Followers

Sunday, May 23, 2010

VampiRe...


~this my favoUrite drama : VAMPIRE DIARIES~

kalo boley ak nak gak jadi mcm VAMPIRE dr cita2 yang ak tengok but ianya hanyalah satu fantasi bgku bila ak melihat citanya.. xdk yang lebey2 ja...

10q tue my fren ANYSSH kerana memperkenalkan ak dengan alam VAMPIRE ini..hahahah... BF ku marah bila ak additict sgt ngan VAMPIRE ny...aiyo..


~ dam0n, elena n stephan ~

mula dengan cita twiliGht... bila dah tgk ak mula tertarik nGan VAMPIRE ni... then the second movie tWilight : new m00n sambuNgan dari twilight.. pa2 pon mmg ak ley rasainya pa y dilakokan oleh BELLa[heroin cita new m0on].. cz sebelumnya ak penah merasai bagaimana ditinggalkan oleh owg yang kita sayang.. sangat2 sakit even ak tgk cita tue sometym ak ley nangis dan rasai kesakitan yang dialami... sangat2 pedih, kecewa, sakit ati eTc.. it take tym to back to normal... bg ak, ak ambik masa dalam 2bln lebey ke 3bulan tuk hilangkn kesakitan y ak alami...

alhamdulilah sekarang ak dah bahagia dan gembira bersama DYA.. ak cuba tuk xwt dya marah ak, sakit hati ngan sikap ku... walau mcm na pon ak tetap akan cubanya.. kdng2 ak benci akan diri ak cz dya dah Bg peluang tuk kami bersama tapi ak still wt benda yang dya xsuka..
how stupid i am? i dun noe.. ak DOAKAN yang kami bersama dalam pa2 jua keaDaan..2nd, ak nak ucapkan 10q kt kawan baik ku RAIN yang merangkap r00mate BF ak..dya y memperkenalkan VAMPIRE DIARIES kepada ku...
bila tGk cita VD ni la wt ak berada dalam alam fantasi ciptaan ku sendiri... jalan ceritanya sangat2 la best smp xtahan nak tunggu tuk episod seterusnya..
ak selalu tertnggu tuk download cita VD ny kt sy0k.org...kadang2 macam xlogin pon da gak bila difikirkan secara rasional.. boley ker VAMPIRE berjalan waktu siang ?? boleh ker VAMPIRE mengaWal dirinya dari tak membunuh tuk menghisap darah ? adakah VAMPIRE mempunyai kuasa tuk memadamkan ingatan seseowg yang membuatakn nya menderita... ?? banyak lagi la persoalan..heheehe



~elEna aka nina d0Brev..mesti gila tgk dya berlakon.. sgt2 menarik perhatian ku~

ak suka lakonan elena [nina dobrev], wataknya sangat2 ak suka..dya sowg yang lincah, aktif, sosial, penyayang, melindungi owg yang dya sayang, sanggup membahayakan diri tuk menyelamatkan owg yang dya sayang, kadang2 sowg yang romantik.. kdng3 dy buat keputusan dlm keadaan yang terburu2 apabila dya melihat pix katherine dalam bilik stephan..dya menyangka stephan bersamanya kerana rupanya seiras dengan katherine, kekasih lama yang telah mati..dya melakokan 2watak iaitu katherine dan juga elena dimana katherine tue wujud pada zaman stephan [paul wisley] dan katherine la juga yg mempengaruhi stephan dan juga damon[ian] tuk menjadi vampire...



~stephan aka paUl wisLey..hero dalam cita ny.. character dya sgt2 ak suka.. ~weee~

stephan dipengaruhi tuk menjadi VAMPIRE manakala damon dengan kerelaan nya sendiri tuk menjadi VAMPIRE..

elena sangat2 protective tuk menjaga adiknya, JEremy kerana mereka telah kehilangan parents ..dya xsangup melihat kekecewaan dan kesakitan adiknya apabila VICKy bertukar menajdi VAMPIRE..Vicky hampir2 membunuh elena dan juga hampir menukarkan jeremy menjadi VAMPIRE.. that why elene meminta damon tuk memadamkan ingatan jeremy pada malam vicky dibunuh..
elena juga sangat2 caring, sanggup mengambil risiko tuk bercinta ngan VAMPIRE iaitu stephan.. dan xmustahil stephan boley mencederakan dya kalo stephan diluar kawalan..

ak juga suka akan watak stephan[paul wisley] kerana wataknya sangat2 protective tuk melindungi owg yang dya sayang... kalo elena dalam kesusahan pasti stephan akn menolongnya...
dya juga seowg yg penyayang, kuat, pantas, bila dirinya xterkawal dya akan berubah seperti sowg yang ganas, cepat marah, emosi xstabil.. stephan sowg y romatik dan juga agak jeles bila adiknya, damon berbaik dengan elena dan juga mengetahui bahawa damon menyintai elena.. tetapi bg damon dya hanya mencari katherine.. xsabar ak menunggu VAMPIRE DIARIES SEASON 2..
bila akan kuar balik pon xtaw la..



tue hanya iamginasi fantasi ku saja.. bayangkan ak ditempat elena... da owg sanggup melindungi dan menjaga ak dr segala masalah... mempunYai BF VAMPIRE...haha..
wow...bestnyer.. but it only my fantasi jer.. ak suka akn hidupku di dunia yang nyata.. gila kn ak ny...hohoho

BF ku kta kalo ak VAMPIRE kn dya akn cincang & bakar ku hidup2.. even nada dya mcm bergurau tapi agak kasar la... syg masih waras la abg... :)
agak seDey gak la denGar kn...huhuhu.. tue hanya fantasi ak bkn realiti ku..

Holiday

banyak sgt2 keja y belom siap skrng ny... sakit pala sy...
isnin ny hari pembentangan proposal FINAL YEAR PROJECT bg kos eng komputer... takut, debar2, mcm2 la yang dirasa... sy ngan partner sy present kul1200...insyALLAH kami berdua boley melakukannya...

rasa2 pas habis exam nak p berehat n tenangkan fikiran kt tempat percutian... tambah2 kalo kt kawasan pantai...~weee best nyer... but ak teringin nak g holiday sowng2...sje nak rasa percutian sowg diri, agak2 mcm perantauan kot...hahah.. berangan jer lebey...
enth dapat ker tidak bercuti sowg2... kalo xley mesti g ngan family..tue pon dah ok la tue...

naper sy suka pantai cz bg sy tempatnyer tenang, aman then ley dengar bunyi ombak then ley tgk matahari terbenam..lagi romantik kalo dapat tgk ngan owg tersayang...hehehe.. lg best agaknya... :)
lg pon tempatnya mmg sesuai tuk berehat, menenangkan fikiran, jauh dari kesibukan kota, dr masalah2...
agak2 bila la sy dapat pegi bercuti mcm tue ek..? mybe tunggu sy keja dulu la rasanya or tunggu saya kaya..hehehhe INSYALLAH la...

sy perlukan rehat skrng ny.. bila la semua ni akan habis... sy pon xtaw la....
SAYA MAHU PEGI BERCUTI SEKARANG DAN BERSENDIRIAN... boley ker...? hmmm... mesti xley kn... hope sy diberi kesempatan tuk merasainya... :) AMIN...

Sunday, May 16, 2010

apakah semuanya itu....

oST kl DriFt2


Oh.... (12x)

*Chorus

Dari mula ku keliru
Dari mula ku tertarik dengan mu
Dari mula ku terasa gelisah
Ku tidak tahu apakah semuanya itu

(Verse - Syamsul)

Bilaku bersamamu
Terasa ketenangan di dalam jiwaku
Sering kali ku merindui mu
Setiap kali kau berjauhan dari sisi ku

Mengapa ku cemas
Terasa begitu lemas
Mindaku dipenuhi bayangan wajahmu
Mengapa ku cemas
Terasa begitu lemas
Ku perlu (perlu) tahu adakah kau pun begitu

*Back to Chorus*

Oh... Apakah Semuanya Itu (2x)

(Verse - Anwar)

Tanpamu di sisiku... yeah
Terasa kekosongan di dalam hidupku
Sering kali bayanganmu mengganggu
Setiap kali ku dengar gema suaramu

Mengapa ku cemas
Terasa begitu lemas
Bukalah hatimu pada ku
Mengapa ku cemas
Terasa begitu lemas
Luahkan rasamu yang terbuku

*Back to Chorus*

*Rap - DOUL*

Kekala ku rasa
Bagai kau menghayatiku
Kekala ku rasa macam lu tak hirau jemu

Ku sedar namun
ku sentiasa harus tabah
Walauku tetap cinta ku harus terus gagah
Oh selalunya tak begini
Gua pikir beribu kali sebelum nak ada bini
Oh kalo tidak kau siapa lagi
Ku mencari (2x) masih kau di hati ini

*Chorus*

Ohh... Yeah..
__________________________________________________

ak xtaw naper ak suka lagu ny but bait2 lirik nYa wt ak suka dengarnya...
tapi ak suka lirik ny.. verse shamsul

Bilaku bersamamu
Terasa ketenangan di dalam jiwaku
Sering kali ku merindui mu
Setiap kali kau berjauhan dari sisi ku

itu y ak rasa bila bersamanya... rasa ketenagan, selamat bersamaNya..
then ak nak bersaMa Nya seUmur hiduPku but pa2 pon kita hanya merancnag then ALLAH yang tentukan... semoga ak mendapat pa yang ak ingInkan.... AMIN...

ak akan berusaha tuk hubungan kami berdua, sentiasa membahagiakan dan menggembirakan dya....

hmmm.. this monTh diffcultly 4 me cheer up..
suppose this month i cheerful, hapy, smile bcz month of my birTh... but its least..
whY itS happen to me?? many prob come and go...
tambahan tentang kesihatan ku yang seriNg terganggu...
YA ALLAH, kembalikan kesihatan ku seperti biasa...sihat selalu, gembira n ceria..

i really2 want it back.. my life back like be4..
i dun like felt like this ; very tired, sleepy, moody, emo , etc...
i try to be like be4..i realy2 want it...
im working on it to settle it now.. n i have too..

Saturday, May 15, 2010

berSerah paDa pencipTa


YA ALLAH, kembalikan lah kesihatan ku seperti biaSa...
ak mengerti bahawa jika hamba mu ditimpa bencana, dugaan n uJian bermakna ENGKAU sedanG menGujiNya dan sedikit sebaNayk dosa2 kecil dihapuskan...
banyak benda yang ak perlu settle kan.. ak nak membahagiakan parents ku kerana telah membesarkan dan mendidik ku dari kecil until skrng(20tahun), mengembirakan owg y ak sayangi tapi sejak akhir2 ny kesihatan ku selalu terganggu...
kuatkan la semangat ku tUk menghadapi nya YA ALLAH...

pa2 pon, da masa free ak akn g wt mediacl check up n xray kot da somethng wrong wif me ..
hope2 xdk pa2 y serius la...AMIN...

Friday, May 14, 2010

muhasabah diri

hye deAr...
alwaYs missIng u.. :)
i think after noon im better now...
mYbe im to emosional tHen follow effect afTer enjection...
i need to fiGht The negatIve thinking, all the wall that stop me to do my work, least focus in my stdy...
usually im not like this, mYbe....

sejak aKhir2 ny selalu jer sakit.. naPer ek..?
kalo xdemam, selesema then sakit peRUt mcm gastrik Then gasTrik....
wah, banyak Nyer...
hmmm... kesihatan kena jAga cz final exam dah dekat..

talK to herself :
no tYm to play m0re, aIna... [remember that]
finished all work that i didnt do Yet, as soon as posibbLe...
u can do It... u can... :)
The focus to subJect that have quIz & test yea..
focus , foCus n then understading wht u have reAd kay...
go2 chaiYok... :)

Thursday, May 13, 2010

tesT bahasa

hye my luvly blog.... :)
ri ni sy mencuba test bahasa negeri kelantan ngan terengganu di Fb sy....
tHe result is i cant understand...hehehhe
so sy kena belaJar la bahasa2 negeri lain.. hehhe....
kalo bahsa utara ok jer la..xdk la ssh sgt nak memahami nya...? tol x..?

so kena la blja kn2 tuk mudah berkomunikasi ngan owg2 area pantai timur macam Bf sy..hehheh
mmg leMah la kalo dGr owg2 area timur caKap...sure sy xpHm...hehhehe...
ilMu tu kan kena menuntut sehinGga ke negeri china.... makna Nya tersangat luas la ilMu yang da didunia ny tuk kita pelajari Nya.... im i rite...

Wednesday, May 12, 2010

keSihaTan terganGGu menjelang FINAL eXam :(

kesakitan yang ku alami pg tdi memang meNyiksakan... HANYA ALLAh yang taw bgaimana ak rasa... nak kta angIn pon x... cz ak makn ubat gastrik then letak minYak saPu pon xjadi pa2.. ;(
then jam 5.30am mama ak masuk bilIk nak iron baju... aK gtaw y ak sakit perut.. mama ak fkir memaNg gasTrik so dya bg ak maKan ubat gaStrik ngan ubat tahan sakit.. pastu makan la skiT roti tue pon xsmp suku sekeping roti gardenia ak makan...

dah la pg ny ak da 2test.. mcm na la ak nak wt.. kalo bc pon belum tenTu masuk... aih..
then ak teruskan baca gak la tapi ak snDri pon xtaw pa y ak baca...
last ak antr sms kt BF ak kta ak xdpt masuk class pg ny... pg tdi pon still rsa sakit tapi dah kurang mYbe ak dah makn ubat tahAn sakit..
pastu ak g la cliNic tuk ambik ubat...

mula2 ak g kt kliNik kesihatan pastu xlrat la ak nak tnggu lama..dah la masa tue bwu no 3022 then no ak 3058... arghhh.. xlarat ak nak tnggu...
pastu ak wt keputusan nak p clinic yang ak selalu p...
ak gtaw la ak sakit gastRik kt doctOr Tue... then doc tue Tny ak sakit bahagian mana, ak gtaw la area bahagian kanan perut ak..
ak pon pelik la kalo gastrik mayBe kt uLu ati yang sakit..
then doc tue wt pemeriksaan kt ak tekan dibahagian perut ku...
doc kta xmustahil ak ley keNa gastRik tapi bila tekan dibahagian nya ak xdk bg resp0n sakit..

pastu doc sowh ak g toilet cz nak wt urine test... ak pon terkejut la tgk...
mybe mmg dalaman diri ak prob la... then doc kta mybe pndi ak bengkak that why ak sakit xpon 0vari ak bengkak or maYbe kena jangkItan kuman..
pastu doc bg ak enjection la... ubat kuat ckit la...
masa ak nak g ambIk ubat Tue, tba2 ak rasa pening2, blank...
hampir ak nak pitam... then pembantu doc tue swoh ak duduk dulu la...
xpenah la ak pening2 mcm ny... smp sekarang ak rasa sengal2 kt tangan ak pas enjection...
dya pon takut tgk cz ak kta ak drive sndri.. tgk jadi pa2 masa ak nak balik umah...

Sunday, May 9, 2010



0ST ADAMAYA


Semenjak kau hadir dalam hidupku Tiada lagi keresahan Kau mengetuk pintu hatiku Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta Kau yang memberi rasa Kau yang ilhamkan bahagia Hingga aku terasa indah

Maaf jikaku tidak sempurna Tika bahagia mula menjelma Bila keyakinan datang merasa Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu Merindui dirimu Memiliki dirimu Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta Kau yang memberi rasa Kau yang ilhamkan bahagia Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta Hingga aku rasa indah


suka ak dengar lirik lagu OST ADAMAYA ni.. even lagunya agk slow tapi liriknya sgt menyentuh hati..

ak pon xtaw mengapa ak sukakan lagu ny


ak bukan jenis reti luahkan pa yang ak rasa even nak wish pa2 pon ak kena susun ayt dulu..

ak hanya boleh luahkan pa yang ak rasa dalam blog ak.. bukan ak xnak citakn kt owg len but ak xmo susahkan sesiapa tuk mendengar masalah ak.. then ak xmo dowg fikir ak ny jenis xreti nak selesaikan masalah sendiri..


