Followers

Wednesday, June 16, 2010

Hamba ALLAH yang kerdilDari Abdullah r.a katanya:”Aku datang mengunjungi Rasulullah s.a.w ketika beliau sakit, lalu kusentuh baginda seraya berkata:”Ya Rasulullah! Demam anda bertambah teruk.” Jawab baginda,”Memang demamku sama dengan demam dua orang kamu. Kataku pula, “Semoga anda mendapat pahala berganda pula.” Jawab baginda:”Semoga!” Kemudian sabda baginda pula...”Tidak ada seorang muslim yang ditimpa cubaan berupa sakit dan sebagainya melainkan dihapuskan Allah Taala dosa-dosanya, seperti pohon kayu menggugurkan daunnya.”


Saat-saat batin berperang dengan imtihan, ada dugaan lain pula yang datang melanda. ALLAH~ Sesak nafas seketika. Buntu memikirkan jalan penyelesaian. Inilah dugaan hidup sebagai seorang mahasisiwi. Berikan petunjukMU.. permudahkanlah urusan kami..


~~baru ku tahu betapa kerdilnya diriku bila berhadapan dengan ujian darimu...
kekuatan, ketabahan dan kesabaran ku tidak sama or xsekuat seperti owg lain.... ku hanya makhluk ALLAH yang lemah dan hina... YA ALLAH, permudahkan urusan ku dan bantulah ak menempuh ujian2 darimu dan bahagiakan la ku bersama2 owg2 yang ak sayang didunia ini... lIndungi mereka dari kebinasaan, malapetaka yang engkau Berikan... sesungguhnya ak meyayangi mereka.... lindungilah mereka dimana saja mereka berada... AMIN..

No comments: