Followers

Thursday, May 31, 2012

Korea


Assalammualaikum...
salam khamis ;) selamat sejahtera...
teruja nya saya sebab housemate saya nak g korea selama 5hari...
wow,salah satu tempat yg sy nak g...

pernah jadi cover page FB sy dulu ;)

kalo nak kirim barang of cz sekli dengan $$$ kan2 tol x ;)
agak2 nak kirim apa ea...
kalo ada sesapa ada idea nak bg sila tinggalkan komen...10Q...

i love KOREA... ;)

Dapat Hadiah dari Hana Radzi;)


beberapa minggu yang lepas, saya ada join la segmen dari macam2 belog yg femes2 semuanya..
mana tak femesnya,followernya suma 100++ keatas....
saya nie ber nak berjinak2 la dalam belog nie kn...

so antaranya saya join belog birthday-giveaway-by-hana-radzi,

saja la nak mencuba nasib kot2 ada rezeki dapatla hadiahnya...
alhamdulilah,saya berjaya jugak la dapat VGO + Collagen dr miss Hana Radzi
sangat2 la gembira... YEAYYYYY!!
syukur ;)

sy orang yg ke15 dan dipilih oleh RANDOM.org

Monday, May 28, 2012

HATE


Really,Really,Really,Really2 DAMN!! HATE being ALONE at home...
benci!! bila suma orang buat hal sendiri & tak pikir pasal hal orang lain...

Terima apa yang terbaik buat dirimu


Saturday, May 26, 2012

Happy Saturday


Such a boring day without do anything on weekend day :(
even cant cook because the pipeline stuck..im starving..
really hated because all this happen when im alone at home...

4 Unsur


(1) Tanah = anak pertama, anak kelima, anak kesembilan
(2) Air = anak kedua, anak keenam, anak kesepuluh
(3) Api = anak ketiga, anak ketujuh, anak kesebelas
(4) Angin = anak keempat, anak kelapan, anak keduabelas

TANAH
Sifat tanah dikaitkan sebagai jenis Deria. Ia tergolong sebagai sifat kewanitaan. Orang menghargai kebendaan, keras hati, sabar,disiplin diri, berhati-hati, boleh diharap, tidak tegas, cekap, percaya hanya perkara yang boleh dicapai oleh deria.

(JENIS PANCAINDERA: SYAHWAT, KERING)
Sedar mengenai hakikat diri, menilai material, sebar, tabah hati, disiplin diri, berhati-hati, boleh diharap, tidak tegas, efisyen, percaya hanya pada apa yang boleh dicapai oleh pancaindera, muram atau sugul, diberatkan oleh keperluan. Kepala angin, bimbang, tegas, tenang, boleh putus harapan, pendiam, tidak peramah, senyap. Badannya kurus, kurangnya tidur, tidak sabar jima', selalu sihat, banyak kerja.

AIR
Sifat air dikaitkan jenis Perasa. Ia tergolong sebagai sifat kewanitaan. Lemah-lembut, dalam perasaannya, mengasihani, memaksa, penakut, kepala angin, imaginatif, lemah terhadap siksaan atau teguran, berahsia, memahami, tidak tamak, artistik.

(JENIS PERASA: FIKIRAN, BASAH)
Lemah lembut, perasaannya dalam, belas kasihan, penakut, ada angin, imaginatif, mudah terluka hatinya, berahsia, mudah memahami perasaan orang lain, tidak tamak, ada bakat seni, positif, berhati-hati, berfikiran panjang, aman hatinya, terkawal, boleh dipercayai, penyabar, tenteram. Tubuhnya tambun, banyak lemak, banyak tidur, sedikit malas, lambat dan agak kurang faham.

API
Sifat api dikaitkan sebagai jenis Intuisi (kebolehan mengetahui sesuatu melalui bisikan kalbu). Ia digolongkan sebagai sifat kelelakian. Pentingkan diri, megah, bersemangat tinggi, kompetitif, perlukan ruang, kebudakan atau kurang matang, keras hati, kecenderungan ke arah tidak peka terhadap sesuatu, sentiasa sedia untuk menempuh sesuatu yang baru dan berisiko, mampu melihat kemungkinan masa depan.

(JENIS INTUITIF: CINTA, PANAS)
Pentingkan diri, megah, semangat tinggi, kompetatif, perlukan ruang, keanakan atau lurus, menaruh harapan, cenderung untuk tidak sensitif, sentiasa sedia untuk sesuatu yang baru dan berisiko, mampu melihat kemungkinan baru, yang mana orang lain tidak terfikirkan. Perasa, gelisah, agresif, mudah teransang, mudah berusaha, pemaksa, optimis, aktif. Kerjanya segera, jalannya cepat, terang hati, panas tubuhnya, kurang tidurnya.

ANGIN
Sifat angin dikaitkan dengan jenis Pemikir. la digolongkan sebagai sifat kelelakian (masculine). Lelaki ini berpegang kepada teori, tidak mudah terpengaruh oleh pendapat orang lain, objektif, rasional, menghadapi kesukaran untuk melibatkan emosi, menghargai kebolehan intelektual, mahukan kebebasan, mempunyai mentaliti ambil mudah, sukakan fakta dan figura.

(JENIS PEMIKIR: JIWA, SEJUK)
Orang teori, sukar dipengaruhi, objektif, rasional, sukar terlibat dalam hal emosi, menilai tinggi kebolehan intelektual, keperluan untuk bebas, mentaliti ambil mudah, suka pada fakta dan figura. Mudah bergaul, boros, banyak cakap, responsif, mudah berbincang, bersemangat, sikap tidak kesah, pemimpin. Tubuh nipis, kurang daging, banyak darah, kreatif, sederhana.

** Kenyataan di atas hanyalah kajian teori ahli falsafah
 

Thursday, May 24, 2012

Peace ( V ) + Lidah Terjelir

sekadar info tuk dikongsi bersama...

 

Mungkin ramai lagi yang tahu pasal nie, adakah korang tahu maksud V + Lidah terjelir nie dan entah korang perasan ke tidak sebab budak² perempuan sekarang nie suka buat posing macam nie selalu.. tak percaya? korang tengok friend kat Facebook, mesti ada yang posing macam nie..

apa maksud Peace ( V ) + Lidah Terjelir :

V nie lebih ditujukan pada kemaluan perempuan atau lebih dikenali sebagai V-Zone / Miss V.

so , bila kita gabungkan kedua²nya : V+LIDAH = JILAT KEMALUAN WANITA.

* kan elok, buat aksi selamba sudah.. :)

Tuesday, May 22, 2012

Personaliti Mengikut Jenis Darah...



saya darah "B" anda.. ;)
selamat mencuba.. !!

Love After Marriage


salam & selamat sejahtera... salam 1Rejab...
tiba2 terasa nak tulis entry lak kn bila matahari terpacak atas kepala...
Tajuknya  "LOVE AFTER MARRIAGE"..
nampak cam gatal nak khwin pulak tapi belum sampai masanya lagi...
macam2 yang boleh diperkatakan melalui ayat ini & macam2 jugak pandangan yang boleh dinyatakan....


sy xpandai sangat nak terang bab2 hal agama..
kawan2 boleh ke belog mereka dimana mereka kongsikan pengalaman perkahwinan mereka
dimana parents mereka yang tentukan..
benarlah restu & redha ibubapa lebih penting dari apa yang ada didunia ini...
kalo ibubapa meredhai kita sebagai anak2 maka redha ALLAH jugak bersama kita..
INSYALLAH...


Thursday, May 17, 2012

Wahai Wanita .. Cuba sekali sekala kita fahami Lelaki..




