Followers

Wednesday, July 27, 2011

Hari2 yang Mendatang

assalammualaikum
hye all :)
selamat petang..
xlama sja lagi kita akan menyambut bulan Ramadhan kan...
kejap saja masa berlalu...

hopefully kita semua akan merasa Ramadan kali ini...
insyallah..



entah la sejak 2menjak nie perasaan xtenteram la..
maybe selalu jauh dari Sang Pencipta =.=
Ya Allah,apa nak jadi sekarang ini...
Ramadhan kali ini jika tiada aral, hopefully dapat berpuasa penuh + bertarawih dimasjid...
[opps..boley ker berpuasa penuh nie... tetttttttt!! ]


semoga cinta ,kasih,sayang ku hanya pada ALLAH,NABI & IBUAYAH....
mungkin tiada lagi perasaan tuk berteman barangkali..
yer la bwu masuk 20-an kn... still ada masa kn...

"biarlah BERBAKTI pada IBUBAPA dulu sebelum memikirkan untuk berteman.."

itupon kalo ada jodoh...
kalo ada y datang tak kan nak menolakkan...
biar masa yang menentukannya...

Monday, July 25, 2011

Home Sweet Home

morning peeps :)
harap semua sihat2 selalu yea..
jagalah kesihatan anda kerana keadaan cuaca sekrang tidak menentu...


jumaat lepas 22 julai 2011 jam930 (xtually tiket jam 830) sy dan kengkawan 
(Cik Ainie & En Adam) bertolak dr Perhentian Duta...
penat gak la cz bas sampai lambat.... [lewat 1jam bertolak pulak]
thanx to Roomate ku CiK Zahin kerana menghantar kami... 
~sayang kamu la :)


nak dijadikan ceritanya, ni la 1st balik nek bas setelah berada 2minggu di CIAST
sila ke entry sebelum ini yea kalo nak tahu apa itu CIAST..
rasa cam la ja xbalik umah...huhuhu
bukan apa sebelum nie xdk la duk jauh sangat ngan family..
nie jauhnya 394KM...huhuhuh


jam0210 kami sampai di Penang..
alhamdulilah kami semua (Cik Ena, Cik Ainie & En Adam ) selamat sampai dirumah masing2...
alangkah bagusnya bila berada dirumah...
hehehhe



besa la bila dh balik rumah nie kn rasa nak tidow jer kn2...
tapi mengenangkan tujuan balik penang iaitu nak selesaikan borang
 perjanjianso xdk la rehat2 jer duk rumah...
cz balik nie berjalan jer...


aktiviti sabtu 23 julai 2011 :
* pegi ke Tesco Seberang Jaya
* pegi ke Carefour
* pegi ke Sungai Petani melawat Paklong + meminta" tandangan untuk surat perjanjian"

aktiviti ahad 24 julai 2011 :
* siap2 berkemas nk ke arau,perlis
* pegi ke farmasi
* pegi ke pejabat kastam diraja,sungai petani
* pegi ke UiTM Arau,Perlis

aktiviti isnin 25 julai 2011 (hari nie) : 
* pegi ke Lembaga Hasil Dalam Negeri untuk membuat cop mati setem
* pegi ke supermarket
* pegi ke ready untuk ke jeti pulang ke CIAST...


rasa xmo balik boley x...??? 
nak cuti lagi...arhhhh :(
bila dpt balik lgi xtaw la... maybe raya kot...

Wednesday, July 20, 2011

@Weeding Farah & Johan

hye all
17julai 2011 sy telah menghadiri majlis perkahwinan FARAH AF2...
kebetulan sy dengan kawan sy,CIK AiNi ke rumah mak sedara CIK AiNi di Putrajaya 
sy mengikut sekali family mak sedara CIK AiNI ker PULLMAN HOTEL....
best jugak wt weeding MALAM nie..hohoho...
opppss... rasa jer but nak sampai ke tahap tue lambat lg rasanya...
hohohoho...


