Followers

Saturday, December 29, 2012

Review To The Beautiful You


secara amnya, drama ini telah diadaptasi dari drama Jepun "HANAKIMI" yang 
juga diadaptasi dari komik jepun "Hanazakari no Kimitachi e "
drama ini mempunyai 3 drama yang berlainan bahasa iaitu Jepun, Taiwan dan Korea.
pada yang buhsan dan tak tahu nak buat apa boleh la layan drama ini..
sangat2 best sebab plotnya tak buhsan dan banyak membuatkan penonton tertanya-tanya 
apa yang akan terjadi pada episode seterusnya.







Drama ini mengisahkan Goo Jae Hee (Sulli F(x) ) yg merupakan gadis
 Korea tetapi tinggal di USA. Satu hari dia telah terinspirasi dengan Atlet 
Lompat Tinggi Korea iaitu Kang Tae Joon(Min Ho Shinee) yg berjaya 
memenangi Emas dlm Olimpik. Sejak Hari itu Jae Hee mula meminati 
dan menjadikan Kang Tae Joon sebagai idolanya. Selepas itu
 Kang Tae Joon bergelut dengan kecederaannya yg memungkinnya 
terpaksa bersara dlm acara Lompat tinggi.  Untuk melihat Kang Tae Joon 
pulih semula dan kembali aktif dalam acara sukan lompat tinggi, 
Go Jae Hee sanggup datang ke Korea dan mengubahnpenampilannya 
dari seorang perempuan kepada lelaki dan memasuki sekolah 
yang sama dengan Kang Tae Joon. Maka selepas itu bermulalah hari 
yg penuh cabaran untuk Go Jae Hee. Go Jae Hee akhirnya menjadi 
rakan sekelas Kang Tae Joon namun lebih memeranjatkan lagi bukan 
saja rakan sekelas tapi secara kebetulan Go Jae Hee juga menjadi rakan 
sebilik kepada Kang Tae Joon. Namun diawalnya Kang Tae Joon sangat
 dingin dengan Go Jae Hee dan dia juga tak suka berkongsi bilik dgnnya
 dan menghalau Go Jae Hee tuh dari biliknya sebelum akhirnya 
terpaksa menerima Go Jae Hee menjadi roomatenya & akhirnya 
menjadi rapat.


Trailer 


 Tema drama ni yg bertajuk Stand Up serta klip2 video dari drama ini
 


like him so much because of this drama

ini adalah lakonan ketiga Minho (Kang Tae Joon) dalam dunia layar. Minho adalah
 salah seorang kumpulan flower boy korea iaitu SHinee. Pendapat saya Minho
 terpilih kerana kebolehannyadalam acara lompat tinggi dalam masa yang sama 
jugak mempunyai pakej ( Rupa + Fizikal + Vokal) yang baik. Untuk pengetahuan 
umum, Minho aktif dalam aktiviti variety show sukan untuk Dream Team,  Idol Star Achletic dan Star King. sangat-sangat terpesona dengan semanagat kesukaan Minho 
dan memberi kan 100% tumpuan apabila melakukannya



Suka tengok Kang Tae Joon ni yg dilakonkan oleh Choi Min Ho 
ni ni penuh gaya n mmg sangat popular kt sekolah dia.. Awalnya dia
 digambarkan agak dingin dengan semua org n dia suka buat hal dia 
sendiri tak bercampur dgn org, pendek kata nampak sombong sikit 
sedangkan dia sebenarnya seorang yang baik hati, suka tengok dorm 
n bilik dlm asrama diorang dlm drama ni sangat cantik. 
akhirnya K.Tae Joon mendapat tahu yang G.Jae Hee ni seorang 
perempuan tapi dia berpura-pura seperti tak tahu yg G.Jae Hee ni perempuan..byk kali jugak la dia tolong G.Jae Hee sembunyikan rahsia 
G.Jae Hee dari terbongkar kpd kwn2 yg lain. paling best die akhirnya jatuh 
cinta pada G.Jae Hee. suka tengok dia ambik berat pada roomates 
dia tu kalau G.Jae Hee x balik bilik selepas pukul 10 mlm mulalah dia
 risau n akan keluar pegi mencari G.Jae Hee..so sweet..
then sangat seronok bila tgk K.Tae Joon ni mula rasa cemburu melihat 
keakraban G.Jae Hee dgn kwn baiknya iaitu Cha Eun Gyeol..



Sememangya sangat seronok melihat telatah Cha Eun Gyeol
(Lee Hyun-wooni dia ni pemain bola Sepak posisi Striker n mmg die ni
 jenis happy go lucky,ceria dia ni org pertama sekali yg baik ngan 
Goo Jae Hee selepas Jae Hee masuk sekolah lelaki tuh..akhirnya lama
 kelamaan die juga merasakan dia telah jatuh hati kepada Goo Jae Hee 
namun die sentiasa menafikan perasaannya kerana baginya Go Jae Hee
 adalah seorang lelaki bukan perempuan.. jadi dia sentiasa keliru dgn
 perasaannya dan kadang2 die merasakan dirinya adalah Gay
 sbb suka dgn G.Jae Hee yg disangkannya benar2 lelaki. sgt 
seronok tgk  dia jadi x tentu arah haha paling best bila die memberitahu perasaannya pada Jae Hee walupun die x tahu Jae Hee adalah
 perempuan. Akhirnya bila dia tahu G.J.Hee adalah perempuan die mmg rasa marah sbb rasa dipermainkan.


kepada yang hendak tengok secara online boleh ke sini :







Mood Bercuti




Selamat Sejahtera dan Selamat Berhujung minggu.
wah,sedar tak sedar dah nak hampir ke penghujung tahun 2012 yea.
ada tak azam yang dibuat awal tahun dulu sudah tertunai or dibiarkan begitu saja..? [boleh kongsikan disini]
kalo saya ea, tak sure pulak azam yang dibuat sudah tertunai or belum. rasa macam saya dah lupa..


untuk pengetahuan semua (F.Y.I), saya dalam mood bercuti.. YEAY boleh berehat dirumah setelah penat
berhempas-pulas menyiapkan FINAL PROJEK + THESIS. Alhamdulilah semuanya berjalan dengan lancar walaupon banyak masalah dan ujian yang diberikan... 
boleh rujuk sini untuk mengetahui apa yang saya buat -->> Harap Maaf , Terharu Akan Sokongan Parents 
tapi hampir seminggu bercuti then minggu depan dah nak masuk balik untuk latiha industri..so sad sebab cuti kejap sangat.



disebabkan mood bercuti + mood dah selesai tugas sebagai pelajar DIP LANJUTAN SISTEM KOMPUTER di CIAST so aktiviti yang lama telah kembali... I LOVE KPOP... tetapi saya bukan jenis FANATIK pada K-POP yea sebab saya pon masih layan lagu MALAYSIA.
saya menghentikan mood korea ini sejak awal tahun ini untuk memberi tumpuan pada PROJEK saya..
faham-faham saja la kalo layan drama korea ini, mahu tak mahu kena habiskan untuk mengetahui ending drama tersebut. 

so kepada anti-kpop sila jangan berada disini



JOM JOIN MY BIRTHDAY GIVEAWAY 2013




SELAMAT HARI LAHIR yang jatuh pada 01-Jan-13



Bermula 28 Disember 2012 hingga 3 Januari 2013 (pukul 12.00 am)




Dan hadiahnya adalah seperti di bawah ini :


2 botol LIMITED EDITION eau de toilette "AVON" untuk 2 orang peserta bertuah



4 buah DIARI - 2 diari muslimah dan 2 diari muslim untuk 4 orang peserta bertuah



10 buah buku TERAPI RUQYAH  untuk 10 peserta bertuah.....


Monday, December 24, 2012

Contest 'Saya Nak Skirt dari Norzi Beautilicious House'







BISSMILLAH :)



saya nak skirt dari NORZIBEAUTILICIOUSHOUSE sebab sekarang sy suka memakai skirt 
pulak dr jeans but ikut keadaan dan masa yang sesuai. Kalo setakat nak kuar naik 
motor tak kan nak pakai skirt lak kan. macam tak sesuai pulak.. but 
sekarang nak kumpul & pakai skirt yang the latest la.hope kak NORZIE pilih say jugak la dari 3 yang bertuah itu.. dress,skirt dari  kak NORZIE memang super duper superb amazing la. sebab saya kata superb amazing ianya online shop yang murah berbanding yang lain.
ramai yang jual pakaian macam kak Norzi but bila dibandingkan harga saya suka lagi pilih dari Norzi Beautilicious House

AMIN..



tagged :



Tarikh mula  : 23 Dis 2012
Tarikh tutup  : 25 Jan 2013; 12 malam
Keputusan    : 28 Jan 2013


Penilaian dan lawatan ke tapak entry akan dilakukan semasa link approval dan 
sebelum tarikh tutup.



Pemenang :

1) 3 orang pemenang akan dinilai secara rawak
2) Hadiah setiap seorang akan mendapat sehelai skirt (3 blogger akan dipilh)
3) Pengeposan pada 29 Jan 2012 setelah mendapat maklumat penghantaran

Thursday, December 13, 2012

GIVEAWAY BY SAYAIYLIA LADY'S CABINET SHOPPE


klik sini untuk join



tagged :
http://eymasushoppe.blogspot.com

http://kinarakinatara-beebeey.blogspot.com/



hadiah? 

hadiah mestilah dari




CONTEST BERMULA : 11/12/2012

BERAKHIR PADA : 10/1/2013


Wednesday, December 12, 2012

12/12/12 :: 12:12:12



Pasti semua orang sibuk meng"UPDATE" status pasal tarikh ini iaitu 12/12/12 12:12:12. 
Mungkin sesetengah bagi mereka ianya tarikh yang yang istimewa sempena hari lahir, hari ulangtahun or hari-hari penting yang lain tetapi bagi saya ianya satu tarikh biasa dimana saya bersyukur hingga ke saat ini saya masih dipanjangkan umur dan diberi kesempatan untuk hidup dibumi ALLAH ini..
ALHAMDULILAH..


>> tarikh : 12/12/12 >> 12:12:12am/pm >> RABU~??

>> ada apa pada tarikh ini~?? yang pasti, ianya UNIK~!

>> khiamat pada 12-21/12/12 : kateny Omputih~ (mahu lawan al-Quran)

>> kan khiamat tue jatuh pada Hari Jumaat, tarikh d'rahsiakan~

>> yang pasti, KHIAMAT itu pasti dan MATI itu menanti~

>> persoalannya : bersediakah kita semua~??

p/s : sama² kte renungkan~ wallahua'lam, wassalam~ - NA


Masihkah anda semua ingat akan movie ini, apa pendapat anda tentang movie ini dimana ianya telah diramalkan akan berlakunya KIAMAT pada tarikh hari ini 12/12/2012. yang pastinya KIAMAT tetap
akan berlaku tetapi bilanya akan berlaku tetap dirahsiakan. Jalan ceritanya seperti yang termaktub dalam AL-QURAN bukan.


sekarang ini, bagi saya tarikh keramat pada 12/12/12 - 20/12/12 dimana ianya
hari terakhir sebagai pelajar DLPV Tek Komp Sistem setelah berhempas pulas belajar di
CIAST selama 1tahun 6bulan. Hopefully semuanya berjalan dengan lancar.


ada apa dengan tarikh 12-12-12 : pemeriksaan portfolio
ada apa dengan tarikh 13-12-12 - presentation dengan Ketua Bahagia untuk FYP
ada apa dengan tarikh 18-12-12 :semakan portfolio by PPL dan EXAM AKHIR TEORI
ada apa dengan tarikh 19-12-12 : EXAM AKHIR AMALI
ada apa dengan tarikh 20-12-12(d-day) :Present FYP








Monday, December 10, 2012

Terharu Sangat !!


selamat pagi & salam 1 malaysia..
sama2 kita doakan keselamatan untuk saudara2 kita di GAZA,.
counting time to present dekat pengarah...


OMG..OMG..OMG [terikut2 ayat dian masa menulis blog]
sangat nervous taw u'alls
so kawan ada yang dah tengok ke ISTANBUL AKU DATANG..
bagi saya sangat best & awsome.. ternyata Bumi Turki sangat cantik untuk semuanya termasuk
orang-orang,bangunan, makanannya dan lain.
even saya tak pernah pergi ke sana tetapi ini apa yang saya rasakan.


lets back to entry title for this entry..
untuk saya siapkan Final Projek kali ini memang penuh dugaan dan cabaran.
macam-macam yang saya perlu lalui untuk menyiapkannya.
terasa banyak yang pahit saja yang perlu dilalui..
dan sampai pada satu tahap terasa nak giveup saja dan tak mahu teruskan..
tetapi


ternyata my parents En Amir n Pn Rosnah tidak putus bertanya pasal projek saya.
macam2 usaha yang sudah mereka lalukan semata-mata mahu menolong anak mereka ini.
serius, terasa mahu menangis sekarang ini..
tak pernah terasa seperti ini sepanjang hidup saya.
Masa di I-City tahun lepas. Love them so much

on my convocation day at PiCC for ILJTM


sangat2 menghargai pengorbanan mereka dan tak tahu bagaimana mahu membalasnya..
sangat2 sayangkan mereka..
hope fully dapat gembirakan mereka,menjaga mereka dan menyanyangi mereka seperti mereka menjaga saya semenjak dari kelahiran saya lagi..
AMIN..
harapan semoga semuanya berjalan dengan lancar.


Friday, December 7, 2012

GIVEAWAY 12-12-12 by Mohd Noor Shawal

klik sini kalo mau join

Mesti like semua yang dibawah ni (MESTI LIKE!!!)



Bagi sedikit pendapat atau pandangan anda terhadap blog ini...


Pendapat saya la kan, shawal nie sure & teramat sangat peminat naruto kan...
since dari GIveaway sebelum nie pon buat apa2 yang berkaitan dengan 
NARUTO kan.. + peminat kaler kuning ^_^hehehhe..
alhamulilah blog shawl cepat je loading nya memandangkan interent yang 
digunakan kadang
macam siput jugak..



Pemilihan Pemenang :-
1- Top Refferal ( seorang )
2- Pandangan terbaik a.k.a entry terbaik ( seorang )
3- Melalui cabutan tangan sendiri (tangan Mohd Noor Shawal)
4- Seo tertinggi ( seorang )

Due Date GA: 12-12-12 ( 12:12  PM )

Copy Paste ayat ini & masukkan pada last entry anda "Giveaway ini Dianjurkan oleh Mohd Noor Shawal & Ditaja oleh Nur ElisraSiti AisyahElfa SharinaAfiqah AliasDouble E' T-ShirtChipStoreFatin AlyaaAzmina NordinCadar Murah dan Ejulz - Sophie Paris Malaysia"


Thursday, December 6, 2012

KESILAPAN IBUBAPA KEPADA ANAK BAHAGIAN 1


saya sengaja nak share dengan kawan2 sekalian mengenai bicara hal keagamaan. 
tidak salah untuk kita berkongsi ilmu kan malah RASULLAH(SAW)
pon ada mengatakan "sebarkan lah ilmuku walupun satu ayat"

KESILAPAN IBUBAPA KEPADA ANAK?

jawapan: 
~ pilih kasih antara anak-anak akan memudaratkan. bahagi kan sama rata kasih sayang untuk 
   anak-anak kerana anak itu adalah rezeki dari ALLAH 
~ beri makanan yang berkat(madu,kurma) kepada anak untuk mereka dengar kata
~ anak-anak memerhati setiap kelakuan dari ibubapa dan meraka akan menjadikan 
   sebagai teladan untuk mereka.(memaki hamun)
~ jangan bergaduh dihadapan anak-anak mungkin akan mengikut contoh tersebut sekiranya 
   mereka sudah berkeluarga nanti

soalan:sebab anak jadi keras kepala/degil/malas?
jawapan:
~ makan banyak karbohidrat-aktif/mengantuk
~ minuman berkabonat.gula membahayakan
soalan:sebab anak jadi keras kepala/degil/malas?
jawapan: 
~ makan banyak karbohidrat-aktif/mengantuk
~ minuman berkabonat.gula membahayakan
soalan:adakah penting makan malam bersama keluarga?
jawapan: 
~ ya makan sebelum maghrib bsama keluarga(1family) sangat supaya merasa gembira bersama
untuk mengeratkan silaturrahim antara anak-anak denga ibubapa.bertanya khabar,
soalan : ibubapa tak tunjuk/kurang tunjuk sayang pada anak?
~ sebut SAYANG anak dan jangan kedekut nak sebut.
~ tunjuk akan kasih sayang dan jangan simpan
petikan dari KESILAPAN IBUBAPA KEPADA ANAK BAHAGIAN 1
channel TV9

Wednesday, December 5, 2012

Dress and Domain giveaway



Hadiah giveaway. 
1. Satu dress/baju untuk 2 pemenang akan dipilih. Dan pemenang boleh memilih satu baju/dress di dalam kedai
2. Satu domain percuma untuk 1 pemenang daripada FitriHadi.com
4x RM5 Topup. 



contoh : 
saya pilih domain atau dress dipilih secara top referral. Yang lain pilih secara random. 
http://amercorner.com/dress-domain.html 

keinginan sponsor. *wajib

Limitez Glory Fashion ( 2x Dress)


Like facebook

Fitri Hadi  ( 1x Domain 1year and 4x rM5 topup.)
Like




Monday, December 3, 2012

CONTEST KALENDER 2013 EKSKLUSIF HAZWANHAIRY | BOX CREATIVE


Sebanyak 30 kalender untuk 30 blogger ( akan diup jika mendapat sambutan ) Pemenang akan di pilih melalui Random.org
Senarai peserta akan di list untuk korang BLOGWALKING. 
Selain tu ada hadiah ole-ole dari Sarawak untuk top5 blogger  yang bertuah.


Tarikh tutup : 12/12/2012

Year End Giveaway By Cik Bunny

klik here to join


How To Join: [senangkan blogger lain]
  1. Terjah 3 page ni sampai loading habis: http://bit.ly/kzpKNihttp://bit.ly/RuUTqq dan http://bit.ly/T3gima
  2. Follow blog ni dan my blogshop.
  3. like facebook fanpage InspireBunny [dot] Blogspot , Bunny Inspired dan subscribe my fb acc.
  4. Buat entry bertajuk "Year End Giveaway By Cik Bunny" , letak banner giveaway dan link entry giveaway ni dalam entry korang. COPY BANNER DI SINI.
  5. tinggalkan LINK ENTRY GIVEAWAY ni di bahagian komen blog ni. Kat tempat lain tidak diterima. Pastikan betul betul patuhi semua syarat diatas. Jika tidak, bukan sahaja kemenangan ditarik balik malah terlepas update penting giveaway ni (tak tanggung =p)  
  6. Jika ada twitter dan ig, Follow my twitter: https://twitter.com/InspireBunny dan instagram: http://instagram.com/inspirebunny (atau twitter/instagram: @inspirebunny).
  7. share this giveaway sebab Cik Bunny nak bagi hadiah online kalendar Hello Blogger 2013 kepada semua peserta yang dah join ga ni sebagai tanda penghargaan (sekiranya ga ni terima lebih dari 100 penyertaan).

    klik SINI untuk senarai hadiah lebih jelas
    hadiah mungkin ditambah dari semasa ke semasa 


    Tarikh tutup: 3 Januari 2013 (11:59pm) 
    (mungkin diubah pada bila bila masa)
    Juri: random.org atau cabutan manual, bebas dari rasuah punya XD

    MAMA Mnet Asian Music Awards 2012


    2012 MAMA Mnet Asian Music Awards 121130


    Jumaat lepas(30.11.2012) mesti ada yang kecoh pasal MAMA award kan..bagi yang tahu mengenainya la but bagi antiKpop sila undur ya. jangan berkata apa-apa. 

