Followers

Monday, January 30, 2012

Bila anda bercinta...


Bila anda bercinta....
pastikan ianya TULUS dari hati bukan rasa SIMPATI...

Bila anda bercinta....
pastikan ianya cinta dari ILAHI bukan dari IBLIS dan JIN...

Bila anda bercinta..
pastikan ianya KEKAL abadi bukannya hanya PERMAINAN hati....

Bila anda bercinta...
pastikan anda HARGAI bukan SUNYI baru mencari....

Ikhlas daripada Pakar diari hati (^^,)

Wahai ADAM...


Wahai adam..jika benar kau kasih dan cintakan hawa (wanita) itu ツ
☻♥☻
/█\ /█\
       .||  .||. •.♥•

•.♥• Bawalah dia ke jalan ALLAH,
•.♥• Nasihatilah dia,

•.♥• Perbetulkan kesilapannya,

•.♥• Jagalah dia dgn baik,

•.♥• Kasihanilah dia,

•.♥• Lindungilah dia,

•.♥• Berilah kasih syg padanya,

•.♥• Hargailah dia,

•.♥• Ucapkan terima kasih atas kelebihannya,

•.♥• Bersabar dengannya,

•.♥• Terimalah dan cintailah kekurangannya,

•.♥• Jadi IMAM terbaik dan redhalah padanya..

✿..moga dia menunggumu di SYURGA sebagai bidadarimu..

Sunday, January 29, 2012

HADIAH DI HARI JADI AWAK


Esok adalah hari jadi si dia.. si lelaki (kekasih) telah merancangkan sesuatu untuk suprisekan teman wanitanya. si jejaka telah berjanji untuk berjumpa teman wanitanya pada keesokan harinya.si jejaka telah plan bersama kawan kawanya untuk mengadakan parti hari jadi teman wanitanya..

keesokan harinya, si jejaka menelefon kekasihnya..

L : halo sayang, sy nak bagi tahu tak dapat jumpa awak lah harini, sorry.
p : ape? kan dah janji? kenapa pulak! (nada marah)
L : sy ade keje la sayang, saye janji lepas siap keje saye kite kua? eh syg?
p : hmm! pegi MATI la dengan keje awak tu! sampai tade mase untuk saye.!
L : yee, lepas selesai keje sy, sy g mati ehh.. (nada begurau)
p : dah lah! tanak cakap dengan awak lagi!jangan berjanji bila awak tak tepati janji!
L : sayang, sorry lah ehh.. i love you too ..
p : tuttt... letak fone.

selesai mengatur majlis, petang tu si lelaki pergi ke rumah buah hatinya.. menunggu di luar pagar rumah memegang sejambak mawar merah untuk menjemput kekasih hatinya keluar..

sebaik sampai di sebuah taman.

p : awak? kenapa bawak saya ke tempat ni? pokok je banyak.
L : (memandang tepat ke dalam mata kekasih hatinya) sy nak luangkan masa bersama awak sebelum saya mati. (sambil tersenyum)
P : (cubit lengan si kekasihnya) ee! awak ni kan! nak tinggalkan saye kan?!
L : mane ade saye nk tinggalkan awak sayang. kalau saye mati hantu saya ada boleh temankan awak setiap hari. (sambil ketawa)
p : ee!kalau hantu awak datang, siap lah! saya karate die! hantu gatal!
L : (hanya ketawa) hahaha..

sedang asyik kekasihnya memainkan guitar menyanyikan untuk teman wanitanya, tiba tiba si lelaki berkata nak pergi ke kereta untuk mengambil barang yang tertinggal.

setelah kembali di belakang kekasihnya, si lelaki memegang sebuah kek di temani rakan rakan lalu di nyanyikan lagu selamat hari jadi untuk kekasihnya.. si perempuan tergamam dan terkejut! hingga menitiskan airmata sambil meniup lilin pada keknya..

lalu si kekasih gadis tersebut mengajak untuk pergi di sebalik pokok yang sudah pastinya ada sebuah majlis untuknya! dan ramai rakan rakan yang menunggu di majlis tersebut..

hari sudah malam, si jejaka menghantar kekasihnya pulang kerumah..sebaik tiba di hadapan rumah..

L : sayang, harini hari istimewa awak. sy harap awak suka suprise untuk awak tadi :)
p : sayang. you make my day! seriously sy speechless but, thanks alot sayang susahkan diri awak untuk buat semua ni untuk sy..
L : same same syg, haa! keje saye harini untuk buat awak happy dah complete! sy harap, apa yang awak inginkan akan tercapai sayang.. :)
p : ye syg, iloveyou :')
L : i love u too syg, tara!! sy ade present lagi untuk awak! (memberikan sebuah teddy bear yang besar, dan sebentuk cincin berserta kad ucapan)
P : sayang! terimakasih sayang.. (tersenyum sambil memegang pipi kekasihnya)
L : (menyarungkan cincin di jari kekasihnya) haa, cincin ni tanda cinta sy pada awak syg..kad ni saya nak awak baca esok pagi ye sayang :)
P : (mengalirkan airmata) ye sayang,terimakasih.. sy dah tak tahu nak kate ape lagi.. terharu sangat.. terimakasih syg..
L : same same dah dah.. (kesat airmata kekasihnya) bersalam dengan kekasihnya..

dalam perjalanan pulang
tiba tiba kereta si lelaki hilang kawalan, lalu merempun treler dan mati di tempat kemalangan..

teman wanitanya yang mendapat tahu, terkejut! dan meraung sekuat hati apabila mengetahu si lelaki sudah tiada lagi..
lalu di baca kad ucapan yang diberikan kekasihnya malam semalam..

''sayang, selamat ulang tahun! maaf kalau petang tadi sy buat awak marah, sebenarnya kerja yang sy katakan tu, untuk aturkan majlis hari jadi awak.. awak sentiasa ada dalam hati saya. sayang, simpan cincin sy sebagai bukti cinta sy pada awak, i love you baby!''

si teman wanitanya, hanya mampu meraung setelah membaca kad ucapan tersebut apabila dia teringatkan kata katanya pada teman lelakinya..


''KATA KATA YANG KELUAR DARI MULUT ITU ADALAH SEBUAH DOA.
HARGAILAH ORANG YANG SAYANGKAN KITA, JANGANLAH SESEKALI MENGELUARKAN KATA YANG TIDAK ELOK UTUK PASANGAN KITA DAN ORANG YANG KITA SAYANG''

Friday, January 27, 2012

❤ SABAR... REDHA... KUAT... TENANG... MENANGIS ❤

 ❤ SABAR:
Sabar Di Sebalik Kemarahan
Sabar Di Sebalik Ujian... 
Sabar Menyelesaikan Masalah
❤ REDHA:
Redha Dengan Ketentuan-NyaRedha Terhadap Takdir-Nya
Redha Di Sebalik Setiap Yang Terjadi
Yakin Pasti Ada Hikmah Yang Allah Beri...
❤ KUAT:
Kuat Menghadapi Ujian
Kuat Melawan Nafsu Yang Tidak Baik
Kuat Mempertahankan Maruah Dan Agama
Kuat Menjalani Kehidupan Yang Penuh Berliku
❤ TENANG:
Tenang Menghadapi Kehidupan Yang Penuh Dugaan
Tenang Apabila Orang Berkata-Kata Nista Kepada Kita
Tenang Apabila Diri DiKhianati
Tenang Apabila Hati Dilukai
❤ MENANGIS:
Menangis Mengenangkan Dosa-Dosa Yang Lalu
Menangis Mengenangkan Kejahatan Dan Kesalahan Yang Lalu 
❤ "YA ALLAH, BINALAH UNTUKKU SEBUAH RUMAH DI SYURGA DEKAT DENGAN-MU". (DOA ASIAH....ISTERI FIRAUN).❤

Wednesday, January 25, 2012

‎10 Surah dapat Menghalang daripada 10 ujian Besar Allah


1- Surah Al-Fatihah dapat memadam kemurkaan Allah SWT.
2- Surah Yasin dapat menghilangkan rasa dahaga atau kehausan pada hari Kiamat.
3- Surah Dukhan dapat membantu kita ketika menghadapi ujian Allah SWT pada hari kiamat.
4- Surah Al-Waqiah dapat melindungi kita daripada ditimpa kesusahan atau fakir.
5- Surah Al-Mulk dapat meringankan azab di dalam kubur.
6- Surah Al-Kauthar dapat merelaikan segala perbalahan.
7- Surah Al-Kafirun dapat menghalang kita daripada menjadi kafir ketika menghadapi kematian.
8- Surah Al-Ikhlas dapat melindungi kita daripada menjadi golongan munafiq.
9- Surah Al-Falq dapat menghapuskan perasaan hasad dengki.
10- Surah An-Nas dapat melindungi kita daripada ditimpa penyakit was-was.

