Followers

Sunday, August 22, 2010

thnG that i want


dalam fikiran sy ini hanya ada sweater forest jer... [mcm dah angau jer kn..huhu]
but sweater tue sgt2 best bg sy la..
ia ada 2 kaler dlm 1.. kaler merah n putih...
bila agaknya sy boleh dapatkan sweater tue ya... :(

then sy galas nak beg laptop...
bukan pa tuk keselamatan laptop sy...
xdk la mahal sgt kot rasanya..
around rm30-rm40... ker ada y murah ag...??

then dalam masa y sama sy nak juga cardigan...
fesyen y digunakan skrng... style baju luar y labuh...
but sy nak y pendek saja...cz cardigan y biasa dah ada...
+ mau juga beli tshirt2, blause dan juga baju kurung...

yg pasti sy nak kasut y sy idamkan... :(
sepanjang sy pegi mall, xpenah ag la sy jmpa kasut tue...huhu
kasut bertutup suma butt ada heel.. ofcz la sy kena pkai heel krn sy rendah dari adik2 sy...
tapi kedai tue suda pon ditutup...
sedeynya sy....

what i want :

[+] sweater FOREST = RM 80 *(bukan harga sebenar)
[+] beg laptop RM 40 *
[+] cardigan = RM 40 *
[+] kasut heel = RM 50 *
[+] t-shirt + blouse + baju kurung = ????

Saturday, August 21, 2010

sy gila lagu korea hari ini...


sy jatuh cinta ngan lagu korea "NO OTHER" by SUPER JUNIOR...
sumanya smart2 n cute2 lor... hehheh
ni gara2 adik sy la swoh sy tgk video clip super junior ni...

y boleh sy katakan sy suka melihat senyuman SIWON.. arhh.... ;)
[gatal la pulak..hehehe]
tambahan pulak dya ada lesung pipit....wah2..suka nya sy...hehehhe

Super Junior -no other

video


[Siwon]
Neo gateun saram tto eopseo juwireul dureobwado geujeo georeohdeongeol eodiseo channi
Neo gatchi joheun saram neo gatchi joheun saram neo gatchi joheun ma eum neo gatchi joheun seonmul

[Yesung]
Neomu dahaeng iya aesseo neorel jikyeojul geu sarami baro naraseo eodiseo channi
Na gatchi haengbokhan nom na gatchi haengbokhan nom na gatchi unneun geureon choegoro haengbokhan nom

[Ryeowook]
Neoui ttatteuthan geu soni chagapge, chagapge shikeo isseul ttae
Neoui ganghaetdeon geu maeumi nal karopge sangcheo badasseul ttae

[Donghae]
Naega jaba julge anajulge salmyeoshi, geugeoseuro jakeun iroman dwendamyeon johgesseo
Eonjena deo maneun geol haejugo shipeun nae mam neon da mollado dwae

[Kyuhyun]
Gaseumi sorichyeo marhae jayuro-un nae yeonghon
Eonjena cheo-eumui imaeum euro neoreul saranghae georeo watdeon shiganboda nameun nari deo manha

[Heechul]
Neo gateun saram tto eopseo juwireul dureobwado geujeo georeohdeongeol eodiseo channi
Neo gatchi joheun saram neo gatchi joheun saram neo gatchi joheun ma eum neo gatchi joheun seonmul

[Eunhyuk]
Neomu dahaeng iya aesseo neorel jikyeojul geu sarami baro naraseo eodiseo channi
Na gatchi haengbokhan nom na gatchi haengbokhan nom na gatchi unneun geureon choegoro haengbokhan nom

[Yesung]
Naui ganan haetdeon maeumi nunbushige jeomjeom byeonhaegal ttae
Jakeun yokshimdeuri deoneun neomchiji anhge nae mamui geureut keojyeogalttae

[Sungmin]
Argo isseo geu modeun iyuneun bunmyeonghi nega isseo ju-eotdaneun geot geu, geot ttak hana ppun
Eonjena gamsahae naega mankeum geuri jalhal su iggenni yeah

[Leeteuk]
Gaseumi sorichyeo marhae jayuro-un nae yeonghon
Eonjena cheo-eumui imaeum euro neoreul saranghae georeo watdeon shiganboda nameun nari deo manha

[Ryeowook]
Neo gateun saram tto eopseo juwireul dureobwado geujeo georeohdeongeol eodiseo channi
Neo gatchi joheun saram neo gatchi joheun saram neo gatchi joheun ma eum neo gatchi joheun seonmul

[Heechul]
Neomu dahaeng iya aesseo neorel jikyeojul geu sarami baro naraseo eodiseo channi
Na gatchi haengbokhan nom na gatchi haengbokhan nom na gatchi unneun geureon choegoro haengbokhan nom

[Eunhyuk]
Itjanha jogeum aju jogeum na sujupjiman neon molla sokeun taeyangboda tteugeoweo nae mam jom arajweo
TV show-e na oneun girl deureun mudae-eseo bichi nandedo neon eonjena nunbushyeo

([Shindong] naega michyeo michyeo baby)
Saranghandan neoui mare sesangeuk da gajin nan You & I, You're so fine neo gateun saram isseulkka
[Shindong] Saranghae oh, negeneun ojik neoppun iran geol babo gateun na-egeneun jeonburaneungeol arajweo

[Kyuhyun]
Gateun gireul georeo wasseo urin seoro dalpagago itjanha nolla-ul ppuniya goma-ul ppuniya saranghal ppuniya

[Sungmin]
Neo gateun saram tto eopseo juwireul dureobwado geujeo georeohdeongeol eodiseo channi
Neo gatchi joheun saram neo gatchi joheun saram neo gatchi joheun ma eum neo gatchi joheun seonmul

[Siwon]
Neomu dahaeng iya aesseo neorel jikyeojul geu sarami baro naraseo eodiseo channi
Na gatchi haengbokhan nom na gatchi haengbokhan nom na gatchi unneun geureon choegoro haengbokhan nom

[Ryeowook]
Neo gateun saram tto eobseo

More lyrics: http://www.lyricsmode.com/lyrics/s/super_junior/#share



Super Junior - sorry2




video



[Intro]
Dance Dance Dance Dance
Dance Dance Dance Dance
Dance Dance

CHORUS:
[All] Sorry Sorry Sorry Sorry
Naega naega naega meonjeo
Nege nege nege ppajyeo
Ppajyeo ppajyeo beoryeo baby
Shawty Shawty Shawty Shawty
Nuni busyeo busyeo busyeo
Sumi makhyeo makhyeo makhyeo
Naega michyeo michyeo baby

[Siwon] Baraboneun nunbit soge
Nunbit soge naneun machi
Naneun machi mwoe hollin nom
[Yesung] (Ijen beoseonajido motae)
[Kyuhyun] Georeooneun neoui moseup
Neoui moseup neoneun machi
Nae simjangeul barpgo wannabwa
[Yesung] (Ijen beoseonajido motae)

[Ryewook] Eodil gana dangdanghage
Utneun neoneun maeryeokjeok
[Sungmin] Chakhan yeoja ilsaegiran
Saenggakdeureun bopyeonjeok
[Ryeowook] Dodohage geochim eopge
Jeongmal neoneun hwansangjeok
[Sungmin] Dorikil su eobseulmankeum
Nege ppajyeo beoryeosseo

CHORUS:
[All] Sorry Sorry Sorry Sorry
Naega naega naega meonjeo
Nege nege nege ppajyeo
Ppajyeo ppajyeo beoryeo baby
Shawty Shawty Shawty Shawty
Nuni busyeo busyeo busyeo
Sumi makhyeo makhyeo makhyeo
Naega michyeo michyeo baby

Ttanttan ttanttada tta ttaranttan
Ttanttan ttanttada tta
[Siwon] Nege banhaebeoryeosseo baby
[All] Ttanttan ttanttada tta ttaranttan
Ttanttan ttanttada tta ttarappappara

[Donghae] Hey girl gir gir gir gir gir girl I
Nunmantteumyeon ni saenggak (Hey girl)
Janakkaena sasil neo hana bakke anboyeo
[Yesung] (Malhaebwa) [Kangin] Ni mame naega
[Yesung] (Malhaebwa) [Kangin] Jari jabanneunji
[Yesung] (Malhaejwo) [Kangin] Naege malhaejwo
[Yesung] (Naneun babo babo babo)

[Ryewook] Jubyeon saramdeureun malhae
Naega neomu jeokgeukjeok
[Sungmin] I sesange geureon saram
Eodi handurinyago
[Ryeowook] Geugeol molla geunyeol molla
Sigihamyeo haneun mal
[Sungmin] Naega bureopdamyeon geugeon
Geudaedeuri jineun geo

CHORUS:
[All] Sorry Sorry Sorry Sorry
Naega naega naega meonjeo
Nege nege nege ppajyeo
Ppajyeo ppajyeo beoryeo baby
Shawty Shawty Shawty Shawty
Nuni busyeo busyeo busyeo
Sumi makhyeo makhyeo makhyeo
Naega michyeo michyeo baby

Ttanttan ttanttada tta ttaranttan
Ttanttan ttanttada tta
Nege banhaebeoryeosseo baby
Ttanttan ttanttada tta ttararara
Ttanttan ttanttada tta ttarappappara

Let's dance dance dance dance
Let's dance dance dance dance
Let's dance dance dance dance
Dance dance

[Yesung] Hey ije geuman naege wajullae
Jeongmal michil geotman gata yeah
[Kyuhyun] Nan neoman saranghago sipeo
Jeoldae dasi hannun pal saenggak eobseo hey, hey, hey

[Heechul] Aeiniragiboda chingugateun
Naega doego sipeo
[Kangin] Neoui modeun gomin seulpeum
Hamkke ganjikhagopa
[Ryeowook] Dasi eobseul mankeum mankeum
Neoreul neomu saranghae
[Yesung] Naega baran saram niga baro geu
That that that girl

CHORUS:
[All] Sorry Sorry Sorry Sorry
Naega naega naega meonjeo
Nege nege nege ppajyeo
Ppajyeo ppajyeo beoryeo baby
Shawty Shawty Shawty Shawty
Nuni busyeo busyeo busyeo
Sumi makhyeo makhyeo makhyeo
Naega michyeo michyeo baby

[Kyuhyun] sorry hahaha

More lyrics: http://www.lyricsmode.com/lyrics/s/super_junior/#share

bulan Y muLia


sYukur YA ALLAH kerana telah mengembalikn DYA kepada ku....
terima kasih kerana mengabulkan doaku...

bermula pada 18/08/2010 iaitu semasa class PLC yg lepas..
dya sudah mula bercakap dengan ku.. sy pon xtaw pa y menyebabkan dya berubah...
but sy amat2 bersyukur dan berterima kasih kepada MU, ALLAH..

setelah sekian lama, 3bulan, kami jrng2 berkomunikasi.. but bila berkenaan hal2 pelajaran baru lah dya menghubungi ku bertanya tntg class..
sy tahu dya cbuk dengan aktiviti MPP di institute..
so sy xnak la mengganggu dya jz sy harap walaupun dya cbuk tetapi dya still berhubung ngan sy sebagai teman y rapat ngan sy [couPle]... ;)

dya sudah mula menjadi dirinya semula y sy kenali dulu...
y membuat hati sy gembira bila dya berkata "143" = "I LOVE YOU" n
"I MISS YOU/ MISSING U"...
bila lama xberhubung so xdk la sy mendengar perkataan itu..
bila dah lma xberhubung then dya mengucap perkataan itu terasa wujud
1perasaan y mendalam...

YA ALLAH, semoga perhubungan kami berkekalan dan kegembiraan menjadi milik kami...
semoga perubahan ini berkekalan dan dya tidak lagi berubah... dya hanya menjadi dirinya
..AMIN..

