Followers

Wednesday, June 30, 2010

mod : tgk wayang....


hampir 2mggu cuti tapi xg mna2 pon..duk umah saja...
sangat2 bowink.... :(
xtaw nak wt per...

sebelum ny someone ada la ajak nak g tgk toy stroy sesama....
but disebabkan ada perkara lain yang lebih penting... so tunda la / xjadi...
perkara tue memang penting pon... so sy xkisah la..
enth ada ker xdk la peluang nak tengok... haiz....

nk wt mcm na.. xdk rezeki wt masa ni...
nk g tgk sowng2 mcm malas...huhuh
enth la...
nak ajak kawan2...suma jauh2.... kalo y ada takut dowg bz lak....

Saya gila masa cuti semester ini 1/2010


WhT Happen to me..?
OH My God.. :)
xsmp 2mggu cuti hmpr 3-4 novel y saya beli... [gil agak ni]
ni menunJukkan bahawa y kebuhSaan semasa cuTi makin meNingkat....
heheheh

kejap2 nak fikir novel yang dah dibeli cuti ini....

[+] Cinta Kau Dan Aku



[+] bicara hati



hanya 2 aje...hehehe y novel bawah ini beli awl bulan4...

[+] Biar Ym berbicara

sangat2 menarik novel ini..merata sy cari...
dari kedah hingga ke pulau....
dari tesco sg petani, then kedai2 buku d area sg petani, then g ker queensbay, g ker Gurney Plaza balik ke seberang G ker meGamall then ke jusco....
penat2 pusing akhirnya jumpa di....
MEGAMALL.... ~wee....

masa tue sy kuar bersama kawan2 sekelas... sje nak jalan2...
then terniat nak g poPular.... pastu 1st palce ofcz la AREA NOVEl... :)
my MR.F marah kalo sy selalu berimaginasi dengan noVel2 ni....hehehe
sory yea... janagn marah.. xtaw nak wt pe masa cuti, so baca aje la novel....
then tergamam bila nmpak banyak gila novel BIARLAH YM BERBICARA....
excited nyer sy masa tue...

then sy terus call my cZen that sy dah jumpa....
gila hepy sy hari itu... :P....
nOVEL Y saya cari akhirnya jumpa jugak.... yahooo.... :)

yang wt novel itu istimewa bg sy... ?
nama character hero dalam cita itu then bagaimana mana dowg bercinta....
agak kena dengan kehidupan sy la.. permulaan perhubungan sy dengan MR.F melalui Ym juga....
maybe kebetulan kn but sy sukakan nya....
BIarLAh Ym BerBicara menganai apa2 pun....

sekarang pon ym digunakan jugak.... but kami lebey suka guna SKYPE... :)
sama aje fuNgsinya...



Monday, June 28, 2010

kalo bOley wt mesti best.... :)


cuti2 ini terfikir lak saya...
kalo buat aktiviti lasak kan best... :)
ada la aktiviti2 y sy ingin buat but belum berkesempatan ag.... :(

INSYALLAH, kalo umur sy pnjang ingin sy buat semua tue....
dah lama2 sgt sy teringin nak wt tapi apakan daya...
reason : masa xdk sgt nak wt aktiviti lasak mcm ny + duit kena la cukup kalo xjgn harap la + kena mber2 bwu best main ramai2... :)


dibawah ini antara aktiviti yang sy ingin buat :


~ AKTIVITI FLYING FOX ~

~WAH...bestnyer kalo sy berada dalam pix ini... tapi bukan sy..~


~bila la boley merasa ni...~



~best nyer~


~ AKTIVITI PAINTBALL ~

~ best kalo boley main...~







~insyalla kalo berkesempatan sy akan menyertainya~



~ AKTIVITI ROCK CLIMBING ~

~aktiviti ini agak merbahaya but menarik~


~cara2 basic untuk rock climbing~








~ AKTIVITI KAYAK ~


~tapi xmo la mcm ny... menakutkan jer...~

~best kalo boleh buat.. hmmm~



~ AKTIVITI PAYUNG TERJUN ~

~antara fav aktiviti y sy nak sangat2 buat kalo boley...~

~best nyer kalo boleh berada di udara :)~




Saturday, June 26, 2010

Buhsan !!


bUhsan!!!!!!!!!!
aiyo...cuti lama2 pon xtaw nak wt pew...

aktiviti yang dibuat cuti ni :
[+]makan
[+]solat
[+]tidow
[+]on9 pesBuk + bloggIng :) + etc
[+] tgk Tv
[+] Tgk movie
[+] kuar ??? [ tgk mood la ]
[+] fav sy baca novel.. ~wee
[+] buat NCS y belom settle
[ tue la sapa swoH tangguH..xpasal dah myusahkan diri]

wt masa sekarang Tue la aktiviti sy...
nak kuar jaLan2 tapi xdk sapa2 temankn...
kuAr sowng t Dya isau lak...
so mcm mna ny...?

nak wt aktiviti pa ag yea...
mod : thinkiNg + relaxing :)

Friday, June 25, 2010

Nighmare

sekarang hampir masuk bulan7 separuh tahun dlm 2010 ni...
alhamdulilah....
hubungan sy dengan dya pon semakin baik juga.. hampir 7bulan kami kembali bersama...
biasa la, dalam perhubungan ini da juga perselisihan paham...
insyALLAH, sy akan selesaikan nya dengan baik...:)
sy sgt meyayanginya...

but sy da 1 igauan yang susah tuk sy lupakan....
nightmare sy bermula dari tahun lepas : hjung bulan8 until awl bulan11... lebey kurang 3bulan...
itu adalah masa sy dgn dya clash...

apabila mengenangkn nya, ia wt sy sakit pala n memory lama
kembali bertaut...
sy rasa semangat sy telah direntap dan hilang bila sy menerima sms darinya... ketika itu air mata tidak mengalir but sy rasa kehilangan cahaya dalam diri sy...
selepas itu, keadaan dalam n emosi sy makin teruk... sy tidak mahu menunjukkan kepada teman sy or family akan diri sy ini..
tetapi mereka boleh melihatnya...

fikiran sy tidak menentu... pa y saya fikirkan adalah apa kesilapan sy sehingga dya membuat keputusan begitu....?
apa yang perlu sy lakukan untuk menambat hatinya semula... itulah yang selalu bermain dalam fikiran sy....
sy tidak boleh bersendirian jika tidak pasti sy akn menangis
dan menangis..

alhamdulilah sy bagun semula dari dunia kecil ciptaan sy dan meneruskan keadaan seperti biasa...
tapi tidak dinafikan sy masih memikirkan nya walaupun sedikit demi sedikit semangat sy telah kembali...
lastly sy buat keputusan untuk bekerja sambilan di KFC autocity supaya sy dapat melupakan masalah yang berlaku dalam hidup sy...

sy hanya bekerja dihari minggu...
hari biasa sy ke kelas dan sbtu & ahad sy bekerja...
ternyata cara itu berjaya membuatkan diri sy sibuk & tidak memikirkan masalah yang membelenggu fikiran sy....

walaubagaimana pun,semua itu telah berlalu...
sy dan dya telah kembali bersama ...
sesuatu yang selalu sy harapkan...
doa sy supaya kami kekal bersama hingga akhir hayat.. kalo kami dipanjangkan umur olehnya...
sy telah beri kepercayaan, semangat sy kepadanya untuk kami bersama..
harap kami sama2 saling memahami antara satu sama lain...


Thursday, June 24, 2010

bwu selesai membaca novel BICARA HATI... 1st novel i read when i at ostel 7 years ag0.. :)
best gila membaca sambil berfantasi....
aiyo..bila mau kuar dari fantasi ku ini... :(

tapi fantasi ku ini lah y menggembirkan ku...
best berada dalam fantasi bila membaca novel seperti kita yang mengalami suka, duka ...
hehhhe.... gila la pulak rasa...

ok la kot berfantasi sementara cuti ni kan...
kalo sem dah buka t xley la...
teringin rasanya merasai keindahan, kegembiraan bersama owg tersayang seperti dalam penulisan novel yang dibaca tdi..... but jln cerita kehidupan sy tidak sama...

tidak banyak y indah2 nya... kalo ada hanya sementara ja.. [ mod : sad ]
kenapa sy selalu diuji begini setelah kegembiraan diberi tidak lama kemudian diselangi
dengan ujian y mencabar sy... ?
YA ALLAH, bagaimana sy nak menghadapinya...?

da 1 perkara y menghantui diri sy... n doa2 supaya perkara itu tidak berulang lagi...
YA ALLAH makbulkan lah doaku... dan berikanlah kegembiraan dan kebahagian dalm kehidupan dalm menjalani kehidupan ku...

Monday, June 21, 2010

sy bermonolog sendirian :
[ wht happen to me now...? selalu mysahkan owg... that not gud attitute u noe... dun be selfish anD thnk bout others feeling too...
gve others space 4 their private life or anythng they want to do...
if u love u relation, so give him tym... dun disturbing him , ok..
jgn wt smp dya dah meluat ngan diri awk tue...
or t awk juga akan susah...

bglah dya masa tuk dirinya bersendirian... xkn awk dah lupa dlu awk kta, awk xmtk dya 24jam bersama awk tetapi jz luangkan SEDIKIT wktu bersama awk kn..that all... so mna peginya skp kamo ini...
i thnk u re to much dis tym... please behave ur self, aina...

u didnt want do the same mistake right... so dont do that or do somethng that make him mad, fed-up wif u...
please behave ur self aina...
dun be a childish..ok..

u now re 20... so suppose u thnk matured not childish thnking...
be4 ur talk or speak, thnk the sequence will happen...?
bad or gud..? not to talk that hurts others feeling..ok...

Saturday, June 19, 2010

kenapa sy suka novel...?


cuti2 semester ini masa untuk merehatkan diri...hahahha
masa untuk membaca novel..~wee... i like novel... :)
MR.F xbg selalu bc novel, katanya akan merosakkan fikiran...lupa la pulak... tapi lebeh kurang mcm tue la... lebihkan membaca buku ilmiah.. 22 sy suka baca tapi dlm masa terluang sy lebih menggemari membaca novel... :)

sebab sy suka novel cz jalan cerita yang hendak disampaikan oleh penulis itu... bila sy membaca sy suka membayangkan bahawa sy yang berada didalam nya so feeling tu akan kita rasai..
then kalo penulis itu boleh membuatkan pembaca menangis, ketawa, tersenyum, geram, skit hati n etc so ini bermakna penghayatan penulis semasa menulis itu berjaya... :)
sy bermonolog sndiri [ bila agaknya ak boleh menulis novel la... :)]

selalunya penulis akan membuat ending nya hero n heroin nya bahagia setelah menempuhi pelbagai cabaran & dugaan...
sy suka mcm tue... hehehe...
kerana sy taw diluar dunia yang nyata juga kita akan mengalaminya tetapi kita tidak tahu sekiranya kita akan mendapat kebahagian n kegembiraan setelah melalui dugaan...

sy suka membayangkan sy yang memegang watak itu dan apa yang ditulis oleh penulis itu sy yang mengalaminya.. so dgn cara ini sy lebih menghayati jalan ceritanya...
tapi pa ya ditulis dalm novel xsma ngan realiti kehidupan sy..
xbny kegembiraan n kebahagian yang sy dirasai... :(
kebahagiaan n kegembiraan bila bersama keluarga tercinta..
tapi bila bersama ngan owg tersayang mcm2 yang dirasai...
itulah lumrah kehidupan...

doa sy supaya kebahagian n kegembiraan ini akan sentiasa menjadi milik sy..
kdng2 mcm2 dugaan perlu dirasai sebelum menikmati kebahagian n kegembiraan...
sy pon xtaw kenapa susah untuk sy mengecapi nya...
kdng2 hnya sementra sj.. YA ALLAH..

