Followers

Sunday, December 13, 2009

yea....h0liDay tyme now....

stAt 11/12/09 adalah cty semstr bg suma dak2 JMTI but da kos len y bLik lebEy awl cz umai dioawg jauh2... umah ak jer deKat...heheh... now tyme t0 reLAx from w0Rk....hehehe
xnak fkr pa2 keja buT da ag nCS y belom settle..huhuhuh...keNa gak fkIR sal keja....;(

but 11/12/09 adalh ari y palIng beSt r y pnah ak lalui cz dpt bsma dGn owg y tsYng..
sgt2 myeronok Kn...tgk wyNg bsma, mkn bsMa n kuar bSma...swEEt n best sgt...
kmi tGk cTa my sPy..hehehh..hari2 y kMi kuar bsma aDlh hari y mnyeronokn cz dpt spend tym toghter kn but 11/12/09 yg palIng beSt antra sUma...;)

xtrGambarkn perasAAn seroNok tue mcm na...ehhehehe... hope That sweet memory aKn keKal bsMa kami...aMIN.. c dya bLom bLik kg dya ag cz da keja y blOm settle kTaNya.. 15/12/09 ny dya bLik r beSUt..huhhhuh.. awl sehari dr besDay dya...xper la biAr la kn dya jMpa fMly dya..fmLy 1st rite..;)

5/12/09 pon kmi kuar gak tapi kuar ngan mber2 la... kmi tgk cta fav ak..vampire..hehehe
TWILIGHT SAGA : NEW MOON... ak mmg mnt gIla r sal vamp ny2..heheh tmsUk gak r ngan roomate dya pOn mNt vamp gak..hehehe... wktu awl2 inGt nk Tgk ngan czen ak tapi dya dh blIk s.P awl mybe ak tpKsa tgk seseorsng....huhuh... pas cta tue kuar ak ckp nk g Tgk tapi mcm2 bnda jdi kn so tnda la pd 5/12/09 n dYa pon volentr nk tgk ngan ak...hehehe.. beSt la dPt kuAr n tgk nGan tsYg kn2.. tol x...??

ok la smp cny dlu ak bcerita...dah mghRib ny..so chow dLu....tata..;)
bersamBung--->>>>>

Tuesday, November 3, 2009

Kenapa Perempuan Single Suka Pada Lelaki Berpunya???

this juz info nk koNgsiKan...

but the true is its't iTs true..i'm too dun noe...

1tHng 4 suRe seLma ak coUple ny, sUma y siNGle2 bKn hak miLik owg len bUt tnTg aTy n perasAAn diaOwg tue wa'allahualam La..
jZ skrng nY i'M siNgle la...=)

Kau dah lama single tapi macam mana pun kau cuba mengorat perempuan masih tak mendatangkan hasil. Suatu hari, kau berjaya mengayat dengan baik sekali dan kau pun berada dalam hubungan cinta yang baru. Perjalanan hidup kau semakin indah, kau dapati jumlah yang tinggi dalam adegan tepuk tampar, cuit mencuit dan main mata dari perempuan lain yang bukan pasangan kau. Adalah suatu peristiwa yang tak disangka-sangka, kejayaan kau mengorat seorang perempuan menjadikan kau magnet kepada perempuan-perempuan lain. Apa kejadahnya semua nie?

Macam lebah kepada madu, perempuan single tertarik kepada lelaki yang sudah berpunya. Ia suatu kebetulan yang menarik, adalah satu kekecewaan dan suatu yang tidak adil kepada lelaki yang baru terikat ini. Hanya bila pilihan sudah semakin banyak, kau tak dapat memilihnya. Walaubagaimanapun, alasan disebalik fenomena ini akan menjadikan kau lelaki yang sempurna, tak kiralah kau single atau sudah berpunya.

* Perempuan mahu sesuatu yang diluar batasan
Sejak dulu lagi telah bermula satu barisan panjang perempuan yang sangat menginginkan apa yang mereka tidak miliki. Kita dapat lihat trend yang sama terus sampai ke hari ini dimana perempuan menatap penuh harapan pada designer handbag, terliur kepada barang kemas edisi terhad dan mengejar barang-barang dikhaskan untuk lelaki. Baik manusia atas handbag, lagi menggoda sesuatu barangan itu, lagi menariklah ia.


* Perempuan mendengar hal-hal baik tentang lelaki berpunya
Seseorang itu adalah cerminan kepada pasangan mereka. Sebab itulah menjadi suatu kesukaan seseorang perempuan itu berlagak seperti PR pasangan mereka: untuk memberitahu sebolehnya bahawa pasangannya itu belajar di universiti tersohor dan oh dia bermain dalam band. Ketika dia sedang bangga bercerita, kawan-kawan perempuannya terpesona dengan kehebatan pasangannya. Pada saat dia sampai pada cerita lelaki itu bakal menjadi finalis Akademi Fantasia musim terbaru, tanpa syak wasangka lagi lelaki itu pasti akan menjadi dambaan ramai perempuan.


* Perempuan suka apa yang popular
Yang ini cukup mudah, perempuan inginkan apa yang perempuan lain ada. Pada mereka fakta seperti seseorang lelaki itu sangat diminati seseorang membuatkan lelaki itu patut dicuba. Lelaki berpunya sekurang-kurangnya ingin dimiliki oleh seseorang — perempuan disisinya, yang mengesahkan lelaki itu telah diuji dan diterima sebagai pasangan ideal — dan pastinya menarik banyak lagi perempuan lain.


* Perempuan juga ingin meninggikan ego
Lelaki ataupun perempuan, perkara yang paling menaikkan ego ialah mendapati dirimu itu bukan saja hot tapi super hot. Bayangkan jika lelaki mengambil risiko membahayakan perhubungannya — komitmen menjadi malapetaka — untuk suatu malam terkecuali dia keluar bersama perempuan lain, perempuan itu pasti pulang ke rumah perasaan seperti dunia dia yang punya. Itu satu loncatan ego yang tertinggi. Satu loncatan ego seperti itu pasti menukarkan tanah kering kontang kepada taman bunga paling harum didunia. Sebaliknya, jika dia gagal memenangi hati lelaki itu, pasti dia berkata “Tentu saja dia tidak sukakan aku, diakan dah berpunya.”


* Perempuan melihat lelaki berpunya mempunyai kualiti yang diinginkan
Untuk membantu kau lebih memahami bagaimana perempuan memilih lelaki, bayangkan lelaki adalah tempat letak kerata yang mengelilingi sebuah restoran popular di suatu malam minggu. Yang terbaik mestilah tempat letak kereta yang paling dekat dengan restoran, mesti akan sentiasa penuh sehinggalah restoran itu tutup. Tetapi semakin jauh ia dengan restoran, tempat letak kereta taklah berapa baik, sehingga ia kadang-kadang kosong, atau dalam beberapa kes terus tiada kereta yang nak letak disitu. Kesimpulannya, perempuan percaya lelaki yang single itu masih single kerana suatu alasan. Tetapi sebaliknya, lelaki berpunya adalah lelaki yang harus dikejar.


* Perempuan sukakan cabaran
Perempuan yang menunjukkan kombinasi yang tepat antara kasih sayang dan minat boleh mendapatkan lelaki single hanya dengan petik jari je. Sebaliknya lelaki berpunya adalah lebih sukar dijinakkan. Untuk permulaan, lelaki ini masih setia dengan pasanganya dan tidak tertarik untuk memperjudikan hubungan itu. Kau fikir ia akan menghalang keagresifan perempuan tadi, tapi tidak. Dengan dua hati yang berebut untuk mendapatkannya, (dan satu pasti akan hancur berkecai sebagai korban), taruhannya begitu besar untuk mengundurkan diri. Juga bagaimana jika lelaki itu tidak segembira ia dilihat? Perempuan tahu lelaki juga suka direbut, dan ada potensi pula pasangannya itu kurang memuaskan, selamat datang peluang baru!