Wednesday, August 11, 2010

berbuka suda...1st day

alhamdulilah selesai sudah 1hari berpuasa... ;)
semuanya berjalan dgn lancar... nasib baik perut sy tidak meragam (means kena gastrik) kalo tidak xtaw la... nasib la sebelum puasa sy dah melatih perut sy berpuasa.... ;)

tiba2 sy teringat kenangan sy semasa berpuasa 2tahun y lalu, 2008...
pada masa ini la detik perkenalan sy deNgan DYA.. sangat2 bermakna dibulan puasa ini...
terasa sangat2 indah dan gembira sy rasa... Doa sy supaya perhubungan kami berpanjangan
dan diberkati ALLAH.... AMIN...
sy menerima nya dengan ikhlas dan redha segala baik dan buruk dirinya...
tiada manusia yang tidak berbuat silap bukan...

d sini sy berniatkan sesuatu :

[+] berdoa supaya dYa menghargai dan mengingati pertemuan kami..
[+] sy dapat menjalani ibadah puasa dengan baik tanpa sebarang masalah.. ;)
[+] sy bdoa supaya dya menerima sy dan hubungan kami sentiasa baik (keep in touch)..
tiada miscommunication antara kami.. <3
[+] dibulan y mulia ini sy harap dapat memperbanyakan amal ibadah sy kepada ALLAH...
[+] walaupun sy tidak dapat menggembirakan kedua ibubapa sy dengan pelajaran sy :(
tapi sy harap sy dapat menjadi anak y solehah unutk kedua ibubapa sy....
[+] semoga bulan ramadhan kali ini menjadi bulan yang penuh keberkatan,kemuliaan, kegembiraan bg sy...AMIN...

Tuesday, August 10, 2010

Amalan dan doa bagi dipermudahkan bertemu jodoh

Berikut adalah kompilasi beberapa amalan dan doa yang yang boleh anda amalkan bagi dipermudahkan untuk bertemu jodoh. Namun setiap ketentuan itu datangnya daripada Allah s.w.t., dan kita sebagai hamba-Nya hanya mampu berdoa, berusaha, berikhtiar dan bertawakkal kepada-Nya… Mudah-mudahan dengan setiap amalan dan doa yang dilakukan ini akan memudahkan anda untuk mendapat jodoh yang beriman dan terbaik untuk diri anda. Yang pentingnya, jangan sekali-kali putus asa untuk berdoa…Wallahualam…

1. Amalkan membaca doa Nabi Zakaria a.s. (surah Al-Anbiya, ayat 89)

Yang bermaksud:

“Dan (ingatlah kisah) Zakariya, tatkala ia menyeru Tuhannya ‘ya Tuhanku, janganlah Engkau membiarkan aku hidup seorang diri, dan Engkau adalah Waris Yang Paling Baik’.”(QS. Abiya/ 21: 89)

Selain itu, adalah lebih baik juga jika anda lanjutkan doa tersebut dengan doa berikut ini:

“Ya Allah… Cukuplah Engkau saja yang menjadi pemeliharaku di dunia dan akhirat kelak. Dengarkanlah rintihan hamba-Mu yang dhaif ini. Jangan Engkau biarkan aku sendirian di dunia ini maupun di akhirat kelak. Sebab itu menjuruskan aku ke arah kemaksiatan dan kemungkaran. Maka, kuruniakanlah aku seorang pasangan yang beriman, supaya aku dan dia dapat membina kesejahteraan hidup ke jalan yang Engkau redhai. Dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh, Amin… Amin… Ya Rabbal Alamin.”

Memanjatkan doa..

2. Amalkan ayat 131 dan 132 daripada Surah Toha selepas solat setiap solat fardu, bermula dari :

“Walaa tamuddanna’ainaika illa ma mata’na bihi azwajanminhum zahratul hayattu linaftinahum fiih, warizqo robbikaa hairu wa abqa, wa’ mur ahlakaa bisSolaati,wastabir ‘alaiha, laa nas aluka rizqo, nahnu narzukuqa, wal’aqibati lit taqwa…….”