::: Cume nak beringat sesame Muslim :::

p/s:sama2 la kita amalkannya...kita perlu saling mengingati kn... insyallah...

Tuesday, January 24, 2012

PETUA IMAM SYAFIE


Empat perkara menguatkan badan
1. makan daging
2. memakai haruman
3. kerap mandi
4. berpakaian dari kapas

Empat perkara melemahkan badan
1. banyak berkelamin (bersetubuh)
2. selalu cemas
3. banyak minum air ketika makan
4. banyak makan bahan yang masam

Empat perkara menajamkan mata
1. duduk mengadap kiblat
2. bercelak sebelum tidur
3. memandang yang hijau
4. berpakaian bersih

Empat perkara merosakan mata
1. memandang najis
2. melihat orang dibunuh
3. melihat kemaluan
4. membelakangi kiblat

Empat perkara menajamkan fikiran
1. tidak banyak berbual kosong
2. rajin bersugi (gosok gigi)
3. bercakap dengan orang soleh
4. bergaul dengan para ulama

4 CARA TIDUR

1. TIDUR PARA NABI

Tidur terlentang sambil berfikir tentang kejadian langit dan bumi.

2. TIDUR PARA ULAMA' & AHLI IBADAH
Miring ke sebelah kanan untuk memudahkan terjaga untuk solat malam.

3. TIDUR PARA RAJA YANG HALOBA
Miring ke sebelah kiri untuk mencernakan makanan yang banyak dimakan.

4. TIDUR SYAITAN
Menelungkup/tiarap seperti tidurnya ahli neraka.

♥ Doa dan zikir. ♥
Itulah kekuatan seorang muslim :)

Kalau rajin..tolong sebarkan maklumat ini kpd saudara Muslim Muslimat yg lain agar menjadi amalan kpda kita semua. Ilmu yang bermanfaat ialah salah satu amal yang berkekalan bagi orang yang mengajarnya meskipun beliau sudah meninggal. ♥ Sharing is Caring ♥

Kredit: My Networks

45 THINGS A GIRL WANT BUT WON'T ASK FOR

 
1. Touch her waist.
2. Actually talk to her.
3. Share secrets with her.
...4. Give her your jacket.
5. Kiss her slowly.

Are you remembering this?
6. Hug her.
7. Hold her.
8. Laugh with her.
9. Invite her somewhere.
10. Hangout with her and your friends together.


KEEP READING ..
11. Smile with her.
12. Take pictures with her.
13. Pull her onto your lap.
14. When she says she loves you more, deny it. Fight back.
15. When her friends say “I love her more than you”, deny it. Fight back and hug her tight so she can’t get to her friends. It makes her feel loved.

Are you thinking of someone?
16. Always hug her and say I love you whenever you see her.
17. Kiss her unexpectedly.
18. Hug her from behind around the waist.
19. Tell her she’s beautiful.
20. Tell her the way you feel about her.

One last thing you need to do to show her you actually do mean it.
21. Open doors for her, walk her to her car - it makes her feel protected, plus it never hurts to act like a gentleman.
22. Tell her she’s your everything - only if you mean it.
23. If it seems like there is something wrong, ask her - if she denies something being wrong, it means SHE DOESN’T WANT TO TALK ABOUT IT - so just hug her.

24. Make her feel loved.
25. Kiss her in front of OTHER girls you know!

WE MIGHT DENY IT BUT WE ACTUALLY LIKE AND KINDA WANT YOU TO TICKLE US ..
26. Don’t lie to her.
27. DON’T cheat on her.
28. Take her ANYWHERE she wants.
29. Text message or call her in the morning and tell her have a good day at school, and how much you miss her.
30. Be there for her whenever she needs you, and even when she doesn’t need you, just be there so she’ll know that she can always count on you.

ARE YOU STILL READING THIS? YOU BETTER, BECAUSE IT’S IMPORTANT.
31. Hold her close when she’s cold so she can hold you too.
32. When you are alone hold her close and kiss her.
33. Kiss her on the cheek; (it will give her the hint that you want to kiss her).
34. While in the movies, put your arm around her and then she will automatically put her head on your shoulder, then lean in and tilt her chin up and kiss her lightly.

35. Don’t ever tell her to leave even jokingly or act like you’re mad. If she’s upset, comfort her.

REMEMBER ALL THESE THINGS WHEN YOU ARE WITH HER NEXT ..
36. When people diss her, stand up for her.
37. Look deep into her eyes and tell her you love her.
38. Lay down under the stars and put her head on your chest so she can listen to the steady beat of your heart, link your fingers together while you whisper to her as she rests her eyes and listens to you.
39. When walking next to each other grab her hand.
40. When you hug her, hold her in your arms as long as possible.



MAKE SURE SHE KNOWS SHES LOVED.
41. Call or text her at night to wish her sweet dreams.
42. Comfort her when she cries and wipe away her tears.
43. Take her for long walks at night.
44. Always remind her how much you love her.
45. Sit on top of her and tell her how much you love her and then bend down to her face and kiss her while you’re sitting on her.





You’ll never know when she needs just a little more love .. ♥

Monday, January 23, 2012

kasih sayang mengikut bulan kelahiran


Januari
- Mudah jatuh cinta.
- Mudah melupakan perasaan cinta terhadap orang yang di cintai sekiranya dikhianati.
- Pandai mengambil hati pasangannya.
- Selalu berdiam diri ketika bertemu dengan pasangannya.
- Bersikap romantik tapi tidak pandai memperlihatkannya.
- Sikap cemburu yang tinggi terhadap pasangannya tapi tidak kisah sekirannya pasangannya cemburu terhadapnya.
- Bakal jadi seorang bapa atau ibu yang penyayang.
- ramai kenalan, sedikit pemalu dan bersungguh-sungguh bila melakukan kerja

———— ——— ——— ——— ——— ——————
Februari
- Sukar untuk jatuh cinta .
- Amat hormat kepada pasangan.
- Amat suka memikat pasangan.
- Jujur dan berterus terang dalam perhubungan.
- Sentiasa nekad untuk bersama dengan pasangannya
- Sangat romantik pada dalaman dan bukan pada luaran (hanya pasangannya yang
tahu) .
- Patuh kepada pasangannya dan selalu menjaga hati pasangan.
- Amat menjaga penampilan diri dan pasangannya.
———— ——— ——— ——— ——— —-
Mac
- Mudah menawan hati pasangannya.
- Sentiasa ingin didampingi oleh pasangannya.
- Sangat pemalu dalam meluahkan isi hati.
- Sangat baik dalam menjaga perhubungan.
- Amat sukar melupakan pasangan yang dicintai.
- Perasaan cemburu yang minima.
- Sangat manja dan sering ingin dimanjai pasangannya.
- Mudah memilih pasangan ta npa berfikir dengan waras.
- Sentiasa mengharapkan keistimewaan dari pasangan.
———— ——— ——— ——— ——— —–
April
- Individu yang amat sukar untuk jatuh cinta.
- Selalu memendam perasaan terhadap individu yang dicintai.
- Sukar dan malu dalam meluahkan isi hati.
- Sentiasa ingin diberi perhatian.
- Amat cemburu dalam perhubungan.
- Kesetiaan teguh terhadap pasangannya.
- Emosi cepat terusik dan mudah terluka.
- Sentiasa menjaga hati pasangan dan pandai memujuk.
- Romantik dan terlalu romantik.
- Sukar melupakan pasangan walaupun dilukai.
- Sukar berlaku curang dan amat menyayangi pasangan.
———— ——— ——— ——— ——— ——— -
Mei
- Amat mudah jatuh cinta.
- Baik dan jujur dalam perhubungan.
- Pandai menarik hati pasangan.
- Perasaan cinta yang mendalam.
- Mudah untuk di pujuk.
- Mudah menerima cinta seseorang.
- Pilihan yang tepat dalam berpasangan.
- Nekad untuk menjaga hubungan yang baik.
- Pandai mengatur hidup pasangan (bukan Queen Control @ King Control).
- Suka mengangankan sesuatu yang indah bersama pasangan.
- Sentiasa dahagakan kasih sayang dari pasangan tapi tak pandai
memperlihatkan.
- Ambil berat dalam menjaga hubungan.

———— ——— ——— ——— ——— -
Jun
- Amat pandai menjaga hati pasangan sekiranya dia perempuan.
- Sukar melukai dan memahami hati pasangan.
- Mudah jatuh hati tapi terlalu memilih.
- Cerewet dalam hubungan.
- Selalu beremosi.
- Mudah merajuk dan mudah di pujuk.
- Selalu melindungi pasangan dari kritikan atau umpatan orang.
- Elok untuk menjadi Ibu yang baik.
- Dahagakan pujian dari pasangan.
———— ——— ——— ——— ——— –
Julai
- Amat sukar didampingi pasangan.
- Sukar dimengerti oleh pasangan.
- Sentiasa menjaga maruah diri, pasangan dan perhubungan.
- Amat mudah dipujuk dan berterus terang.
- Amat menghargai kesetiaan pasangan.
- Mengambil berat dan mengasihi pasangan
- Berkebolehan untuk meluahkan isi hati terhadap individu yang dicintai.
- Mudah terluka dan lambat untuk pulih.
- Suka merajuk dan dipujuk.
- Setia terhadap pasangan.
- Su ka mendengar dan tidak suka membantah.
- Cemburu terhadap pasangan.
- Suka menilai dan menjaga perhubungan.
———— ——— ——— ——— ——— -
Ogos
- Pandai memujuk pasangan
- Suka memimpin pasangan.
- Romantik, Pengasih dan Penyayang.
- Kelam kabut dalam perhubungan.
- Sangat sensitif .
- Mudah meluahkan kata cinta pada sesiapa yang berkenan.
———— ——— ——— ——— ——— –
September
- Bersopan dalam hubungan.
- bertolak ansur terhadap pasangan.
- Suka mengkritik pasangan.
- Sangat prihatin terhadap pasangan.
- Sangat sensitif dan emosi.
- Pandai memahami pasangan.
- Kurang menunjukkan perasaannya terhadap pasangan.
- Sukar melupakan sekiranya hati terluka.
- Mudah simpati dengan perasaan dan masalah pasangan.
- Pandai menyimpan perasaan.
- Suka berterus terang jika perkara itu tak disetujuinya.
———— ——— ——— ——— ——— ——
Oktober
- Amat suka berkomunikasi dengan pasangan.
- Suka disayangi dan menyayangi pasangan.
- Sopan terhadap pasangan.
- Jujur dan jarang berpura-pura dengan pasangan.
- Mudah terluka hati sekiranya pasangan ada melakukan kesalahan terhadapnya.
- Emosi yang mudah terusik.
- Pengasih, Penyayang terhadap pasangan.
- Cemburu dan terlalu cemburu.
- Romantik
- Memahami pasangan.

———— ——— ——— ——— ——— -
November
- Cermat dan teliti dalam menjaga perhubungan.
- Amat berahsia dengan pasangan dan sesiapa.
- Agak degil dan kuat pendirian.
- Mudah ambil berat terhadap pasangan.
- Emosi yang mendalam.
- Perangai tidak dapat diramal terhadap pasangan.
———— ——— ——— ——— ——— —
Disember
- Pemurah terhadap perhubungan
- Mudah jatuh cinta dalam masa yang sama.
- Tergesa-gesa dalam perhubungan
- Suka didampingi oleh pasangan.
- Benci bila dikongkong.
- Berbakat untuk kahwin lebih dari satu.(Utk Lelaki)
- Suka mempengaruhi pasangan.

Anda yg mana..?


Jangan membenci 3 orang ini 
♥ Pisces
♥ Aries 
♥ Libra 
Kerana mereka yg terbaik. 

Jangan biarkan 3 orang ini pergi
♥ Virgo
♥ Sagitarius
♥ Scorpio
Kerana mereka bisa menyimpan rahsia dan melihat air matamu.

Jangan melawan 3 orang ini
♥ Capricorn
♥ Taurus
♥ Cancer
Kerana mereka jujur dan benar.

Jangan kehilangan 3 orang ini
♥ Leo
♥ Gemini
♥ Aquarius
Kerana mereka teman yang sebenarnya.

#anda yg mana satu?

Wednesday, January 18, 2012

A wonderful life to be with you


salam...
annyeonghaseyo...
diharap semua readers sihat2 saja la ea...
harap entry nie tak basi lagi la tuk dikongsikan....
bukan nak menunjuk sangat tapi alhamdulilah kegembiraan ini 
kembali semula pada sy...syukur sangat pada ALLAH kerana 
menemukan sy dengan si dia......
kenangan bersama tak kan dilupakan...nie 1st time la 
keluar ramai2 bersama kawan sekali...


thanx sangat2 sebab sudi temankan sy g beli barang...
sangat2 terharu :) ...
si dia follow je kemana sy g dalam THE STORE @ Plaza Alam Sentral,
kalau ke kiri sy pergi ngan troli ke kiri jugak la si dia mengikut..


