan sukakan
 ofcz produk2 kecantikan,
kesihatan, 
aksesori, 
makeup,
dress2 & juga kedai  baju2 online
belog ini lebih bersifat personal untuk akak shahriah..
setiap belog punya keistimewaan tersendiri :)

Jalan2 pusing KL

 

VENUE: SOGO Complex, Lowyat, The Curve, IKEA
DATE: 29.07.2012
PERSON: Miss Choco & Mr Ammy, 
Ainie Nor & Yuha, 
Kak Sha & Adam(fiance)
Nana & Faris.

kenakalan terserlah untuk kanak2 ribena ini :)

snap using samsung  tab :)


yes wif AMMY ag tapi macam gamabr pasport saje :)

menunggu untuk berbuka puasa :)

jeles tengok mereka berehat dikerusi empuk IKEA ini =.=

sekelas keluar bersama at SOGO Complex,KL

wif my Ammy(kenapa terasa sy masih malu2 yea... =.=)

yes!! jumpa geng purple ag.. sofa ini pon kaler purple :) at IKEA

Entry Pendek Soalan-30 by Shahriah Abdullah Novelis

Soalan 26-30 Berbentuk Karangan Pendek.
Jawapan Bagi Soalan 26-30 
BUKAN SOALAN TERKUMPUL!

(SOALAN ke 30)

http://cuticutishahriahnovelis.blogspot.com/

bagi belog ini pula memaparkn percutian shahriah dan family.
shahriah mengabadikan segala kenangan, memori, keterujaan, kegembiraan bercuti dalam belog
ini juga boleh dijadikan percutian bajet. dimana peruntukan untuk bercuti sedikit tetapi kita boleh 
menikamati & merasai pengalaman melawat tempat2 yg dikunjungi.
banyak tempat yang shahriah pernah lawati & sekaligus membuatkan sy teruja untuk bercuti
sekiranya ada kelapangan.. maklum la masih belajar aka student kan
mana nak ada duit banyak sangat kn :)
segala kenangan yg beliau ingati beliau paparkan & coretkan dalam belog ini.
so kalo ada sesiapa nak g mana2 check ke sini dlu yea...
kot boleh ambil guide untuk ke tempat yg korang ingini :)

Entry Pendek Soalan-28 by Shahriah Abdullah Novelis

Soalan 26-30 Berbentuk Karangan Pendek.
Jawapan Bagi Soalan 26-30 
BUKAN SOALAN TERKUMPUL!


(SOALAN ke 28)

http://shahriahnovelisresipe.blogspot.com/

blog ini mengisahkan mengenai dunia masakan yg dibuat sendiri oleh shahriah.
kandungan entry berkisarkan resipi2 masakan yg shahriah tahu, belajar & yg shahriah lakukan 
semasa menyertai program MASTER CHEF MALAYSIA.
wow,amazingkn akak shahriah nie.. :)
macam2 jenis resipi masakan, kek, cookies, tradisional yg dimasukkan dalam belog ini..
insyallah, sy akan bookmark la belog akak nie tuk sy gunakan sebagai panduan memasak
 resipi yg saya xtahu..
apa yg buat sy terliur dalam bulan puasa nie kn, gambar2 yg diambil sangat2 la
marvelous & menarik tuk membaca & sekaligus untuk mencubanya...


Entry Pendek Soalan-27 by Shahriah Abdullah Novelis



Soalan 26-30 Berbentuk Karangan Pendek.
Jawapan Bagi Soalan 26-30 
BUKAN SOALAN TERKUMPUL!

( SOALAN ke 27)


dalam belog ini mengisahkan penglibatan shahriah dalam dunie maya penulisan.
sy kagum dengan novelis2 yg berjaya membuat, berimaginasi & mengarang plot2 novel dari permulaan,pertengahan,klimaks, penghujungnya..
dalam belog ini juga berkisarkan penglibatan shahriah dalam memenuhi permintaan dari peminat2 & sponsor2
yg mahu beliau turun untuk bertemu peminat sekaligus mempromosi novel2nya dan buku masakan.
sy suka baca ayat2 dalam belog akak shahriah kerana ayatnya kadang kala membuat sy tertawa..
akak shariah juga sangat2 dedikasi dengan komitment yg diberikan.
walaupon sibuk dalam dunia penulisan, menguruskan rumahtangga tetapi masih ada masa untuk
berblogging :)

Entry Pendek Soalan-29 by Shahriah Abdullah Novelis

Soalan 26-30 Berbentuk Karangan Pendek.
Jawapan Bagi Soalan 26-30 
BUKAN SOALAN TERKUMPUL!

(SOALAN ke 29)

http://heartofshahriahnovelis.blogspot.com

blog ini mengisahkan mengenai perjalanan akak shahriah dalam pertandingan 
MASTER CHEF MALAYSIA (MCM)..
segala suka dan duka dalam pertandingan MCM Shahriah nyatakan untuk dijadikan sebagai kenangan.
di dalamnya ada jugak snapshot gambar makanan & sedikit resipi yg telah Shahriah laksanakan demi
memenuhi kehendak MCM.
dalam belog ini juga memaparkan kisah2 kehidupan seorang novelis yg juga seorang ibu, 
seorang isteri & seorang anak yg bertanggungjawab terhadap keluarga & kerjayanya..
walau apa pon family harus diutamakn :) then barulah kerjaya...

Monday, July 30, 2012

Saya dapat header sponsor dr Cik Raihan



boleh klik sini kalo nak tengok full entry dr raihan -->>Header Sponsor
http://1.bp.blogspot.com/-5WUvS230Bpk/UBaADw_OJzI/AAAAAAAABOQ/q1cLrlmG9e0/s1600/Header+1.png
 
 
comel xheader yg saya pilih.. simple je but suka :)
sejak bila saya suka kaler pink purple nie..
konpuse2 :-X

[tamat] segmen-free-doodle-by-bunny

 

boleh klik ke sini untuk full entry dr bunny comel -->>segmen free doodle by bunny

http://2.bp.blogspot.com/-V5GQWYpspSk/UBZ7d8YSc3I/AAAAAAAABnQ/AaInGq-RMwQ/s1600/peserta1.png 
 
miss choco :comel je kn :)
thnx sangat2 taw miss bunny

[tamat] Salam Ramadhan:Giveaway by Jemari Suri

 

 
 
 
 hadiah-hadiah nya... 

  • PERTAMA : satu set Brooch dan tudung selendang

  • KEDUA   : satu set Brooch
  • KETIGA   : satu helai selendang