Ertinya:

“Jangan lah pandangan mata kamu terpesona melihat perhiasan kehidupan (yang Kami beri kepada orang2 kafir) yang menjadi ujian padanya. Dan rezeki kurniaan daripada tuhanmu (Allah) itulah lebih baik dan kekal(balasan Syurga). Dan suruhlah /arahkan ahlimu (keluarga dan anak2 serta org terdekat) mengerjakan solat, dan bersabarlah kamu atas perkara itu. Tidak lah Kami minta rezeki dari mu, tetapi Kamilah (Allah) yang mengurniakan rezeqi kepadamu dan ‘akibat kesudahan baik itu adalah bagi mereka yang bertaqwa”

3. Perbanyakkan amalan membaca selawat Nabi Muhammad s.a.w seperti di bawah ini. Hendaklah dibaca paling minimum 1000 kali dalam sehari semalam. InsyaAllah doa anda akan termakbul oleh Allah SWT.

“Allahumma shalli wasallim ëalaa sayyidinaa Muhammad. Waíalaa aali sayyidinaa Muhammad.”

Ertinya:

Ya Allah, semoga kesejahteraan dan keselamatan tercurah kepada junjungan Nabi Muhammad saw., dan segenap keluarga beliau.

4. Doa bagi mendapat bakal isteri yang baik – amalkan membaca surah al-Furqan, ayat 74

Yang bermaksud:

“Ya Tuhan kami, anugerahlah kami, isteri kami dan keturunan kami, sebagai penyayang hati kami, dan jadikan kami imam bagi orang-orang yang bertakwa (Muttaqin)”

5. Baca Surah Yusuf, ayat 4 pada semangkuk atau segelas air, kemudian sapu air itu pada muka. InsyaAllah doa akan dimakbulkan.

6. Cubalah membaca Surah Yusuf pada sebekas air yang bersih sebanyak 3 kali pada malam Jumaat. Gunakan air itu untuk mandi pada tiga pagi berturut-turut dan diminum 7 kali setiap hari selama tiga hari berturut-turut. InsyaAllah doa akan dimakbulkan.

7. Amalkan membaca surah Yassin pada setiap malam. Sebelum membaca, niatkan di dalam hati supaya Allah SWT menyegerakan jodoh, memberikan jodoh yang terbaik dan beriman untuk anda.

8. Surah al-Fatihah juga mengandungi banyak faedah dan keberkatan jika sentiasa diamalkan. Salah satu kebaikan yang datang daripadanya ialah dikurniakan jodoh. Amalkan membaca surah ini sebanyak yang mungkin sambil berniat diberikan jodoh yang baik dan beriman kepada Allah SWT.

Ramadhan Datang lagi


alhamdulilah, ramadhan datang lagi..
sukanya sy bila tiba bulan ni.. cz sbg umat islam kita dpt menunaikan rukun islam y ke5
iaitu berpuasa dibulan ramadhan... ;)
diwaktu ini la segala amalan kita akan dicatat... xkira walaupon sedikit kebaikan yang kita buat,,,
bestkn macam ni...
andai kata kita boleh nampak pahala yang diberikan, sudah tentu semua owg akan berebut2 untuk membuat kebaikan bukan... xdk ada y akan wt kemungkaran...
so xakan wujud la neraka kalo semua owg hendak wt kebaikan...
that why ALLAH tidak menampakkan kita pahala, syurga,neraka,..


kadang2 sy fikir bagaimana kalau ini adalah ramadhan yang terakhir bg sy,
apa y akan sy lakukan...??
semestinya kita akan wt kebaikan sebanyak y boleh kn... ;) begitu juga sy...
mengingati mati itu wajib bg umat islam but bukan semua yang mengingatinya ..
semua yang hidup akan mati... ini adalah ketentuannya...
cuma bila, dimana tempatnya, xtaw ag...suma nie menjadi rahsia...
harap sy akan wat kebaikan y sy xpenah buat selama ini n sy buat pada
ramadhan kali ini...AMIN

harap2 ramadhan ini menjadi ramadhan yang bermakna bg saya seperti
ramadhan 2tahun yglalu... AMIN..