* Perempuan ingin mengkhianati perempuan lain
Ada juga sesetengah perempuan yang tidak puas hati dengan jantina mereka sendiri. Masa sekolah rendah mereka main tarik-tarik rambut, sekarang dah dewasa mereka berebut lelaki pulak. Ada juga yang ingin membalas dendam, manakala yang lain menyaksikan secara live jika mereka “boleh mendapatkan lelaki itu” walau apapun korban emosi. Perempuan meningkatkan tentangan mereka dan entah bagaimana berasional yang pasangannya itu mendambakan perempuan lebih matang. Ingat juga bahawa perempuan tidak selalu sabar menunggu lelaki berpunya ini bebas. Mereka mahukan keputusan, dan mereka mahukan keputusan itu saat ini juga.


* Lelaki berpunya punya keyakinan tinggi
Lain kali bila kau keluar jalan-jalan, sila perhatikan orang disekeliling. Lelaki yang paling berkeyakinan disuatu-suatu tempat itu bukanlah yang suka merebut perhatian(attention whore) ataupun yang suka berlagak belanja kawan-kawan minum. Lelaki memancarkan keyakinan seperti aura yang sangat hebat. Lelaki itu seorang yang berjaya, bijak dan memikat tanpa sudah. Lelaki yang menikmati kemewahan seperti ini sudah semestinya berasa aman dan juga selesa. Mereka hanya risau sedikit, malah tidak berasa stress. Kesemua ini menjadikan dia seorang lelaki yang mempunyai kuasa graviti romantik luar biasa yang pasti menarik perempuan ke dalam orbitnya.

Monday, November 2, 2009

neW sTyle l00k???

hye2...
my liFe from daY to daY become w0nderFul....i dun noe wHy.. but i lIke my life now....
i can do wHt i waNt.. its reaLLy woNderFul...ehhehe...
nper Ngan ak skrng ny ek..???
ak rsa mcm berat ak Mkin nek tapi bila pkai Bju nMpk krus ag la...
wHt happen to me..??
ak diet ker..???

da la KDng2..ehhehe...
lau lPar bedaL jer sUma pa y da kt uMah...ish2... mKAn kuaT laK ak ny...
ciAn la sPa y nk kaWin dGn ak, nk Kna bg mKn bNy2...
ahhahahahah...
kAwin ek...???? urm..... lmBt aG la...cz bLom smP around 23/24...
i Hve tRget to archive k...

bila la ak nk smp trGet ak tue ek,,
perNgai xberubah2 gak2...ish2.... mcM na nak capAi tRget....
UsaHa mau da la Kn...
" MAN JADA WA JADA..."

tHIS mY new looKing at diNner malam perKasa at convensiOn hotel sunWay caRnival


my coUsin toLd me Tht i'm too Thin...huhuhu...ak mAkin gemUk lA..

soPan lak ak ny... anaK saPer la ny...=)


di lUar Hotel...semPat ag Tue....ehhehe


ny kt pizza jusCo,peNanG wif my sis... piPi ku y maKin memBesaR






Saturday, October 24, 2009

gemBIra kAh???

hye deAr to My bl0G...
sKrng ak aGak hePy la cz bNy bnda y mnyeRabut kPla aK mKn bKraNg la...=)

al hamdulilah...


but still da ag prob y beLom ak settle.. bnda y pLng merunGsiNg kn ak...arhhhhhhhhh...
bila la iaNya nak selesai....
i love frendSHip wiF him onLy not more ThAn tht or gosiP2 y xtenTu haLa...huhu

1thNg 4 suRe i waNt to seTtle tHis on this sem ...or not will be getiNg worSt...huhuh =(


haii...seJak mslah brkuRNg ny ak mKn bNy maKAn la ek...why ek???
kdNg2 sbLm g clas Mkn..then tgh ary pon mkn...bLik class lau lapAr mKn ag n mlm2 pon mkn...
arGggggggggg.... tidak...lama2 bDan ku maKIn gemUk n geMuk.... ooooo....
i caNt let tHis haPpen...i waNN to maiNtain tHat...
no22...


someone toLd me tHt if we didNt had prob n we hePy wiF all we did...
we gettIng healTh..huk2
Mybe my weiGht arouND 50Kg above...i gueess...
ohhh...no.... melepAsi my trget of my weight..

be4 this so maNy prob...ia btol2 meyeraButkn kpLa ak....
fkir mCM na nak selesaiKan Nya.. so maNy2...
eVen kdng2 spoIl my mood to eat..huhuh=(
when i hanGout wiF my fren/my couSin/my faMily that can maKe me 4get all prob tht menyeraButkn kpLa ku...



***thIs new pic... pipi Ku makIn mengemBang....***


how i waNt to settle this yea..????
mybe perLu krNgkn maKan, exercise,...=)
foKus on my woRk so tht i diDnt thNk bout food...hak22....
ley Jln ker.... but someone peNah toLd me tht...
if pa2 y kta nk sma da senang O ssH... anTra kta nk usaHa ker x.. tue jer...
so if i waNt to maIntan baCk to norMal, i must control my diEt..huhuhu
i mUst do thAt...=P


Tuesday, October 20, 2009

wHt haPPen t0 me???

White Horse by Tayl0r SwiFt

Say you're sorry
That face of an angel comes out
Just when you need it to
As I pace back and forth all this time
'Cause
I honestly believed in you
Holdin' on,
The days drag on
Stupid girl
I should've known, I should've known

That I'm not a princess
This ain't a fairytale
I'm not the one you'll sweep off her feet
Lead her up the stairwell
This ain't Hollywood,
This is a small town
I was a dreamer before you went and let me down
Now its too late for you and your White Horse,
To come around.

Maybe I was naïve,
Got lost in your eyes
I never really had a chance.
My mistake I didnt know to be in love
you had to fight to have the upper hand.
I had so many dreams about you and me
Happy endings;
Now I know

I'm not a princess
This ain't a fairytale
I'm not the one you'll sweep off her feet
Lead her up the stairwell
This ain't Hollywood,
This is a small town
I was a dreamer before you went and let me down.
Now its too late for you and your White Horse,
To come around.

And there you are on your knees
Begging for forgiveness,
Begging for me
Just like I always wanted,
But I'm so sorry

Cause Im not your princess
This aint a fairytale
Im gonna find someone, Some day
Who might actually treat me well.
This is a big world,
That was a small town
There in my rearview mirror,
Disappearing now.
And it's too late for you and your White Horse,
Now its too late for you and your White Horse
To catch me now.

Oh whoa whoa whoa-oh
Try and catch me now
Whoa-Oh
It's too late
To catch me now.


ak sKa suma laGu taYl0r swiFT...=) but laGu ny seDih gak la... dYa xsnGka ruPa2Nya Bf dya tue dah da some0ne else... seDih giLa... but ak sKa rangKap ny...
Im gonna find someone, Some day
Who might actually treat me well.
yea... tRy to fiNd s0me0ne or stIlL hoping to s0me0ne...huhu
dun noe la...mybe find some0ne else who tht care bout me n accpt me as i'm....

skRng ny bny msalh y membelengu ak... sal gosiP2 liar...huhuhu...tension ak dibuat Nya..
nper la diaowg ny xley tGk hePy wlUpun tuk seketIka....??? tIme ak couPle pon diaowg gosiP2 ak...tmBh ak dah siNgle skrng...lG la mcm2 owg kTa kt ak...
tension22222222...
i neeD s0me0ne t0 taLk.. adVice me... buT who???
i cant tel my prob to pe0pLe..huhuh.. whT i can do are wriTe to my bl0g....huhu=(
xtertahan la ak rsa..ary2 kna kta mcm2.. ak juz agP dya tUe as mber.. n ak dah p0n gtaw dya sal ny...fren forever wiF him..
nPa perLu dibesaR2kn ag sal Ny..???

saLah ker ak nk berkawaN dGn sapa2 ???
ak rSa sLah saTu sbb ak clash pon mybe sbb Ny.. dya xtahan dgr cta mcm2 sal gosip tue...