nak kata xramai tipu la kan...
but dalam ramai2 tue xdk la nk berlaga bahu or nak bersentuh2...
xlarat sangat nak bercerita la...hehehe
jz enjoy the picture yea... :)


my 1st KTM ticket to KL SENTRAL from SHAH ALAM

my 1st  KLIA TRANSIT ticket to PUTRAJAYA


otw to Putrajaya

@Farah & Johan Weeding

cun giler r pelamin farah nie + dibuat sebelah tasik... aww..! so sweet..

snap! snap! best weeding time malam...hohoho

clik2 di tempat beradap pengantin !!

kecian farah...penat suda menerima snap2 dr wartawan & peminat...

cenderahati dr FARAH breep2 AF

menunjukkan cnderahati y dibagi semasa menghadiri weeding farah brep2

1st time makeup ketebalan mcm nie...~awww... sungguh pelik...

somethng in my mind

hye all...
hope u'all ok ^-^
hari nie pegi kelas mcm biasa jer la...
jz cari2 kt En Google pasal SSD (solid state device) or MICRO SD USB


pening gak la nak mencari nya...
macam2 keyword y guna finally dapat gak...hehehe
malam karang bwu nk buat slide...


dikala petang ini layan jup SEKALI CINTA...
hohoho...
mybe korang rsa cita nie xdak la feeling sgt but 
ada setangah2 scene y membuatkan sy menangis....
teringat akan kenangan lama yg xmungkin akan dilupakan...
scene y gembira pon sy rasa sedih..
sudah lama xmenangis nie..huhu 
abnormal kn...? 
pelik!!
pelik!!


apa2 pon hidup mesti diteruskan....
tutup buku lama & buka buku baru...
new life @ CIAST as student..

chaiyok2 4 presentation tommorow... adui...nervous

Tuesday, July 19, 2011

@Subang Parade

hye peeps :)
hope u'all fine yea....
im really,really,really tired today...


not because of class were held but we went to subang parade...
Pn Evo,Pn Sharifah, Cik baizura , Miss Amm, Miss Aini, Miss Amalina & me...
^-^
even a short trip but its sweet & meaningfull...
The 4'A (Amm,Aina,Aini,Ana)
Finally,we the 4'A were gathering hangout together


hopefully there another time that we will around2 
Selangor @ Shah Alam...


Muka disinari keimanan..AMIN..

Kecomelan terserlah... :) ~lalalalal

kemerangan kawan2 ku ini terserlah akibat kelaparan... :)

berposing sebelum train KTM sampai~lalalala

the 4'A group...~wee

Muka kekenyangan selepas berbuka posa (Am n me only)

p/s:kalo gambonya kabur..besa la snap dr handpone kamera sja..

Monday, July 18, 2011



Hey peeps :)
good morning u'all...
how re you? hope u'all fine yea...
bytheway, how ur day today..?
me,quite busy with class from 8am-5pm...

but today my class are teory class...
maybe quite sleppy cz teory but who knows this class interesting..
later,i will update again...see yea..

Saturday, July 9, 2011

Gadjet



Hye Peeps :)
Hope u'all sihat2 saja...
sila jaga kesihatan anda dikala cuaca yang tidak menentu...

Sy xingt bila tapi my sis ada mintak sy tolong buat 1 slide berkenaan dengan Gadjet...
Gadjet nie macam2 boleh dikaitkan...
2-3hari gak la pikir nk buat apa... [poyo lebih ja kan,macam susah sangat kn..]
xtually kena buat 5 slide ja merangkumi nama gadjet, harga, kefungsian & accesori lain..

mula2 nak buat phone cz senang dapat spec kn tapi dya kata 
ramai kawan2 dya dh buat so kena tukar lain la..
last2, dya kata ambik apa y saya suka....
hohohoh

peluang baik nie ^-^
[hohooh..macam ada benda lain jer kan...]
last2 saya pilih
IPAD 2

Wi-Fi + 3G

tue la idaman sy buat masa sekarang nie...
harganya pon boley tahan la... quite expensive 4 student like me :( 
cz its small and easy to bring to anywhere + i cant it on my handbag also


check this out : Ipad 2


p/s:
agak2 ada tak yang sudi menghadiahkan kepada sy...heheh



Wednesday, July 6, 2011

List Movie


Hye 
 Good Evening to all


hari nie aktiviti macam biasa...duduk dirumah saja...
bohsannya =.=
kesihatan: masih BELUM baik sepenuhnya...
baru seminggu xjumpa kengkawan JMTi, sudah merindui
mereka semua....


