Followers

Sunday, May 23, 2010

VampiRe...


~this my favoUrite drama : VAMPIRE DIARIES~

kalo boley ak nak gak jadi mcm VAMPIRE dr cita2 yang ak tengok but ianya hanyalah satu fantasi bgku bila ak melihat citanya.. xdk yang lebey2 ja...

10q tue my fren ANYSSH kerana memperkenalkan ak dengan alam VAMPIRE ini..hahahah... BF ku marah bila ak additict sgt ngan VAMPIRE ny...aiyo..


~ dam0n, elena n stephan ~

mula dengan cita twiliGht... bila dah tgk ak mula tertarik nGan VAMPIRE ni... then the second movie tWilight : new m00n sambuNgan dari twilight.. pa2 pon mmg ak ley rasainya pa y dilakokan oleh BELLa[heroin cita new m0on].. cz sebelumnya ak penah merasai bagaimana ditinggalkan oleh owg yang kita sayang.. sangat2 sakit even ak tgk cita tue sometym ak ley nangis dan rasai kesakitan yang dialami... sangat2 pedih, kecewa, sakit ati eTc.. it take tym to back to normal... bg ak, ak ambik masa dalam 2bln lebey ke 3bulan tuk hilangkn kesakitan y ak alami...

alhamdulilah sekarang ak dah bahagia dan gembira bersama DYA.. ak cuba tuk xwt dya marah ak, sakit hati ngan sikap ku... walau mcm na pon ak tetap akan cubanya.. kdng2 ak benci akan diri ak cz dya dah Bg peluang tuk kami bersama tapi ak still wt benda yang dya xsuka..
how stupid i am? i dun noe.. ak DOAKAN yang kami bersama dalam pa2 jua keaDaan..2nd, ak nak ucapkan 10q kt kawan baik ku RAIN yang merangkap r00mate BF ak..dya y memperkenalkan VAMPIRE DIARIES kepada ku...
bila tGk cita VD ni la wt ak berada dalam alam fantasi ciptaan ku sendiri... jalan ceritanya sangat2 la best smp xtahan nak tunggu tuk episod seterusnya..
ak selalu tertnggu tuk download cita VD ny kt sy0k.org...kadang2 macam xlogin pon da gak bila difikirkan secara rasional.. boley ker VAMPIRE berjalan waktu siang ?? boleh ker VAMPIRE mengaWal dirinya dari tak membunuh tuk menghisap darah ? adakah VAMPIRE mempunyai kuasa tuk memadamkan ingatan seseowg yang membuatakn nya menderita... ?? banyak lagi la persoalan..heheehe



~elEna aka nina d0Brev..mesti gila tgk dya berlakon.. sgt2 menarik perhatian ku~

ak suka lakonan elena [nina dobrev], wataknya sangat2 ak suka..dya sowg yang lincah, aktif, sosial, penyayang, melindungi owg yang dya sayang, sanggup membahayakan diri tuk menyelamatkan owg yang dya sayang, kadang2 sowg yang romantik.. kdng3 dy buat keputusan dlm keadaan yang terburu2 apabila dya melihat pix katherine dalam bilik stephan..dya menyangka stephan bersamanya kerana rupanya seiras dengan katherine, kekasih lama yang telah mati..dya melakokan 2watak iaitu katherine dan juga elena dimana katherine tue wujud pada zaman stephan [paul wisley] dan katherine la juga yg mempengaruhi stephan dan juga damon[ian] tuk menjadi vampire...



~stephan aka paUl wisLey..hero dalam cita ny.. character dya sgt2 ak suka.. ~weee~

stephan dipengaruhi tuk menjadi VAMPIRE manakala damon dengan kerelaan nya sendiri tuk menjadi VAMPIRE..

elena sangat2 protective tuk menjaga adiknya, JEremy kerana mereka telah kehilangan parents ..dya xsangup melihat kekecewaan dan kesakitan adiknya apabila VICKy bertukar menajdi VAMPIRE..Vicky hampir2 membunuh elena dan juga hampir menukarkan jeremy menjadi VAMPIRE.. that why elene meminta damon tuk memadamkan ingatan jeremy pada malam vicky dibunuh..
elena juga sangat2 caring, sanggup mengambil risiko tuk bercinta ngan VAMPIRE iaitu stephan.. dan xmustahil stephan boley mencederakan dya kalo stephan diluar kawalan..

ak juga suka akan watak stephan[paul wisley] kerana wataknya sangat2 protective tuk melindungi owg yang dya sayang... kalo elena dalam kesusahan pasti stephan akn menolongnya...
dya juga seowg yg penyayang, kuat, pantas, bila dirinya xterkawal dya akan berubah seperti sowg yang ganas, cepat marah, emosi xstabil.. stephan sowg y romatik dan juga agak jeles bila adiknya, damon berbaik dengan elena dan juga mengetahui bahawa damon menyintai elena.. tetapi bg damon dya hanya mencari katherine.. xsabar ak menunggu VAMPIRE DIARIES SEASON 2..
bila akan kuar balik pon xtaw la..



tue hanya iamginasi fantasi ku saja.. bayangkan ak ditempat elena... da owg sanggup melindungi dan menjaga ak dr segala masalah... mempunYai BF VAMPIRE...haha..
wow...bestnyer.. but it only my fantasi jer.. ak suka akn hidupku di dunia yang nyata.. gila kn ak ny...hohoho

BF ku kta kalo ak VAMPIRE kn dya akn cincang & bakar ku hidup2.. even nada dya mcm bergurau tapi agak kasar la... syg masih waras la abg... :)
agak seDey gak la denGar kn...huhuhu.. tue hanya fantasi ak bkn realiti ku..

No comments: