Followers

Thursday, April 29, 2010

saLah 1 impian ku teLah tercapai... :)

alhamdulilah...akhirnya dapat jugak ak nak menderMa darah.... yuhuu...
lma gak r seJak sek meN ag ak nak menderma darah...
masa form5 dlu xley derMa cz tekanan darah Ku renDah mayBe sebab gementar dan takUt agakNya that why xley...

tdi agk terkejut gak la, rupa2 Nyer berat Ku dah naIk 2kG la..huhhu
xku sangKa... bkn pa skrng Ny banyak sgt keJa y ak nak wt tapi berat ak ley nek..
ok la nek ckitkn... bak kTa adIk ak..bek geMuk dr kUrus keDing xdk pa2 mcm along.....
kelakar p0n da dGr dya kta kt ak..
agak gementar gak la bila nurSe nak masukan jarum....huhuh.. hanYa ALLAH yang taw betapa gementarnYa ak.. tapi pas ak dah rsa jarum maSuk daLam salUran yang dcucuk...
laju giLer daRah tuE masuk daLam bekaS beg daRah ak tue... hehehe...
nurSe yang potong saluran aliran darah ak tue kta kt kawaN dya... cpt jer darah tUrun...
enth la ak p0n xpham...

ri ni bkn takat kurang tapi dah lebey ckit...hehehhe
mYbe excited + takut kot sampai terlebey.. pa2 p0n ak dah p0n selamat menderMa daRah....
dlu ak ingat ak ikUt darah mama ak iaiTu "0" tapi rupanya ak ikUt abah ak lak...hmmm..
darah "B".. bKn pa "0" kan darah universal ley derma kat owg berlainan darah ngan Nya mcm "A","B","AB" da ag kot ak p0n dah xinGt la...
rsa2nYa blja ny maSa f0rm3 ker form4 dlU dalam suBjek saIns... :)
pa2 p0n ak dah wt kebajiKan yang ak dah laMa nak wt...
da banYak ag la yang ak nak wt tapi beluM kesamPaian ag...
insyALLAH sekiraNya umur ku dipanjangKan ALLAH, ak boleh tunaIkan pa yang ak naK...

tapikan balik2 umaH.. keNa marah lak nGan mama...
ak xbpa chat ag tapi ak g gak derMa daRah... tapi ak xkisah cz ak puas n hepy daPat menderma dan membantu owg yang kekuraNgan daRah...
dlm boraNg Tue da Tny ak chat x ri ni tapi ak jawab YA jer..
kalo ak jwb tiDak surenya la ak xley derMa daRah... :(
pasTu abaH ak lak maRah...hmmm...
xperla.. insyALLAH ak chat Nyer pas Ny... :)


pas Ny xdk la ak nerves sgt bila nak derMa darah...ehhehe
tadi pas abIs derma daRah, ak terUs bGun tapi kena maRah lak nGan nUrSe... nurSe kta keNa bariNg duLu dalam 5min buKan pa takut peniNg....
alhamdulilah, ak xmenGalamInYa cz mYbe sebelum2 ny dah banYak kot ak peniNg2 ny...ahhaha

niAt nak derMa darah daRi ari isnin ag la pas ak dapat pemplet dr daK sem3...
ak kta daLam hati, ak nak derMa daRah la cz duLu xley deRma darah...
akHirnya tercaPai Nya..
tHen pas Ny kaL0 free ak nak wt medical checkup lak...
saja2 nak p wat kot2 xchat ker eVen luaRan nmPk chat Kn.. saPa taw suMa kuaSa ALLAH...
kalo da kesempatan ak p..buKan pa sebelUm ny ak raJin sakit paLa + selalu ltey baDan ja...
tue y aGak risau la...hmmm
insyALLAH, xdk pa2 terjaDi... kaLo da pa2 p0n suma dah dtakdirkan.. :)

Monday, April 26, 2010

To whom who I call as LOVE...