even ak marahkan sesiapa or sakit hati ngan sesiapa pon..ak xley nak balas balik dengan owg yang sakitkan hati ak or owg y susahkan ak.. susah tuk ak nak bg dowg rasa balik macam mana ak rasa..

better ak pendamkan nya lagi baik.. even da owg yang marahkan ak guna prinsip ny,



"ak rela hati, perasaan ak disakiti dari ak wat owg lain sakit hati"..

ak taw even tue nampak macam ak biarkan diri ak dipijak2 or permainkan tapi ak telah didik oleh parents ak tidak menyakiti hati dan perasaan owg lain.. jangan cari pasal/gado nagn owg lain..

tue yang mama ak selalu pesan..


ak bukan jenis owg yang bersifat terbuka kalo is berkaitan dengan hati dan perasaan..

ak juga bukan artis yang boleh meluahkan pa yang ak rasa melalui nyanyian or baik2 lirik lagu..

ak juga bukan jenis owg yang pandai bersyair meluahkan pa yang ak rasa melalui sajak or syair ...dan ak bukan seowg yang puitis dan sebagainya...

juz ak boleh luahkan pa yang ak rasa dalam blog ak sendiri.. even ia xley nak bagi ak nasihat or teguran dalam pa2 masalah saya tapi bg sy dah memadai tuk ak melepaskan masalah yang wt ak rasa serabut...



kenapa sekarang ny ak rasa diri ak ny bermasalah..? xtaw dimana puncanya..

mungkin ak jauh dari YANG MAHA PENCIPTA sekarang..that why macam2 yang terjadi..








keIngiNan

esok mula lah kehidupan ku sbg serang yang dewasa, alam 20an...
kejap jer ak rsa kehidupan ku ini.... dan bila2 masa pon ALLAH nak tarik balik kenikmatan, kesenangan, kelebihan yang diberikan... kalo ALLAH menarik balik pa yang diberikn means kita sebagai hambanya tidak mempunyai2 pa2... ( zero.. )

pa yang ak inginkan adalah melihat owg yang ak sayang bahagia dan gembira termasuk la DYA..
ak juga ingin menggembirakan kedua ibubapa ku serta boleh berbakti kepada mereka.
ak nak parents ak bahagia dana ak nak jadi anak yang solehah tuk kedua ibubapa ku..

ak sedar sekarang hubungan ak ngan dya masih seperti biasa but tidak semesra dahulu.. ak terima dan redha pa yang terjadi kerana ini terjadi disebabk kesilapan ak.. kalo ak xmulakan nya mesti skrng ak gembira ja ngan dya but perkara dah pon terjadi.. ak kena sabar dalam menempuh pa jua dugaan yang terjadi..

walaupun sekarang ak ngan dya, kurang mesra mcm dulu tapi sekurang-kurang kami da jugak berchating d ym or skype dari x bercakap langsung.. even kadang2 ak jz ley tgk dr jauh pon dah memadai la.. even xdpt cakap ngan dya face to face tapi jz tgk dya ley datang class, nmpak dya dah ckp la.. tapi suma ny menyakitkan.. semua ini terjdi atas kesilapan ku sendiri jugak..
kalo ak xmulakan semua ny, dya xkan bertindak macam ini...
kenapa lah ak wt macam tue..betapa menyesal nya ak ats kesilapan dan kebodohan ku sendiri..
" terlajak perahu boleh diundur tapi terlajak kata buruk padahnya.." then kerana mulut badan binasa.. that happen to me..
ak betol2 menyesal atas pa yang terjadi..

pa y ak nak kan sempena hari kelahiran ku esok adalah ak ngan dya berbaik semula.. ak rindukan saat kami bersama2, luangkn masa bersama2 dya...
bestnyer rasa tapi xtaw la sama ak berpeluang tuk merasainya semula...
ak sangat2 menyayanginya dan nak bersamanya selalu...

YA ALLAH, bglah kesempatan kt ak tuk membaiki kesilapan ku ini.. ak ingin merasa kebahagiaan, kegembiraan yang sebelum ni..
sesesungguhnya ak berharap pada mu..
AMIN...

Saturday, May 8, 2010

selamat hari lahir yang ke-20

xku sanGka, umur ku dah 20tahun tapi perangai mcm budak2 ag...ish2...xpatut2...
insyALLAH, ak berubah tuk kebaikan diri ak dan semua owg y ak saYang.. ak xmo dah r wt paretns ak risau akan ak lg... xmo wt perangai mcm budak2 dah... ya, ak ley berubah... :)
apa yang ku pinta sempena hari kelahiran ku adalah kegembiraan, kebahagian, keceriaan kembali semula.. kalo itu berlaku, betapa gembiranya ak.. hanya ALLAH yang taw pa y ak rasa, teramat2 gembira... ak taw xmustahil dengan kuasa ALLAH ia akan berlaku.. ak betol2 merinduinya dan segala2 waktu kami bersama dulu amat ak rindukan... tapi ak perlu rindukan MAHA PENCIPTA lebey dari segalanya.. kalo ak menyayangi dan mencintai keluargaku maka ak lebeih mencintai NYA.. kerana kebenaran dan ketentuannya tentu ak xkan berada di dunia ini... terima kasiH YA ALLAH kerana membenarkan ak melihat ciptaan MU yang indah ini...

sempena hari kelahiran ku yang bakal tiba, :

YA ALLAH, ak memohon pada Mu, lindungi lah dan pelihara lah owg2 y ak sayangi dari ujian2 dari Mu.. sesungguhnya ak sangat2 meyayangi mereka dan kepada Mu saja lah ak berharap untuk melindungi mereka...
YA ALLAH, engkau permudah kan lah segala pekerjaan yang ku lakukan... bagi lah ak petunjuk untuk berada dijalan y engkau berkati dan redha..
kepada Mu saja ak memohon, kembalikan lah kegembiraan ku dahulu..
sesungguhnya telah ku lalui dugaan yang Engkau berikan dgn redha dan sabar...
setiap yang engkau berikan da hikmah dan petunjuk yang memberi kebaikan dikemudian hari..
telah ak maafkn segala perbuatan hamba mu yang lain kepada ku..
ak tidak mahu tergolong dalam golongan IBLIS LAKNATUL'ALLAH iaitu
dengan mencaci sesama sendiri, fitnah, berburuk sangka dan perbuatan2 lain yang
engkau tidak suka..
ak hamba mu yang lemah lagi hina kerana tanpa keredhaan dr Mu segala yang ak buat tidak akan menjadi dan xdiberkati..

YA ALLAH, tempatkan la kedua ibubapa ku d kalangan2 owg2 yang beriman sesungguhnya ak tersangat menyayangi mereka... tanpa mereka ak tidak akan lahir kedunia ini...
sesungguhnya dengan izin mu ak dilahirkan dan dengan izin Mu jugak lah kami kembali..
AMIN...

lastly hapY besDay t0 me, N00r Aina Bt AmiR


ps : happy mother's day to my mama, pn rosNah che ros..
i love u so Much mama..

Wednesday, May 5, 2010

kecuAian ku..

hmmm.. cam na ek nak cita...
pagi2 cam besa la ak p class...
tHen pagi ny ak wt len dr y len... selalu sebeluM ak nak pkai jaket aK akAn pakai eaRpHone dlU...thEN pagi ny ak pkai kt aTas moto sebLum kuar uMah...
pasTu ak tgk polis trafik Tue dah bg jalan kt jalan y ak nak ke JMTi, so tnGu pa lg ak lajUkan la moT0 ak pastu tba2 bila ak smp dya nak sowh owg jaLan sebelAh len lak jaLan...
naSib bek m0t0 Tue sempat breAk la kalo x...then dah "boom" ak la..huhh...
sure2nYe pagi ny ak beradA diospital..n dikenaKan saMan per cz langgar lampU isyrat...