~having fun being together;)~

the next day...having fun @ Ole2 Seksyen18..
but masa ini best sebab gathering ramai2 main bowling...
mulanya sy fikir si dia ini xmo ikut,then dya kta dya nak follow gak..
yeayyyyy...suka2... :)
mula kata xreti main bowling tapi last2 score si dia lg tinggi dr sy...
sedih gak la dalam gembira...hehehhe


kemudian,g jalan2 & pusing2 di tasik shah alam...
yipppiee...
1st time datang setelah 6bulan bermastautin di shah alam...
dari ramai2 yg main bowling,last2 tinggal 4 org je...
wow...sangat2 besar la tasik tue...
penat berjalan agak terasa la...
yg pasti rasa sangat gembira & bahagia sebab bersama tersayang...
suatu kenangan yang tak dapat & tak akan dilupakan...


~cik intan dengan vitagen nya~

~am wt post chumil..opps...~

~cik nana & cik intan~

~no komen~

~aktiviti bebas ;) ~

~4dara pingitan...peace ^_^~

~pix that i like the most.. thnx cz be with me..~

~sweet memory 150112~


p/s:our song "BILA AKU JATUH CINTA" ..
thnx cz always stick with me,love me n happy when u with me...
thnx a lot...
love u,AMMY... ;)

Cinta Sekufu / Cinta Sedarjat


Apa pandangan anda mengenai cinta sekufu/sedarjat??

Pada pandangan saya, dalam memperkatakan hal ini, tidak ada jaminan bagi pasangan
 remaja yang sedarjat atau sekufu lebih baik daripada pasangan yang tidak 
sedarjat atau tidak sekufu. 


mungkin ada yang tidak faham dengan maksud sekufu itu sendiri,yang mana pada
 pandangan saya ia merupakan persefahaman atau persamaan di antara dua pihak
 untuk meneruskan kehidupan dengan bahagia dan tenang.


sedarjat atau sekufu taklah diwajibkan tetapi ia digalakkan sebaik-baiknya untuk 
suami lebih tinggi taraf. ini kerana suami yang akan menjadi ketua keluarga,
bimbang nanti lelaki akan dipandang rendah.


penting atau tidak,bagi saya ia bergantung kepada individu itu sendiri,sudah semestinya 
akan timbul percampuran pendapat dari ibubapa.ibubapa mestilah inginkan 
yang terbaik untuk anak-anak mereka.


ramai yang menitik beratkan tentang pangkat dan keturunan yang tinggi, pekerjaan serta
 harta yang mewah. Malah agama yang terakhir dinilai dalam perkahwinan.
incase, semasa merisik pon akan disoal selidik sehingga ke titik noktahnya. tapi disebalik 
soal selidik itu, adakah ditanya soalan seperti cukupkah solatnya, boleh jadi imam kah,
berapa kali khatam quran??
pernah dengar tak orang menanya soalan seperti ini,mayb ada yang jarang-jarang.


walaubagaimana pon,saya tidak menidakkan hal ini, malah sedarjat ini juga penting. 
Sikap baik yang kita lihat pada pasangan kita sebelum berkahwin tidaklah sama perangai 
sebenar yang kita lihat selepas berkahwin.


kesimpulannya, tidak kiralah pasangan tu sedarjat atau tidak,yang penting perlu
 memahami antara satu sama lain,faham akan tanggungjawab masing-masing dan
 memerlukan keimanan dalam diri.


benar kata pepatah "Cinta tak kenal siapa" yang harus dihayati dalam erti kata sebenarnya.
ia hadir tanpa dipaksa,kalo dah cinta itu tak nampak pun kekurangan,
menerima sesuatu dengan seadanya,tidak mengira walaupon sejuta kekurangan.
apa yang penting,berdoa,berdoa,berdoa dan terus berdoa kepada ALLAH 
yang maha Pengasih dan maha Penyayang.


wallahu'alam...

credit to : Mr AMMY...
(maaf sebab tak beritahu nak masukkan pandangan awak dalam
 belog MISSCHOCOLATE ini)