alahai,bila lagi dapat jumpa mereka semua...
kena tunggu bulan11 pulak nak jumpa masa KONVO


Entry kali pasal movie yang belum tengok ag...
bukan malas nak pi tengok kt wayang 
tapi
xdak teman la + macam xsempat nk pegi tengok.. 
[macam mengada2 pon ada gak kan...]


Antara Movie yang pending;
Nur Kasih The Movie
KL Gangster
X-Men
Green Latern
Super 8
Sekali Lagi Cinta
Transformer 3
Monte Carlo

Tuesday, July 5, 2011

Keracunan


hye all =.=
today im not feeling well...
jz wanna share this entry with u'all only..
 hope u'all will beware with what you want to eat...

take care all !!...

Click this to read full entry --->>>  Keracunan makanan


Kebiasaannya, keracunan makanan berlaku dalam tempoh 48 jam setelah memakan makanan yang tercemar. Tanda-tandanya termasuklah rasa mual, muntah, cirit- birit, pening-pening serta gangguan perut.
Kebanyakan kes-kes keracunan makanan disebabkan oleh bakteria, mikro-organisma, virus, racun atau toksin dan bahan-bahan kimia. Kesan bahaya akibat keracunan makanan adalah kehilangan air dalam badan. Sekiranya tubuh kekurangan air dan terlalu serius, ia boleh membawa maut. Ada juga yang lebih serius, hingga melibatkan keracunan sistem saraf.
Antara punca keracunan makanan ialah kemunculan bakteria dalam makanan, akibat proses penyediaan makanan yang kotor, makanan tidak dimasak dengan sempurna dan makanan yang terdedah kepada persekitaran suhu 30 darjah Celsius.
Berikut adalah makanan yang sering dipengaruhi bakteria;

  • Susu atau makanan bersusu seperti keju dan krim
  • Masakan berlemak seperti nasi lemak, nasi beriyani, mi dan sebagainya
  • Roti dan kuih-muih
  • Makanan laut seperti kerang
  • Daging- lembu, ayam, ikan
  • Makanan dalam tin yang telah kemik atau yang kembung pada bahagaian atasnya atau berkarat.
Keadaan sekitar anda dan pengendalian makanan yang tidak teliti juga menggalakkan bakteria mencemari makanan. Beberapa contoh keadaan yang sering berlaku, termasuklah;

  • Makanan mentah
  • Daging, ayam dan ikan tidak disimpan di tempat dingin
  • Makanan beku yang dibiarkan `cair' pada suasana yang panas untuk terlalu lama
  • Makanan dalam tin terdedah kepada suhu bilik selepas dibuka
  • Makanan basah dan berair yang didedahkan pada tempat panas
  • Buah-buahan serta sayur-sayuran yang tidak dicuci dengan baik
  • Makanan tercemar semasa dimasak atau dibungkus
  • Makanan tidak disimpan segera

Jangan mencari terlalu sempurna


**just wanna sharing with u'all **


buat pedoman bersama...

jika kamu memancing ikan..setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu..jgnlah sesekali kamu LEPASKAN is semula ke dlm air begitu sj..kerana ia akan SAKIT oleh krn bisanya ketajaman mata kailmu dan mngkn ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup..

begitulah juga..setelah kamu memberi byk PENGHARAPAN kpd seseorg..setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya..jgnlah sesekali kamu meninggalkannya begitu sj..kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mgkn TIDAK dpt melupakan segalanya selagi dia mengingatmu...

jika kamu menadah air biarlah berpada..jgn terlalu mengharap pd takungangnya dan jgnlah menganggap ia begitu teguh..cukuplah sekadar keperluanmu..apabila sekali ia retak..tentu sukar utk kamu menambalnya semula..akhirnya ia dibuang..sedangkn jika kamu cuba memperbaikinya mgkn ia masih dpt dipergunakan lg...

begitu jugak kamu memiliki seseorg..TERIMALAH seadanya..jgnlah kamu terlalu mengaguminya dan jgnla kamu menganggapnya begitu istimewa..anggaplah dia manusia biasa..apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bkn mudah bg kamu utk menerimanya..akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya..sedangkn jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jd hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya..

jika kamu telah memiliki sepinggan nasi..yg kamu pasti baik utk dirimu..mengenyangkn..berkhasiat..mengapa kamu berlengah, cuba mncri mknan yg lain..terlalu ingin mengejar kelazatan..kelak nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya..kamu akan menyesal...

begitu jugak jika kamu telah bertemu dgn seorg insan..yg pasti membawa KEBAIKAN kpd dirimu..MENYAYANGIMU...MENGASIHIMU..mengapa kamu berlengah..cuba MEMBANDINGKANNYA dgn yg lain..terlalu mengejar kesempurnaan..kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik org lain..kamu juga akan MENYESAL...


Sunday, July 3, 2011

Myvi Oh Myvi


Good Afternoon all...
Annyeonghaseyo :)

sekarang kan perodua mengeluarkan sebuah keluaran MYVI baru...
OMG.. im fall in love wif this car...
i luv MYVI
xtaw nak kta macam mna...



tapi xtaw la bila boley dapat...
hmmm...
kena tunggu keja dulu la kot,bawu boley dapat...
btw,semalam pi ke Carefour Seberang Jaya..
then ada la pameran keta...
tengok2,My Dream car...
 

yg salesman tue pon bagi template kt sy bukan kt my mama....
wah2..macam tahu2 jer...
mybe obvious sangat kot sy tergila2kn myvi nie...
hahahahh


Oh,my dream car
 
 
 
 

Akim - Janji


pagi2 nie sy nak kongsikan lagu yang sedang sy dengarkan sekarang..
 
 
ianya memang mempunyai maksud yang 
mendalam bagi yang mengalami nya...
hayatinya ^-^


Lirik Janji – Akim

Cubalah kau mengerti
Perasaan hatiku
Ku cinta kamu
Hanya itu aku tahu
Dan takkan terulang lagi
Silapku yang dulu
Meninggalkanmu
Untuk kedua kali takkan berlaku


Chorus
Aku akan selalu
Menjaga dan mencintaimu
Aku janji padamu
Takkan menduakanmu
Dan takkan terulang lagi
Silapku yang dulu
Meninggalkanmu
Untuk kedua kali takkan berlaku

Ulang Chorus
Aku janji padamu
Akan mencintaimu

Ulang Chorus
Takkan menduakanmu

Saturday, July 2, 2011

Preparation



Hey peeps :)
minggu ke3 (21june 2011 - 25june2011) yang lepas,
[maaf kalo entry nie macam dah lapok kn...huhu]
niat untuk mengulangkaji untuk exam DKM...


malangnya, macam2 gangguan yang berlaku + mood xsam...
hahaha..
padahal nie alasan ja kot...
dalam nak study ja terasa nak tengok cita hindustan
then nak mula study pi layan Mukabuku pulak...


aduiya...
nasib la waktu belajar dulu xdak perangai macam nie...
kalo x,memang teruk la..
xterhantarnya report2 + assignmnet...

antara paper yang digunakan untuk study

layan FB dlu

layan cita hindustan

My Decision


Hey Peeps :)
how u'all fine as usuall...
before this my last entry "Kekeliruan" that im confuse where im 
want to futher study,right..


now,im want to futher study @ CIAST 
(Center for Instructor Advance Skill Training)
no regret
surat tawaran ke ciast
xtually since, 26th june 2011 i already accept the offter
but im not yet complete my DKM and DKT 
so dont want to think about it...
now,im already finished my DKM & DKT...
im prepare thing to go CIAST on 11th July 2011...
 
 
 
btw,im also waiting for UPU result that coming out 
on 15july2011
if im choosen to any University that i choose in the list,
i will do Istiqarah to know exactly where im suppose to go...