then kejadian yang lebey kurang saMa cam pg tdi taPi ny jadi otw ak balik class....ak sampai disimpang nak turn kiri la... then sebeLah ak ny da keta cun Nyer la..lau xcilap keTa vi0s la kot.. keta ny pon satu hal dah la baWa slow... ak pon cpt2 la msk kiri sebelah kereta tue pastu mentang2 la keta dya beSaq ak terhimpit la..then pedal moto ak berlanggar ngan divideR jaLan...
kalo ak xley kontrol moto tadi 4 sure la ak dah jatuh atas diVider n clp2 masuk longkang sebelah jalan Tue... arhhh..xdpt bayangkan kalo ak jatuH... pastu dya pon nak msk simpang y sama ngan ak...sekli lagi kete tue wt ak bengang ngan bawa slow lak...arhhh...
ak taw la keta dYa tue cantik kaler hitam metalic cam warNa y ak suKa.. tapi agak2 la kalo nak cross jalan bw slow then himpIt lak tue... ish.... xker meyusahkan owg y bawa moto cam ak ny...

pa2 p0n nsb la xjadi pa2 ri ni, kalo x 4 sure xdpt la ak nak menulis atas kecuian ku gak la pasal kes pg tdi ... kalo ak nek moto ja, da jer perkara yang wt ak menghampiri tuk excident...
maybe ALLAH sayangkan ak n nak ak bertaubat la... that why bila ak hampir2 nak excident sama ada atas kecuaian ak or salah owg len, ak tetap ok la... thanx ALLAH..

Monday, May 3, 2010

my ChiLdh00d st0ry..1990 until **** part1


~pix family ku masa my sis masih kecil.. and the little "noty" gurlz~


tHis story bout a little gurlz that so "noty" that wht her mom said... "noty" daLam makna xreti duk diam, da jer keja nak dibuat, terhegeh2, main2 then uSik2, n many more.. :)
bila terpkirKan Nya or tgk vide0 y laMa kelakar saNgat... daLam hati: maCam ny ruPanya ak waKtu keCik..hahahhaha

ak laHir tahun 1990-an...masa tue mama Ngan aBah ak Stay kt kuaters kG. kastam kt butterw0rTh... lma gak r ak duk sana...dr ak lahir tahun 1990 - 2000...10tahun la.. duLu pemikiRan ak xberkembang saNgat la cz duk ngan aNak2 kastam jer... then ak bersekolah di Sekolah Kebangsaan Bagan Jermal... cam jauh gak la kuaters kastam nagn sekolah..then ak p sekolah nek bas... kehidupan ak ek cam kanak2 biasa yang lain la.. xdk yang special2 sangat la..

kuaters yang family ak duk dlu di tingkat3..bayangkan la selama 10tahun nek turun tangga..that why smp sekaRang kurus... hehhehe. [kurus ker... berat dah nek 2kg la..] eVen duk di kuaters kastam tapi xsemuanya ak kenal...huhuh... kejam x...??
xdk la banyak saNgat la kawasan perumahan kt situ then da blok2 ag.. kira kt citu lengkap la... ada surau + da taman permainan bagi kanak2 cam ak dulu sureNya suka pegi men tiap2 petang + da kedai runcit di luar kawasan perumahan kastam tue... tapi ak xpegi main kalo parents ak xdk kt umah...

even dulu duk dikawasan perumahan kastam tapi bg family ak da gak maslah kewangan nyer.. sebelum mama nagan abah ak duk kt kuaters kastam tue dowg tinggal kt flat lama sebelah caltex disebrang jaya kalo xclp ak la.. sampai sekarang flat tue still da ag.. then parents ak pindah mai kuaters kastam.. dr pa y mama ak cita, pas kawin abah ak sambung stdy kt USM so gaji dipotong separuh la.. nasib la masa tue mama ak keja gak tapi kt kilang sony.. lama jugak la mama ak keja kt citu sebelum kenal abah ak until mama lahirkan adik ak alya pd tahun 1996..
da juga la dt tampungan.. kira sengsara gak la masa tue tapi nak wt cam na masa tue ak masih kecil dan xtaw pa2 selain meminta.. dr pa y mama ak cita ley ktakan setiap bulan dt belanja msti xcukup nyer sampai kena kuarkan dari simpanan + masa tue abah ak bagi dt kt arwah t0k ak setiap bulan... sedey gak la ak dengar cita dulu..

TO BE CONTINUE...