Thursday, June 17, 2010

seronoknya tinggal lagi 2 paper untuk dihabiskan...yahooo....
final exam kali ini memang mecabar kesabaranku & emosi ku...
mood stdy ku hilang entah kemana... :(
walau pa2 pon sy harap sy dapat menjawab dengan sebaik mungkin...
perasaan sy sekarang xtenteram.. kenapa ya..??

banyak faktor yang boleh dikira... tapi disaat ini sy merindui dya...
masuk bulan6 ini boleh dikira beberapa kali kami berhubung kerana penumpuan perlu diberikan untuk peperiksaan akhir tahun... dan juga disaat akhir da juga report2 dan jga test yang belum dibuat so ia perlu dilaksanakan...
sejak kami berbaik semula, perasaan tuk berhubung dengan dya semakin menebal... sy pon xtaw bagaimana ia muncul... kalo xberhubung sehari terasa xkena ja....
tue perasaan sy tapi bg MR. F sy xtaw la mcm mna...

pa2 pon dya agak sibuk sekarang ini kerana meyiapkan projek untuk pertandingan kemahiran yang bakal diadakan di Kuala Langat pada 28hb June 2010... dya bersama roomatenya masuk pertandingan ini... kalo menang boleh bawa balik rm 5k... banyak tue.... :)
sy doakan supaya Mr. F n juga roomatenya berjaya masa pertandingan itu nanti...

pas abis exam t xtaw la kalo dya nak kuar...hmmm... kalo sy nak kuar tuk lepaskan semua tekanan yang dirasai masa semester ini.. nak g tgk wayang, makan2 , tgk2 buku dan juga main bowling... tapi teringin nak main paintball but xberkesampatan pon...

Wednesday, June 16, 2010

Hamba ALLAH yang kerdil



Dari Abdullah r.a katanya:”Aku datang mengunjungi Rasulullah s.a.w ketika beliau sakit, lalu kusentuh baginda seraya berkata:”Ya Rasulullah! Demam anda bertambah teruk.” Jawab baginda,”Memang demamku sama dengan demam dua orang kamu. Kataku pula, “Semoga anda mendapat pahala berganda pula.” Jawab baginda:”Semoga!” Kemudian sabda baginda pula...”Tidak ada seorang muslim yang ditimpa cubaan berupa sakit dan sebagainya melainkan dihapuskan Allah Taala dosa-dosanya, seperti pohon kayu menggugurkan daunnya.”


Saat-saat batin berperang dengan imtihan, ada dugaan lain pula yang datang melanda. ALLAH~ Sesak nafas seketika. Buntu memikirkan jalan penyelesaian. Inilah dugaan hidup sebagai seorang mahasisiwi. Berikan petunjukMU.. permudahkanlah urusan kami..


~~baru ku tahu betapa kerdilnya diriku bila berhadapan dengan ujian darimu...
kekuatan, ketabahan dan kesabaran ku tidak sama or xsekuat seperti owg lain.... ku hanya makhluk ALLAH yang lemah dan hina... YA ALLAH, permudahkan urusan ku dan bantulah ak menempuh ujian2 darimu dan bahagiakan la ku bersama2 owg2 yang ak sayang didunia ini... lIndungi mereka dari kebinasaan, malapetaka yang engkau Berikan... sesungguhnya ak meyayangi mereka.... lindungilah mereka dimana saja mereka berada... AMIN..

Tuesday, June 15, 2010

Kesakitan yang amat


ari ini kepala saya skit sangat xtaw la kenapa... mybe sebab sy kurang tidow or terlebih tidow or kurang rehat or da perkra yang mengganggu sy...sy pon xpasti la... sejak akhir2 ny mcm2 penyakit saya kena like skt pinggang smp kena enjection, demam, gastrik, angin n skt kepala... esok sy da final exam tapi sy xley nak fokus... sy nak tidow dlu xley tapi sy sakit pala... so pa y perlu sy buat skrng... i juz need focus to stdy.... but felt like my brain re out from my skulhead...

OhMyGod, wht happen to me now...? somethng were bothring me but i dont noe wht is it... God please help me...!!!!!!!!!!!!... im not my self now... prob2 always disturbing me n i cant control or handle it very well... :( i realy2 hate2 this...[mod : crying]
i want my normal life back....

Friday, June 4, 2010

kegaGalan iTu kejaYan

Kadangkala aku duduk sejenak,
Memikirkan kehidupan yang telah aku lalui,
Kadangkala aku rasa kehidupan ini tidak adil,
Kita disanjung ketika hebat,
Kita diasingkan ketika lemah,
Dari kecil kehidupan aku telah banyak mengajar,
Erti kehidupan yang sebenar,
Dari kegagalan mengajar segalanya,
Tak berguna kita berdendam,
Kerna ia tidak membawa sebarang erti,
Hanya prinsip yang teguh,
Dapat aku meneruskan perjuangan,
Aku senantiasa berharap aku tidak lupa diri,
Bila gembira,
Kegagalan mendidik kita kejayaan,
Tanpa kegagalan,
Bila terkena pasti tersungkur...

kaSih dan Cintanya se0wg lelaKi

Bila lelaki benar2 jatuh cinta dan setia pada kekasihnya dgn khlas,perubahan sikapnya amat mengejutkan. Hati lelaki yg dianggap keras selama ini, tiba2 secara semulajadi menjadi selembut kapas apabila sudah jatuh cinta dgn relanya. Bahkan lelaki yg mabuk cinta sanggup berkorban dan buat apa sahaja utk kekasihnya. Sekeras manapun
hati lelaki ia akan mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai. Utk melihat lelaki menangis amatlah payah.

Diantara tanda2 lelaki yg jatuh cinta dgn hebat
ialah:

1. Dia bersungguh2 melakukan sesuatu utk
kekasihnya dgn rela bukan krn terpaksa.

2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan
berubah menjadi orang yg kuat bercakap.

3. Dia byk menasihati kekasihnya kerana dia amat
menyayangi kekasihnya.

4. Dia berusaha mengongkong kebebasan
kekasihnya
krn perasaan cemburunya yg meluap2.

5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.

6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya
krn dia sentiasa berasa curiga.

7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dgn
kekasihnya.

8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila
kekasihnya tidak tumpukan
sepenuh perhatian kepadanya.

9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang
meminta perhatian krn dia mahu kekasihnya
melayannya lebih dari org lain.

10. Dia menjadi org yg paling rajin dan sanggup
membantu kekasihnya melakukan apa saja.

11. Dia pandai merajuk hati krn ingin dipujuk oleh
kekasihnya.

12. Dia akan mengalabah apabila kekasihnya
berjauhan daripanya terlalu lama.

13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan
kekasihnya.

14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya
sendiri.

15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya
mencintainya krn dia merasa kasihnya lebih kuat
drpd kekasihnya.

16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yg
tidakada urusan penting dengannya.

17. Dia cuba meluangkan lebih byk masa dgn
kekasihnya walaupun terpaksa menunggu
kekasihnya
dgn sabar

18. Dia membanggakan kekasihnya di depan org
lain.

19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan
berasa serik dan tidak percaya dgn cinta
perempuan
lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya
kembali kepadanya.

20. Apabila timbul org ketiga, dia akan hilang
akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut
kembali kekasihnya.

21. Dia menganggap kekasihnya sebagai org yg
paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta
walaupun nyawanya sendiri.

22. Dia tidak akan berlaku curang kepada
kekasihnya namun jikalau dia berbuat demikian itu
bererti hatinya belum 100 peratus mencintai
kekasihnya.

23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan
airmatahanya untuk seorang perempuan.