Followers

Saturday, June 30, 2012

[tamat] segmen bloglist julai ogos-2012 by mieya atiera

 
 
klik sini

jum sma2 join segmen ini :D

[tamat] Segmen Cik Siti,saya join

 
 
jum join senang je syarat2 nya :D
 
 
 klik sini :)
 
1- follow dulu cik siti....boleh la kita kenal2...hehe...kalau boleh...follow jugak la dekat FB....SINI
2- buat entry bertajuk " Segmen Cik Siti...saya join "
3- copy banner kat atas tuu.....and letak link ke entry segmen ni
4 - lepas da selesai buat entry....post kan link korang kat bahagian comment entry ni k...kat entry ni ja letak link korang...jangan letak kat tempat lain suda ye....
5- selesai!!
berakhir pada 1Julai 2012 (ahad) pada pukul 11 malam


[tamat] SEGMEN : SAYA MAHU CURSOR FREE BY ALYAA

 
1 WAJIB follow blog alyah [done]

2  Buat entri bertajuk ''SEGMEN : SAYA MAHU CURSOR FREE BY ALYAA'' [done]

 Nak cursor tu warna ape ? [kaler maroon]

 Untuk tulisan ade kat sini -- raditad or Flower [salah satu]

Cursor contoh alyah buat sendiri >> Miss Chocolate


Bagi link tulisan  , link penyertaan anda dengan nak warna ape kat cursor anda kat bahagian COMMENT 
miss chooclate : jum join,apa lag senang je kn syarat2nya ;D then siap ada contog ag kn.. :D

End of June 2012




pejam celik,pejam celik dah nak masuk bulan julai...
wow...cepatnya masa berlalu...
kalo korang penah view belog miss chooclate nie kn, ada 1 entry yg miss chocolate kta nak buat bulan june sebagai bulan untuk contest, giveaway,segmen etc

klik sini nak ke entry

tunggu sehingga jam1159:00 tarikh 30-06-2012
saya akan paparkan & listkan semua giveaway,segmen,contest yg sy join ;)



*due 30-june-2012*

*due sehingga 200 peserta*

*due 27-june-2012*

*due 12-june-2012*



*due penyertaan lebih dari 500++*

*due 14-june-2012*

*due 25-july-2012*

*due 7-july-2012*

*due 8-june-2012*

*due 29-june-2012*

*due 31-july-2012*

*due 6-june-2012[xdak rezeki]*


*due 9-june-2012 [xdk rezeki]*

*due 26-june-2012 [xdak rezeki]*
*due 9-june-2012 [alhmdulilah ada rezeki ;)]*

*due 7-june-2012*

*due 30-june-2012*

*due edit untuk 20blogger*
*due 01-07-2012*

*due closed [dah dapat]*
*due 6-july-2012*

*dilanjutkan sehingga 21-july-2012*

*due 1-july-2012*

*due 30-june-2012 tepat jam 10mlm*

*due 15-june-2012 -- 15-july-2012*

*due sehingga 30blogger join [dah dapat]*

*due 15-july-2012*

*tutup : 30 julai 2012 (12mlm)*

*due 2-july-2012*

due 10 july 2012*


*due 27-june-2012 *

*due inform later*

*due 1july2012*
*6 Jun dan tamat pada 26 Jun 2012 pukul 2pm*

*due 23-jun-2012 -- 1-ogos-2012*
*due 13-jun-2012 -- 30-jun-2012*
*due not sure*

*due 14-july-2012*


*due 8-july-2012 pemilihan pemenang 20-july-2012*
*due sehingga cukup 20blogger [dah dapat]*

*due not inform*

*due mybe 20-july-2012*

*due 29-jun-2012*


*due 26-jun-2012 hingga 8-ogos-2012*


*due 27-july-2012*


*due 12-july-2012*


*due inform later*












   

Di review oleh miss Heartylolipop


cantik kn num nie 678... 
maaf yea sy terlupa nak ubah ke visible user ;)
terharunya ada jugak yg sudi nak review belog saya yg xseberapa nie... ^-^
sekarang dh ley view pon... :)



[tamat] Segmen : Up Followers Bulan June-Julai


1.Follow This Blog And Like This Fanpage
2.Buat Entri , Tajuk "Segmen : Up Followers Bulan June-Julai" , Letak Banner Dan Linkkan Kesini Serta Tag 2 Orang Rakan Anda
3.Berikan Link Entri Bukan Link Blog DiBahagian Komen
4.Promote Entri Korang Habis-Habisan Kerana . . .


Pemenang Top Refferal Akan Menerima Cute Keychain!!
*Seorang Sahaja Yang Akan Dipilih*
3 Orang Peserta Bertuah Akan Direview Blognya


Tarikh Tutup : 7/7/2012

[tamat] SEGMEN : PENCARIAN BLOGLIST JULAI AMERCORNER

SYARAT-SYARAT
2. Buka satu entry dan Tajuk SEGMEN : PENCARIAN BLOGLIST JULAI AMERCORNER
3. Letak banner diatas dalam entry korang.
4. Link kan entry anda pada post entry ini
5. Hantorkan link entry korang diruangan comment ini.

6. dan lastly penting!  tonyoh sini dan picit sini  

[tamat] First Anniversary Blog & Birthday GIVEAWAY! [2july]

 
 klik banner
 

*STICKY POST UNTIL 2 JULY 2012*

Cara-cara penyertaan:
  1. Buat satu entry tentang giveaway ni dan bertajuk "First Anniversary Blog & Birthday GIVEAWAY".
  2. Copy paste banner kat atas dan linkkan ke entry ni.
  3. Follow dan like page owner untuk tahu perkembangan tentang giveaway #tak wajib.
  4. WAJIB follow dan like page sponsor #siapa yang tak ikut step ni, automatik disingkirkan. SERIOUS!
  5. Letak semua list sponsor dan jangan lupa sertakan link sekali #tak kisah letak atau tak, yang penting korang kena like page and follow blog diorang.
  6. Tag dua atau tiga rakan blogger #tak wajib pun, so terpulang nak tag ke tak.
  7. Sila klik SINISINISINI, SINI, SINI, SINI#akan berubah dari masa ke semasa ;)
  8. Lastly, letakkan url entry korang kat ruang komen #sesiapa yg bagi link kat cbox, tak dikira.
 

[tamat] SEGMEN HEY ! AKU BLOGGER

 
klik sini 


Segmen kali ni menerangkan :
1#kenapa aku jdi blogger
2#haruskan nama ini diletakkan pada header
3#patut ke macam ni corak header aku
4#kenapa banner aku comel
5#kenapa aku follow blogger laen

SYARAT - SYARAT
- follow blog Lilyy + like page Lilyy  ( wajib )
- copy banner atas tu 
- pastikan betul betul follow and like

CARA :
* korang jawab 5 perkara kat atas tu + copy banner tu ,
okay ?
* buat entry bertajuk Segmen : Heyy ! Aku blogger
* tag kawan ikut suka , tpi ! pastikan dorang tahu .
* siap , link entry korang kt komen .


misschocolate:
Segmen kali ni menerangkan :
1#kenapa aku jdi blogger sebab "aku suka menulis. belog ini ibarat diari ku berbentuk eletronik"
2#haruskan nama ini diletakkan pada header yup letak nama "SAYA SUKA CHOCOLATE"
3#patut ke macam ni corak header aku "suka yg sedia ada kalo nak edit lain kena tnggu buat lain la"
4#kenapa banner aku comel "saya xdak banner la :( newbie lg tapi suka header saya(baru je dapat)"
5#kenapa aku follow blogger laen "kerana nak tahu perkembangan belog lain + nak kenal2 dengan blogger 1malaysia"

Segment:Nama saya superb,cantik,dan cunss kankan[3oo join]

 
 

1.Buat satu entri  ' Segment:Nama saya superb,cantik,dan cunss kankan :D '. (Tajuk lain tak join lewtew :3)

2.Follow blog ni dan blog Chocolate-Vochelle. Tolong jujur kayy.

3.Tolong CLICK SINI,SINI dan SINI *Jujur kay.

4.Sertakan ID followers dan ID facebook korunk.

5.Sertakan details seperti di bawah

Nama penuh korunk:
Umur korunk*(Tak paksa):

6.Tinggalkan link entri di komen :)

7.Like komen sponsor di sini --> http://www.facebook.com/photo.php?fbid=229736740476360&set=a.124335291016506.22588.113773158739386&type=1&theater 
*Wajib bagi yang ada facebook. Dan nyatakan yang korunk likers ke brapa . :)

Search --> Rochelle Liong Chai May I  ♥ VANILA COKLAT

Hadiah ? Mesti ler ada ?

- Top referrel akan mendapat topup/ cash / bankin RM50 untuk seorang pemenang :) *So be alert kay.
- Dua peserta bertuah akan mendapat mystery gift.
- 10 orang bertuah juga akan dibloglistkan di blog Chocolate-Vochelle selama sebulan
 
Tarikh tutup:Sehingga 300 ke atas yang join ^^ So rajin promote kay :) Mungkin akan bertukar.

misschocolate: komen sponsor yg ke-39

[tamat] SIMPLE GIVEAWAY BY BUDAX PEMALU [05.07]




budaxpemalu
klik sini or belog




syarat syarat giveaway ;
1.follow blog  
sya
http://cyunkawakforever.blogspot.com/ 
http://sayurlemak.blogspot.com/
http://ftndiana.blogspot.com/
2. like pages
http://www.facebook.com/pages/Fatin-Diana/182643421843536
http://www.facebook.com/pages/Nas-Shoppe/445719045454747
3.like this
http://heartbeat.my/index.asp
4.buat satu entry yang bertajuk simple giveaway by budax pemalu and then link entry
diletakkan di ruangan comenttz
5.tag beberapa orang pastikan mereka tahu
6.pemenang dipilih oleh 100 oleh mr random
7.patuhi segala syarat-syarat tersebut
8.mula-29.6.2012 tamat-5.7,2012

tag: http://myceriteru.blogpsot.com

Friday, June 29, 2012

[tamat] Contest Blog Saya Superb Cun !




Syarat 
utama : mesti berwargenegara Malaysia
1.Wajib Follow blog Nabilah (Follow) *untok info semasa*
2.Wajib like fanpage Nabilah (like)
3.Wajib KLIK SINI dan SINI *tunggu sampai habis loading*
4.Wajib Like/Follow/Add para sponser
5.Wajib Buat satu entry tentang contest nie :


*tajuk : Contest Blog Saya Superb Cun !
*Letak Banner kat atas tu dan linkkan kesini semula
*Tag 3 orang dan pastikan mereka tahu 
*Publish entry korang


6.Tinggalkan link entry korang di bahagian komen sahaja.Pastikan link entry.
7.Pemenang akan dipilih oleh Saya sendiri berdasarkan blog yang Superb Cun (jadi edit la blog anda sehabis baik)

tagged :: http://myceriteru.blogspot.com :: http://abjadmenjadicerita.blogspot.com
:: http://belogfiqahcheeky.blogspot.com

[tamat] Contest "Mahamahu.com anda Mahu 2012"


 

So hadiah dah tahu kena tahu tugasan lak apa perlu di buat nak menang hadiah. Perkara perlu di lakukan adalah : -

1) Mesti menjadi follower Mah@mahu - Bila Blog Berbicara. (wajib menjadi follower pada yg belum)
2) Mesti membuat satu entry diblog anda dengan tajuk seperti ini "Mahamahu.com anda Mahu 2012" (tidak boleh buat tajuk lain)
3) Dalam entry mesti masukan poster hadiah di atas, banner Mahamahu di bawah dan link kepada entry ini. (wajib ada link ke entry ini)
4) Mesti membuat satu slogan paling kreatif dengan menggunakan perkataan "Maha & Mahu" di selangi dengan perkataan lain. Contoh :- "Saya Mahu hadiah Maha kerana Mahu menang Maha hadiah Mahu daripada Maha yang Mahu".
5) Slogan mesti tidak lebih daripada 30 patah perkataan
6) Selepas siap dan di postkan entry anda hantar penyertaan anda pada comment di bawah berserta maklumat penting berikut:-
   Nama:
   Email :
   Link posting : 
misschocolate :
Saya Mahu menang Maha kerana Mahu menang Maha hadiah Mahu sponsor Maha yang Mahu sponsor mahu menang maha berikan".