Lau ak pon anGin gak r...mula2 ley la wt xtaw taPi lma2 sKt tlNga...huhu
sedIh la perpisahn ny...but pa2 pon life musT go on..
ak GmbRa dGn hdP ku skrNg or myBe wif some0ne..=)

kaLau lma2 leH giLa ak diBuatNya...ak sYG sUma kwn2 ak... but...????
npa la ak sLalu jMpa dgn laky2 y mcm ny..??? biLa dLu bek ja dGn ak, biLa dah lMa2 xpeduLikan aK... i need s0me0ne wH0 undersTnd me, make me hepY n be wif me...
i'm i complicated..??? ak bnci bila diri ak xdpeduliKan...sgt2 bnci... ak jz nk nk ckit jer perhatian... ssh ker...=(
but i will not take this serius..i'm independnt guRlz... i caN be alOne... i musT stRonG throuGh this proB... ak xKn biaRkn dri ak nmPk leMah ag...

i haVe my beSt frEn, my faMily n my couSin tht support me... i l0ve Them...
but i loVe my new me... alwaYs in posiTive...=P alwaYs haPy...
but if i had prob i will not tel aNy0ne excpT my sis n my couSin...

Wednesday, October 7, 2009

bc0me a nEw pers0n...

dLm buLan ny la ak bz cKit la...
dGn assiGnemt2, rep0rt2 n fiNal proJek dataBase....=(
N baKal menJeLma fiNal proJek y laIN sPrt pHp, graphc n eTc...
peNAt la...
tmBh laK ak wt keJa paRT tIme d kFc autociTy...

xtahu la Nper seM ny bnY dT dperLukan...
meNgapa..??? pLUs my famiLy pOn da msLah keWanGan...
sBlm ny OK jer la...xdk msLAh pon...
sKrng Ny pon kDng2 waT hal Gak...Tgk la BIla dpt dt l0aN t ak Nk g serVice snDri mto tue la.. xNak la suSahKn aBah ak NK kuarKn dt..
da la ritue ak x cdNt taPi xtRuk la jz leBam2 cKiit2 jer la n mT0 ak r truk la...
pas ak jaTuh tue mt0 ak sUsah nk stArt n smLm Ia Jdi lmBt picK uP bIla ak Bw sLow...
tIme tu nk beLok kn mSti la sL0w kn...
5/10/09 lePas la... iF mTo ak 2 lMbt cKit nk dPt bLik piCk up sPEdd mmG aK kNa dah la..huhu... mYbe ak Koma or aK tiADa ag di dUnia ny... cz tIme ak Nk cr0ss tUe da Bas..
tiMe tue ak onThe waY nk g cLass paGi...
Nsb la bas tue lMBt Lau x, waAllah hu'aLAm la

mgKn aLLAh stIll menyayaNGi ak tUk bUAt kebaikN smTra nYaWa sTill da...
nY laPtop aK poN ak Bli dT snDri..huhuh..nSb da Gak sIMpaNan n PlUs maMa ak tMbh cKIt la...Dpt la Ak lapt0p ACER ASPIRE 4732z...=)
Ny la Bnda y ak sYg gIla...xdk pc or laPtop xTaw La pa Ag y ak waT...
KaLau pc aK xrosaK mybe xbeLi la lapTop ny.. pc ak osak cz motherBoaRd kna litar pInTAs xpon shoRt... ak INgt poWer suPPlay oSak tapi laIN y r0sak....
sKrng kt Umah ak da 2 pC n 1laptop...hehehehe...

lapTop ny c0mfOm r ak Gna s0wNg2 la n0 k0Ngsi2 la.. .KaLaU naK gUna sIla guNa pc yer.... keJam Nya ak...hehhehe..=)
sBB aK keJa cz mmG faMIlY ak da MasaLah skRng maSalah kegaWatan ek0n0Mi...
ak Rsa keHendaK ak leBih dr kePerlUan ak.. aK xnak la kaLau brNg2 periBadi p0n nk mTk kt aBah ak..huhuh so beTTer ak keJa so dGn dT tue aK Ley beLi la bRng2 aK...n suPPort cKIt kt aDK ak tuK brng periBadi gak...

xTahu la nPa tHn Ny Mcm xbeSt jer..Rya leY than la...=) taPi dT Rya cKIt jer..hehehe.. seLgi xkeJa n xKawin ley dpt duIt Rya...ngee3...
so thIs sem my tarGet to gET CGPA 3.0 abOve r...
be4 Rya My coUsin n i had d0 s0me LisT thT we waNt t0 dO be4 maRRied or be4 bec0me 25yeArs.. iNsyaLLah kalU uMur pnJang...
Like g0 h0liday wIf fRen, bout sTdy geT CGPA 3.0 aFter fiNIsh my sTdy...TheN iF i had cHance i wNt t0 furTher sTdy t00 deGree...aMIn...=)
iF noT i wiLL w0Rk 4 a wHile...
There weRe maNY thNg to do nOw iF i waNt mY taRget aRchieve....
i h0Pe i wiLL maKe my drEam c0Me tRue....=)

Saturday, September 5, 2009

wh0 wif me wHen i haD prob???




urm...
so bowink duk Umah la...
Klu kuar xtaw lak nk g mna...


benar la owg kta..if kta da c0uPle, teMan jGn diLupakan.. cz klU kta gadUh dgn bf/gf kita ofcourSe kta akn cri kwn kn tuk dptKn pndngn n citaKn mslah kita..
tHt haPPen t0 me... wHen my bF saId he waNt me t0 4gEt him... i feLt tHt i'm loseR.. Tht wHt i hVe donE didNt bec0me tRue... i'm reAllY sad..0nLy g0d n0e wHt i fEEl...
howEver, luCky i hVe freWn n c0usIn tht suPPort me t0 Thr0ugh thIs situaTi0n...
i'm feeL so emPTy, so l0neLy, i didNt noE wHt i hVe d0Ne untIll he igN0re me... ;(...but bkn ak nk merahsiakn dr faMly ak but beTTer ak seTTle kn mlsah ny sndRI...xkn msalh cnTa nk tNy parentS kn.. but beTTer kTa anggaP parenTs kiTA sBg kwan kita krN mereka Makan garam lebiH awl dr kita..

**thiS my l0Vly siS tHat be wiF me wHen i ePy n saD... SHe thE peRs0n tHt n0e aLL b0uT me**


**thIS my loVely c0uSin_waNY**

dr kiri : fasiHAh, aNNysH, Mus, Ak, deQja, waNY n FizaH


piKAh **theY my besT FREwN AT JMTi**



if didNt hVe backuP fr0m my Fren i didNt n0e wHt hPpen t0 me.. Tht maKe me craZier cz ThnkiNg of tHt.. at tht tiMe i caNt be aL0nE, if not i wiLL crYing n crYing untiLl i slept... 
 

Sunday, July 26, 2009

perCintaan buKAn beraKhiR denGaN peRkahWinan...but pa2 p0n suma y berlaKu da hiKmahNya...

PERCINTAAN bukan pasti berakhir dengan perkahwinan, malah ada pasangan yang bercinta bagai Laila dan Majnun tetapi akhirnya putus di pertengahan jalan. Justeru, apabila mengingatkan kisah percintaan lama, pasti ramai di antara kita yang tersenyum sendiri. Bagi lelaki dan wanita, mereka tentu mempunyai kisah percintaan sendiri yang kadangkala jika ditulis boleh dibuat novel. Ada yang kecewa akibat bercinta mengambil keputusan terus membujang sehingga tua, seolah-olah cinta pertama itu terlalu agung dan tidak boleh diganti dengan percintaan lain. Namun, bagi kebanyakan kita, jodoh pertemuan ketentuan Ilahi. Justeru, apabila gagal dalam percintaan pertama, kedua dan seterusnya, masih ada ruang untuk mengubat kedukaan itu.