    MAMA stand for MNET ASIN MUSIC AWARD 

    So kalo kata Asian kiranya Malaysia tercalon la kan... tapi nampaknya music Malaysia tidak kuat lagi untuk tercalon dalam majlis seperti ini. Bukan niat saya nak menjatuhkan muzik malaysia tapi itu lah hakikatnya apabila ada segelintir orang yang memaki/mencemuh muzik dari luar seperti yang hangat sekarang music K-POP(KOREA POP). mereka hanya mempromosikan muzik dan lagu yang dihasilkan ke negara luar dengan mengadakan TOUR ASIA dan ianya tidak salah.


    Sebagai golongan seni or warganegara malaysia pon kita sepatutnya mencontohi negara luar yang dapat menaikan nama malaysia setanding dengan negara-negara besar lain bukannya tahu mengkritik muzik orang lain. Setiap negara ada keistimewaanya tersendiri dan kita perlu menunjukkan dan menonjolkan muzik yang kita ada. Kebanyakkan artis luar sangat2 menghargai peminatnya so diharap penggiat seni dekat Malaysia pon akan buat perkara yang sama.


    Apa pon, saya menegaskan sekali lagi bukan saya menyanjung muzik luar dan meng"anak tiri"kan muzik Malaysia cuma saya menerima muzik yang berlainan bahasa.

    saya tahu ramai yang diluar sana ANTIKPOP, cuma apa yang saya tulis ini hanya pandangan saya saja dan tiada kena mengena dengan sesiapa. sekiranya anda tidak suka mendengar muzik dari KPOP tukar ke lagu yang anda minati dan ianya tidak mengganggu sesiapa pon.

    juz apa yg saya nak beritahu bahawa yang Pakcik Buncit menang banyak award sampai lagunya dikatakan WORLDWIDE PHENOMENA. Muzik yang lain sampai boleh mengalahkan  muzik artis2 Hollywood.





    bagi yang belum tahu jum kita tengok siapa yang menang untuk MAMA Award ini :)

    [Show] 2012 MAMA Mnet Asian Music Awards 121130
    Daesang Award (Grand Prize)

    ▲ Artist of the Year

    Big Bang


    ▲ Song of the Year

    Psy – “Gangnam Style”


    ▲ Best Album of the Year

    Super Junior – ‘Sexy, Free & Single’

    Singers Category

    ▲ Best New Male Artist Award

    Busker Busker


    ▲ Best New Female Artist Award

    Ailee


    ▲ Best Male Group Award

    Big Bang


    ▲ Best Female Group Award

    SISTAR


    ▲ Best Male Artist Award (Solo)

    G-Dragon


    ▲ Best Female Artist Award (Solo)

    IU


    ▲ Best Dance Performance – Solo

    PSY – “Gangnam Style”


    ▲ Best Dance Performance – Male Group

    SHINee – “Sherlock”


    ▲ Best Dance Performance – Female Group

    f(x) – “Electric Shock”


    ▲ Best Vocal Performance – Solo

    K.Will – “I need you”


    ▲ Best Vocal Performance – Group

    Davichi – “Will Think of You”


    ▲ Best Band Performance

    Busker Busker – “Cherry Blossom Ending”


    ▲ Best Rap Performance

    Epik High – “Up”

    Special Category

    ▲ Best O.S.T.

    Seo In Guk & A Pink’s Eunji – “All for You” (‘Reply 1997′)


    ▲ Best Music Video

    PSY – “Gangnam Style”


    ▲ Best Collaboration Performances

    Trouble Maker – “Trouble Maker”

    Global Category

    ▲ Best Global Group – Female

    KARA


    ▲ Best Global Group – Male

    Super Junior


    Other Category

    Mnet PD’s Choice – B.A.P

    Best Asian Artist – Wang Lee Hom

    Best Asian Artist Japan – AKB48

    Best Asian Artist Philippines – Sarah Geronimo

    Best Asian Artist Vietnam – My Tam

    Best Asian Artist Singapore – Taufik Batisah

    Best Asian Artist Indonesia – Agnes Monica

    International Favorite Artist – PSY
    Style in Music – Ga In
    Guardian Angel Worldwide Performer – Big Bang
    Best Line Award – Super Junior
    Best New Asia Artist – EXO