1.Jadilah wanita solehah
2.Taati Allah & suami
3.Sayangi kami seadanya
4.Elak bandingkan kami dgn lelaki lain
5.Jangan malukan kami depan orang
6.Fahami yg kami syg tapi tak pandai nak tunjuk
7.Jangan cakap byk perkara pd 1 masa
8.fahami kami tanpa perlu kami cakap dgn detail
9.sokong pandangan kami
10.jangan minta yg kami tak mampu beri
11.cakap terus terang jangan berkias
12. jangan cerewet sgt
13.Biarkan kami sendirian bila kami stres atau rajuk
14.Jangan tanya benda yg dah tahu
15.jangan terlalu cemburu
16. jangan sangka buruk terhadap kami
16.didik kami pamer syg spt yg kamu harapkan
17.hargai pengorbanan kami
18. Doakan kami
19.sama2 kita usaha utk masuk syurga

Tuesday, May 15, 2012

[tamat] Segmen Kenangan Hari Lahir




Syarat-syarat untuk join segmen ini


1. Buat entry ringkas tetapi padat mengenai kenangan hari lahir anda
tak kisah sama ada kenangan hari lahir yang gembira atau sedih

2. Buat tajuk entry Segmen Kenangan Hari Lahir
tempek header icumm yang xseberapa cantik sangat ni

Cik Pepatung

3. Follow blog icumm kalau rasa nak follow
(tetapi lebih baik follow untuk mengetahui berita2 terbaru)

4. Rasa nak tag kepada kawan2 sangat dialu-alukan ^^

5. Link kan entry korang tersebut di ruangan komen
Tarikh tamat pada 16 Mei 2012 
11.59 malam

5 cerita yang paling menarik icumm akan promote blog mereka dan letakkan dalam bloglist icumm selama 

Didalam entry korang boleh letakkan gambar2 kenangan hari lahir korang
gambar orang buat suprise ke..supaya orang lain lebih tertarik untuk baca ^^

P/s: Selamat Bersegman :)


mari kita mulakan.. ;)


hope cik iccum suka la ea...
kenangan yg paling xley lupa masa di JMTi(Japaneese Malaysia Technical Institute) 
semester2, masa tue duk dalam ostel kn...
masa kejadian itu belaku kn sy tengah mengonline + chating tiba2
 kawan sy,fasihah(aka pelaon terbaik) msk bilik ajak g toilet...
FYI,tandas kt ostel nie cam hujung sikit so kalo gurlz2 nie kalo xnak rasa takut pergi la berdua ea..
ketika kejadian 10-05-2009 berlaku kn, sy jz temankan la si fasihah nie g toilet pastu kn....
....................................................
......................................................
......................................................
......................................................
......................................................
........................................................
dya menggunakan ayat yg paling diperlukan bila berada dalam bilik air
"Aina tolong ambilkan air jup sbb dalam ini xdk gayung/cebok(bahasa org utara)"
dengan muka innocent + xtahu apa2 tolong la ambilkan...


tiba2 datang beramai2 memandikan sy dengan air campuran apa enth + telur...
beramai2 tue rasa cam 7-8 org kot...
pas diaorang dh mandikan sy so semua terus cabut...
diaorg cabut sebab sy dah jadi cam zombie pon ngan tepung penuh disatu badan...
ada yg lari masuk bilik kunci pintu, then ada yg lari turun ke tingkat bawah then yg xdapt
 diselamat knpikah sbb kena tangkap ngan sy & dya pon mendapat habuannya 
jugak la sedikit cenderahati dari sy...hehehhe
memang the best celebrate besday dr kawan2 sy masa diploma dlu...




nie link ke entry besday :) my besday 2009
(maaf kalo ada yg terasa sebab ini entry yg lama... maaf yer my AMMY..)

Saturday, May 12, 2012

Besday Gurl 10-05-2012


selamat sejahera & selamat hari sabtu..
hope entry kali ini xbasi lagi la ea...
pada 10-05-2012 yang lepas, 
genaplah umur Miss Chocolate 22tahun dengan rasminya...
wow...dh masuk angka 20-an la...huhuhu..
dh tua ke...xdk la masih muda remaja lg la...hehehe

Thnx a lot & banyak2 sgt to MY AMMY sebab bagi hadiah ini...
sy sayang awak la... & my roomate INTAN sbb bagi bantal yang chumel...

surprise apa yg ada dalamnya... ~curios right??~

sangat chomel kotak bear ini..suka kotak & barang didalamnya.. ~chocolairs & jam tangan & cadbury bar & almond~
the most i want it.. love it so much... ~dh pakai pon~

keseluruhan hadian yg sy dapat..~suka sangat2~

like this ~LOVE YOU my dear~

 
thnx myroomate sbb bagi bantal yg comel ini... ;) ~banyaknya bantal saya~

Thursday, May 10, 2012

2# Casio lagi


Casio Sheen: Luxurious Hearts Series (OCT 2008) SHN-6006D-4A Casio Sheen: Colorful rhinestone hour markers Series (JUN 2010) SHN-3018D-4A Casio Sheen: Colorful rhinestone hour markers Series (JUN 2010) SHN-3017D-4A1 Casio Sheen: Colorful rhinestone hour markers Series (JUN 2010) SHN-3017D-4A2 


Casio Baby-G: Gemmy Dial - Heart motifs Series (MAR 2009) BGA-100-7B2  Casio Sheen: Graceful Sheen Series (OCT 2008) SHN-3007D-4A  

to Deyra Ameer : jam yang di try kat plaza Sungae Wang lebih kurang macam jam merah diatas..
salah satu..

more info go to --->> My Watch Gallery or Click pada gambar untuk ketahui detail jam..

Baby-G.Co.Uk

BGA-120C-7B1ER

 BGA-1200C-1BEF     BGA-1200C-7BEF 
MSA-500CG-4AJF 

MSG-300C-1BER

MSA-501C-1AJF
kalo nak xtahu la ley dapat ke x sebab UK kn kalo kt Malaysia xtahu ada x..
click to view ;) ----> Baby-G.Co.Uk

Wednesday, May 9, 2012

Sedetik Lebih



wow..
tahniah la buat Scha & Awal kerana telah diijabkabulkan pada 4Mei2012 yg lalu...
Selamat Pengantin Baru ;)

sangat2 menyentuh hati bila Awal nyanyikan lagu Sedetik Lebih untuk Scha...
kalo orang lain ditempat Scha pon pasti merasakannya ;)
Nampak sgt2 yg Awal sygkan Scha... So sweet la..
terharu lak bila dengar...


Bila agaknya orang nak nyanyikan lagu tue untuk sy ea..?
Mr Ammy any comment ;P

Sunday, May 6, 2012

The Avengers 2012


Destination: Jusco Bukit Tinggi,Shah Alam
Time: 1230am
Movie:The Avengers

The Avengers 2012 Trailer

Nick Fury of S.H.I.E.L.D. brings together a team of super humans to form The Avengers to help save the Earth from Loki and his army.


Komen Saya: Movie fiksyen yg paling best...
Gabungan semua Super Hero: Iron Man, Captain Amerika, Hulk, Thor & Spy..
even mula2 macam mengantuk sikit but bila dh suma super hero berjumpa adegan
 menjadi lagi panas & menarik...

Thursday, May 3, 2012

Kenangan Bersama

si cilik ini terjumpa/ tercicir di jalanan.. but yg pasti bukan sy punya :(

dibeli bersama ZAHIN, my bff ;) -love this shoes - 

-love this shoes-
-love this shoes-

hadiah pemberian masih tidak dibuka ;)

pemberian dari my bff,t sy pakai yea... ;)







Test Static Routing


Jam : 2.15pm
Tempat : Lab Sistem
Perkara : Ujian Static Routing

Alhamdulilah tadi dh berjaya buat ujian dengan jayanya tanpa ada masalah 100%...
- configure ip address dari  pc (console)
-configure hostname, interface serial & interface FastEthernet
-configure ip route
-configure  menggunakan web browser

Finally,berjaya juga memahami kefungsian untuk ujian hari ini...
thnx to CIk Ainie Nor cz tolong ajarkan sy...hehhehe ;)

[tamat] 8#Thank You Cikgu! Giveaway by Mala Nasohah


  1. Buat entry bertajuk 'Thank You Cikgu! Giveaway by Mala Nasohah'
  2. dah Letak banner di atas dalam entry sy
  3. dah LIKE page ini AdeqRifqi [wajib]
  4. Kalau suka boleh FOLLOW blog ini [tak wajib] tapi dh follow pon ;)
  5. Tuliskan ucapan terima kasih anda pada guru kesayangan [ikhlas dari hati yea... :)]
  6. Tag 2 orang rakan anda: AMney & Nor MYza
  7. Tinggalkan link entry di comment box
     Tarikh : 30 April 2012 sehingga 16 Mei 2012 

Ucapan terima kasih pada guru kesayangan sy adalah pada Cikgu Siti Fatimah iaitu cikgu masa sekolah rendah saya di Sek Keb Bukit Minyak,Penang.. Sekarang Cikgu Siti sudah menjadi P.K.HEM di SKBM.. Sy nak menggucapkan berbanyak terima kasih kerana banyak mengajar & membimbing sy sewaktu saya darjah 1/Tahun 1.. Sy dulu agak nakal la jugak (xtahu la nakal yg cam mana tpi kena tanya parents dlu la) sbb banyak main2 & penah kena cubit ngan CIkgu sbb xbuat kerja sekolah (mungkin kot sbb dh xingt)..
terima kasih sbb mengajar sy BAHASA MALAYSIA kalo tidak mungkin skrng sy tidak berada ditempat sekarang.. Terima kasih atas segala tunjuk ajar cikgu kepada sy...
cikgu umpama lilin yg menerangi kehidupan pelajar.. Pelajar lah yang menentukan arah tuju kehidupan mereka tetapi cikgu hanyalah pembimbing supaya pelajar tidak 
rosak & tidak salah jalan  dalam membuat keputusan...

insyallah, sy pon bakal menjadi guru tetapi belum habis pengajian..
sekarang sy belajar di CIAST (Center for Instrustor Advance Skill Training) 
dalam bidang Tek Komputer Sistem...
insyallah,sy akan berusaha untuk mengajar & membimbing pelajar2 yang bakal 
menjadi pelajar sy...  sy xtidak akan lupa & tanggungjawab seorang guru...
sekarang Cikgu adalah jiran sebelah rumah sy... ;)

[tamat] 7#BLOG ALYZAFISOL.COM GIVEAWAY

salam & hye ;)

sy dh pon follow Blog alyzafisol.com Giveaway


dah follow blog Alyzafisol.com & follower yg ke 442

dah Likes fanpages Alyzafisol.com.

4. Tag kawan-kawan minimum 3 orang je..
AMney

hopefully terpilih la ea ;)

sy suka bulan 5 sbb bulan kelahiran sy ;)

thnx sebab buat segmen & giveaway ;)

[tamat] 6#Birthday Giveaway by Hana Radzi




wow,cam best ja kn segmen nie siap ada hadiah ag...

harap2 ada luck la kn sbb besday dh dekatkn minggu depan ;)

jum ramai2 kita join segmen ini.. mana tahu kalo bertuah dapat hadiahkan... ;)

dah follow and like Blog ST Online Shop 

kalo letak kt sini xpe x ID FB ;) hehhehe... lawak je...


p/s:kalo ada yg xckup g tahu ea & kalo menang pon g tahu ea...hehheh

[tamat] 5#Segmen Bloglist May by Iera



sy dah pon join segmen awak ;)

btw comel jugak banner awak nie.... girl2 gitu ;)

sapa2 nak join Klik kt banner ea sbb dh link kn ;)

hopefully termasuk gak la ea sbb sy suka bulan5 nie tue yg join bny segmen ;)