[tamat] untuk-dia-1st-giveaway-by-syakirah-and [24.07]

 
 


jum join ;)

[tamat] Contest : Edit Picture By An-Nisa' & Kinara


 
klik sini yea ;) 
 
Tarikh Mula : 16 JUN 2012
Tarikh Tamat : 6 JULAI 2012
Tarikh Pengumuman Pemenang : 8 JULAI 2012

Syarat2 Penyertaan :

1. follow n like Blog &Page An-Nisa' Najihah FOLLOW & LIKE

2. follow n like Blog &Page Kinara FOLLOW & LIKE

3 Tempek Banner Di Atas Tue Di Entri Korang

5. Buat Tajuk Entri " Contest : Edit Picture By An-Nisa & Kinara "

6. Tag 3 Rakan [ Pastikan Mereka Taw ]

7. Letak Link Entri Korang Di Ruang Komen Nie [ Bukan Link Blog Nye ]

8. Upload 2 Keping Gambar Yang Korang Nak Pertaruhkan [ Kami Akan Pilih Salah 1 Gambar Yang Korang Upload ]

9. Follow Blog & Like Page Para Sponsor
 
misschocolate :
saya pertaruhkan 2 gambar ini ;)
 
tag : myceriteru.blogspot.com || abjadmenajdicerita.blogspot.com || http://belogfiqahcheeky.blogspot.com
 
 



  or 

pix yg belum diedit ;)





[tamat] Giveaway: saya nak hadiah free bt nisa & syakirah [28.07]



klik banner


misschooclate : http://myceriteru.blogspot.com|| http://abjadmenjadicerita.blogspot.com


[tamat] Simple (!!!) GiveAway ~ by Jaja Sutera [18.07]




 
Klik sini yea ;) 
 
Syarat-syarat :

  1. Sah utk BLOGGER MALAYSIA Sahaja
  2. WAJIB FOLLOW Blog Jaja
  3. WAJIB LIKE Page Jaja --> Sutera Online Shoppe
  4. Buat entry bertajuk Simple (!!!) GiveAway ~ by Jaja Sutera 
  5. Copy banner di atas sana tuu..letak dalam entry dan link menggunakan link entry Jaja ni .
  6. Tag sekurang2nya 2 orang blogger [ppsstt..PASTIKAN MEREKA TAU]
  7. Akhir sekali copy link entry korang dan post kan di kotak komen
Tarikh tutup adalah :

18 July 2012

misschocolate :
hope ada rezeki yea ;D AMIN..
 http://myceriteru.blogspot.com 
 http://abjadmenjadicerita.blogpost.com
 

[tamat] Midyear GiveAway by Pieyza and Yana

 
 
klik banner ;)

Cara nak join ;

1. Buat entry bertajuk "MidYear GiveAway by Pieyza and Yana"
2. Letak banner giveaway dalam entry dan linkkan ke entry ni...
3. Tinggalkan link penyertaan di ruangan komen entry ni . Jika dari blog saya tinggalkan link penyertaan di blog saya  . Kalau dari blog Pieza  tinggalkan link penyertaan di blog Pieza  okeyy :D
4. Tag 2 orang atau lebih and Wajib promote giveaway ni habis-habisan *ada hadiah untuk Top Refferal
5. Sunat letak banner giveway di sidebar dan linkkan ke entry ni .
6. Wajib like semua sponsor :> Kalau tak , penyertaan anda semerta-merta di-batalkan
7. Di-akhir entri wajib tulis *Midyear GiveAway ini diajurkan oleh Pieyza and Yana . Syarat-syarat sangat senang :D Jemput join semua..

[tamat] Segmen : Saya Nak Masuk Bloglist Ain [15.07]

klik sini ;)

 Follow blog ini. *sunat* (Ain akan follow balik korang same ade follow ain atak tak)
 Like Fanpage Ain *sunat*
 Buat satu entry bertajuk = Segmen : Saya Nak Masuk Bloglist Ain !
 Tempekkan banner di atas dan linkkan ke entry ni. *wajib*
 Siap ? Hantarkan link entry ke sini ! Tempat lain diabaikan !
 10 orang pemenang akan dimasukkan ke dalam bloglist ain sampai bile-bile. !
 Segmen tamat pada 15 Julai 2012 pada pukul 5:00 petang.
Senang je kan ? Harap dapat sambutan walaupon tak seberapa.

[tamat] GiveAway preloved items by Anis Athia [12.07]



anis athiaclick sini ;)

jum sama2 kita join GA nie... hadiah pon lumayan jugak :D


Etude House (Berharga RM30+)

Barangan kedua adalah perfume from The Body Shop (Berharga RM70+)
Japanese Cherry Blossom Eau De Tollete


Moisture White Shiso Concentrated Target Perfector (Berharga RM90+)


pertambahan hadiah :

cincin Starbucks

earrings