To whom who I call as LOVE..Even n0w we are in a diffrent stage not liKe be4...You are still being my s0ul..for everything you were d0 and anything you were said..it's still safely save in my mind and my heart...Even the memories make me being hurt bec0use of you...but i still need you...0nly y0u..y0u..and y0u... i miss your hand..your t0uch...and y0ur v0ice...i miss it t0o much...deep in my heart..i still want you...I can say i hate y0u but truthly in my heart i still l0ve you..i'm t0o ad0re you..and i t0o much m0re miss y0uuuu....(T_t)

Thursday, April 22, 2010

seminar 0h seMinaR part1

pada 17 -18 april 2010 lepas ak telah pegi ke seminar insentif mentor kekayaan dan kejayaan di PARK AVENUE, kedah.. sebelum nya ak telah pon pegi ke seminar kenali potensi diri di HOTEL SUNWAY, seberang jaya.. ia adalah program tuk kita kenali diri dengan mengetahui kekuatan dan kelemahan diri ak.. ternyata banyak jugak kelemahan diri ak yang ak tidak ketahui..
  • disana DR AZIZAN banyak menekankan perkara2 yang positif (+ve)yang perlu disetkan diMinda...sebelum ny ak banyak berfikir perkar2 yang negative dalam hidup ak tapi selepas ak pegi ke 22 seminar banyak yang ak pelajari disana... semUanYa yang POSITIF yang dititik beratkan & ada juga cara bagaimana untuk mejadi kaya... ak juga telah membuat 1senarai yang ak inginkan.. insyALLAH dengan kuasa ALLAH ak aKan memperolehinya tetapi bergantung juga pada uSaha Ku...
  • setiap yang kita minta dari ALLAH perlu JELAS & spesifik pa yang kita inGinkan..insyALLAH, kalo ak sebutnya ari2 xmustahil ak akan memperolehinya... AMIN..sekarang walau pa2 pon yang terjadi, ak sentiasa fikirkan yang positif.. stp yang berLaku ada HikmahNya.. kadaNg2 kita diaTas dan kadang2 kita dibaWah...seMua yang kita laKukan akAn daPat balaSan Nya xkira walaup0n sikIt kebaiKan yang kita bg pada owg lain...skrnG ak menGgunaKan pepaTah ini " WHAT YOU GIVE, YOU GET BACK"... dan banyak lagi yang ak pelajarinya di saNa.. :) ak akan mempraTikan pa yang teLah ak beLajar disAna daLam kehIduPan ku ini..
  • dibaWah iNi adaLah senaRai yaNg ak inGinKan :




1. SAYA MEMPUNYAI MYVI LIMITED EDITION

2. SAYA MEMPUNYAI RM50,000 DALAM ACCOUNT MAYBANK PADA 2011

3. SAYA MENDAPAT CGPA 3.5 DALAM GRADUATION PADA 2011

4. SAYA CANTIK, BIJAK DAN BERJAYA

5. SAYA KAYA

6. SAYA MEMPUNYAI IPHONE

7. SAYA MEMPUNYAI RUMAH BANGLO PADA TAHUN 2015

8. SAYA MEMPUNYAI TUBUH BADAN YANG SIHAT DAN KULIT YANG CANTIK


9. IM A MONEY MAGNET

10. SAYA MEMBAWA KEDUA ORANG TUA SAYA KE MEKAH PADA 2017


12. SAYA MEMPUNYAI BMW M3 PADA 2017(kereta yang ku minati)


  • banyak lagi yang ak ingInkn...biar ak fkir dulu pa yang ak inGinkan... then aKan da sambUngan nYa dari bahagIan iNi.

Monday, April 19, 2010

beNda yang aQ saYang...

~ my faV0urite novel... ny y palIng ak suKa saNgat2~

~antara novel yang ak beli :) ..ak sukA BAcA NOVEL taPi xsuka membeli but sekArang ak dah mula beLi noVel yang ak Suka..~


~ ny buku moVitaSi 1St y ak beli n bca xaBiS g pon... bz kot saMpai xsemPat baCa ..heheh...~



~ny aDalah pemberiaN DArI mY BF(pers0n tHat i reaLy loVe)~
**left as memory**

~jam2 kesayangan Ku.. tnPa nYa ku raSa s0MethNg xKena ja ~

~ my laPy...:) DeNgan Nya la aQ ley wt keJa & leY on9 ~

~ my ph0ne tnPa Nya aQ xley nak conctaT nGan mbEr2 ~

~ my nEw thNg is aLbum.. mY pix wiTh my huBy ~