[tamat] 4#Segmen: Blogwalking dan Follow by Nurul Aisyah


Jum ramai kita tambah kenalan sesama kn... ;)
kali ini segmen dari Nurul Aisyah

Klik pada banner

Syarat-syarat:
1. Follow blog saya dan Blogger Mystery
2. Buat satu entry dgn tajuk "Segmen: Blogwalking dan Follow by Nurul Aisyah" dan letak banner di atas.
3. Tinggalkan link korang di bahagian komen.
4. Klik iklan dalam blog saya ni kalau sudi :) kalau sudi laaa..klik je hehe
5. BW n follow semua peserta yang join segmen ni.

 sy dah follow blog awak & blog Mystery ;)

thnx sebab buat segmen ini yea ;) & simple sgt entry nie ;)


[tamat] 3#Segmen 1: Linda Cari Bloglist Mei


ini 1st time sy join segmen blog Cik Lindazehan
tetapi segmen ketiga untuk tahun ini, 2012





rasa cam dah Follow blog ini... ;) hehhehe

header sudah dicopy & telah dilink kn ke blog Linda...

kritikan membangun bagi saya, blog ini "SIMPLE, NICE, GOOD "

Tarikh tutup : 10 Mei 2012 (hopefully myluck la ea on that day ;) )

jum kita sama2 join untuk menambah & mengeratkan hubungan kenalan ;)




Wednesday, May 2, 2012

Notes for Myself as Muslim


[tamat] 2#SEGMEN : Bloglist Bulan Mei



Assalammualaikum Selamat Pagi ;) 

Mulakan hari anda dengan Senyuman ;)

ini 1st time la sy join Raihan nya Contest setelah blogwalking dari belog Cik Syuhada Nasha


sy dh Follow pon belog Raihan ;)

Bulan Mei bulan yg special untuk sy ;)


setelah entry dibuat linkkan entry anda ke SEGMEN : BLOGLIST BULAN MEI 


yg mana belum JOIN meh kita  JOIN 

Selamat Pagi ;) Mulakan hari anda dengan Senyuman ;)

ini 1st time la sy join Hazwan Hariy nya Contest setelah blogwalking dari belog Cik Syuhada Nasha

sy dh Follow pon belog Hazwan Hairy ;)

setelah entry dibuat linkkan entry anda ke 

Kekerapan sy berblogging dlm sehari mungkin 2-3kali

yg mana belum JOIN jum JOIN ;)

[tamat] 1#EAR FUN GA: Still In Love

Selamat Pagi...
mungkin masih ada yg masih tidur kan sbb skrng baru pukul 0523...
awalnya sy bagun hari ini(mgkin dh puas tidur dalam bas pg tdi..)

pagi2 ini sy nak promote & join Contest Jungrara Blog

ini disebabkan sy jugak peminat setia CN BLUE

love Yonghwa oppa "but miss him cz dh lama xtengok WGM YongSeo Couple"

love Jonghyun 

love Minghyuk "but miss him because lama xtgk Heartstring"

love Yungshin

untuk pengetahuan korang ini adalah klip video CN BLUE yg terbaru
like it so much...

Tuesday, May 1, 2012

Edit Blog


Salam sejahtera... Annyeonghaseyo
Sy sudah pon berada di Shah Alam selepas berhujung minggu di Penang selama 4hari ;)     (sukanya bila dapat balik rumah & bersama family tercinta) then balik je umah kena kemas & bersihkan apa2 yg patut.. pastu bersama2 houstemate Cik Ude Hamid mengedit blog kami..heheheh.. Bila mood mengedit datang, mula lah nak buat macam2 kt blog nie... Nie adalah penambahan yang tak seberapa yang dibuat untuk malam ini ...