Followers

Thursday, April 29, 2010

saLah 1 impian ku teLah tercapai... :)

alhamdulilah...akhirnya dapat jugak ak nak menderMa darah.... yuhuu...
lma gak r seJak sek meN ag ak nak menderma darah...
masa form5 dlu xley derMa cz tekanan darah Ku renDah mayBe sebab gementar dan takUt agakNya that why xley...

tdi agk terkejut gak la, rupa2 Nyer berat Ku dah naIk 2kG la..huhhu
xku sangKa... bkn pa skrng Ny banyak sgt keJa y ak nak wt tapi berat ak ley nek..
ok la nek ckitkn... bak kTa adIk ak..bek geMuk dr kUrus keDing xdk pa2 mcm along.....
kelakar p0n da dGr dya kta kt ak..
agak gementar gak la bila nurSe nak masukan jarum....huhuh.. hanYa ALLAH yang taw betapa gementarnYa ak.. tapi pas ak dah rsa jarum maSuk daLam salUran yang dcucuk...
laju giLer daRah tuE masuk daLam bekaS beg daRah ak tue... hehehe...
nurSe yang potong saluran aliran darah ak tue kta kt kawaN dya... cpt jer darah tUrun...
enth la ak p0n xpham...

ri ni bkn takat kurang tapi dah lebey ckit...hehehhe
mYbe excited + takut kot sampai terlebey.. pa2 p0n ak dah p0n selamat menderMa daRah....
dlu ak ingat ak ikUt darah mama ak iaiTu "0" tapi rupanya ak ikUt abah ak lak...hmmm..
darah "B".. bKn pa "0" kan darah universal ley derma kat owg berlainan darah ngan Nya mcm "A","B","AB" da ag kot ak p0n dah xinGt la...
rsa2nYa blja ny maSa f0rm3 ker form4 dlU dalam suBjek saIns... :)
pa2 p0n ak dah wt kebajiKan yang ak dah laMa nak wt...
da banYak ag la yang ak nak wt tapi beluM kesamPaian ag...
insyALLAH sekiraNya umur ku dipanjangKan ALLAH, ak boleh tunaIkan pa yang ak naK...

tapikan balik2 umaH.. keNa marah lak nGan mama...
ak xbpa chat ag tapi ak g gak derMa daRah... tapi ak xkisah cz ak puas n hepy daPat menderma dan membantu owg yang kekuraNgan daRah...
dlm boraNg Tue da Tny ak chat x ri ni tapi ak jawab YA jer..
kalo ak jwb tiDak surenya la ak xley derMa daRah... :(
pasTu abaH ak lak maRah...hmmm...
xperla.. insyALLAH ak chat Nyer pas Ny... :)


pas Ny xdk la ak nerves sgt bila nak derMa darah...ehhehe
tadi pas abIs derma daRah, ak terUs bGun tapi kena maRah lak nGan nUrSe... nurSe kta keNa bariNg duLu dalam 5min buKan pa takut peniNg....
alhamdulilah, ak xmenGalamInYa cz mYbe sebelum2 ny dah banYak kot ak peniNg2 ny...ahhaha

niAt nak derMa darah daRi ari isnin ag la pas ak dapat pemplet dr daK sem3...
ak kta daLam hati, ak nak derMa daRah la cz duLu xley deRma darah...
akHirnya tercaPai Nya..
tHen pas Ny kaL0 free ak nak wt medical checkup lak...
saja2 nak p wat kot2 xchat ker eVen luaRan nmPk chat Kn.. saPa taw suMa kuaSa ALLAH...
kalo da kesempatan ak p..buKan pa sebelUm ny ak raJin sakit paLa + selalu ltey baDan ja...
tue y aGak risau la...hmmm
insyALLAH, xdk pa2 terjaDi... kaLo da pa2 p0n suma dah dtakdirkan.. :)

No comments: