Followers

Friday, January 21, 2011

xcdent di tempat keja...




wah..dgr tajuk pon mcm serius ja kn....
tol x...? 




hurm... nak kata teruk xdk la sangat... 


bak kata kak norM, cian dya jari dah macam owg bersunat dah....










hahahhaah :)



cita dya gini...

sat sy mau cita...

besa la bila p kija kn...8.00am to 05.15pm







kena la wt kija then sy p la kaco jup tempat kak rohani aka kak ani...
besa la mula2 tengak la dya memasang PowerM...

PowerM nie lebey kurang mcm komputer gak la cz da power supply+ ram+ hardisk+ motherboard + jz xdk cd-rom ja...







 sebelum pasang tue sy buka la WI[work instruction] y ada...

pastu wt ikut dlm work instruction tue la tpi dalam masa yang sma sy juga tnya kt kak ani tue betol ker x...

kalo x,t kak ani la y disalahkan....

xbest la cam tue kan2...







so skrg tiba la msanya nak pasang power supply...

tpi sebelum tue pasang dlu motherboard kt frame...

xtaully kak ani dh masukkan powersupply te dlm frame...







disebabkan sy nak belaja so sy ubah la skit powersupply

tue cz nak cri kt mna lubang tuk skrukannya...

 secara xsengaja jari sy terkena frame/power supply tue...







mula2 darah besa2 jer la then sy wt don know jer la...hahaha

ekesyen kta xdk pa2...

then xsmp 2min pon darah kuar banyak...







so sy terus la pegi kt tempat kak norM mtk plaster...

hahhah..kelakar pon da gak la...

1st time nak wt dh luka2..... :)







then bila free,sy g la solat...

std la kan bila nak solat kena la buang plaster tue kn, t air xdpt nak mengalir lak kalo da plaster....

solat la seperti biasa...









jeng..jeng..jeng2..











tiba2 darah kaur balik then abis telekung sy ngan kain...

hurm... time nak g basuh tue...

bukan main pedih ag... dlm darah kuar & bsuh tue hentikn darah....

besa la matahari atas pala sure la banyak darah yang kuar kan2....






















 nie jari y dah dibalut ngn plaster.. lukanya agak panjang gak la...huhuh


even pas mandi semalam pon darah masih kuar skit2...











 










 


 so kawan2 sila hati2 dimana2 saja anda berada kerana kemalangan boley berlaku tak kira tempat.... :)

2 comments:

si cinta hatii said...

akak dah okey ke?

MissEna said...

:)...ok ja la..
jz jri tercedera skit la.. :P
tdi balik2 pon tba2 jari y cedera tue berdarah balik..xtaw napa...