Apabila menjadi suami isteri, kadangkala teringat juga kisah percintaan lama. Ada di antara kita yang berani untuk memberitahu pasangannya mengenai cerita cinta yang pernah ditempuhi dan bagi yang lain menyimpan dalam memori sendiri. Setiap orang pasti memiliki kisah masa lalu, sama ada buruk atau indah. Timbul persoalan, adakah kisah masa lalu yang buruk itu perlu diceritakan kepada kekasih kita? Adakah jika diceritakan akan membuktikan betapa dalamnya cinta anda dan pasangan? Atau adakah dengan membuka cerita cinta lama itu akan merosak dan memporak-porandakan hubungan anda? Ada yang berkata, jika anda tidak menyampaikan kisah cinta masa lalu, maka anda akan menjadi seorang pembohong di hadapan orang yang anda cintai dan anda tidak mungkin dapat mencintainya sepenuh hati. Ini berlaku terutama kepada pasangan yang berkomitmen untuk bersama-sama selamanya, justeru setiap orang berhak mengetahui kisah pasangan yang dicintainya itu.

Namun, sebelum anda ingin menceritakan kisah percintaan masa lalu, pastikan pasangan anda bersedia menerima segala masa lalu anda dan melupakannya! Beberapa hal yang perlu diperhatikan untuk menyingkap masa lalu: Bagaimana keadaan anda ketika melalui saat-saat percintaan dengan bekas kekasih anda. Kehidupan sekarang lebih baik daripada masa lalu. Cerita percintaan masa lalu itu akan meningkatkan kualiti cinta anda. Ceritakan percintaan masa lalu yang boleh memberi manfaat kepada kehidupan anda dan pasangan ketika ini. Jalani hubungan anda dan pasangan dengan saling menanamkan kepercayaan dalam hubungan cinta. Tanamkan dalam diri hubungan ketika ini amat penting, justeru anda jujur untuk menceritakan kisah percintaan masa lalu.

Mungkin Tuhan sengaja mahu kita berjumpa dengan orang yang salah
sebelum menemui insan yang betul supaya apabila kita akhirnya
menemui insan yang betul, kita akan tahu bagaimana untuk bersyukur
dengan nikmat pemberian dan hikmah di sebalik pemberian tersebut.

Apabila salah satu pintu kebahagiaan tertutup, yang lain akan
terbuka tapi lazimnya kita kita akan memandang pintu yang telah
tertutup itu terlalu lama hinggakan kita tidak nampak pintu yang
telah pun dibukakan untuk kita. Kawan yang paling baik ialah
seseorang yang anda boleh duduk didalam buaian dan berbuai bersama
tanpa berkata apa-apa pun dan kemudian berjalan pulang
dengan perasaan bahawa itulah perbualan yang paling hebat yang
pernah dialami.

Memang benar kita tidak tahu apa yang telah kita punyai sehinggalah
kita kehilangannya dan juga benar bahawa kita tidak tahu apa yang
kita rindukan sehinggalah ‘ia’ datang memberi seseorang .Seluruh
cinta anda bukanlah satu kepastian yang mereka akan menyintai anda
kembali! jangan harapkan cinta sebagai balasan.nantikan sahaja ia
untuk mekar di dalam hati mereka tapi sekiranya ia tidak
,pastikanlah ia terus mekar di dalam hati anda. ia cuma mengambil
masa seminit untuk jatuh hati pada seseorang, satu jam untuk
menyukai seseorang,satu hari untuk menyintai seseorang tetapi ia
mengambil masa sepanjang hidup
untuk melupakan seseorang.

Jangan pandang kepada kecantikan kerana boleh jadi ia palsu,Jangan
kejar kemewahan kerana ianya akan susut,
carilah seseorang yang membuatkan anda tersenyum kerana ia cuma
memerlukan sekuntum senyuman untuk mencerahkan hari yang
suram.Carilah yang membuat hati anda tersenyum. akan tiba satu
ketika di dalam kehidupan apabila anda teramat rindu seseorang
sehingga anda ingin mengapainya dari mimpi anda dan memeluknya
dengan sebenar.
Mimpilah apa yang anda ingin mimpikan , pergilah kemana – mana yang
ingin anda tujui dan jadilah apa yang anda inginkan kerana anda
hanya memiliki satu kehidupan dan satu peluang untuk melakukan semua
perkara yang ingin anda lakukan.

Semoga anda memiliki kebahagiaan yang cukup untuk membuatkan diri
anda menarik, percubaan yang cukup untuk membuatkan anda
kuat, kesedihan yang cukup untuk memastikan anda seorang insan dan
harapan yang cukup untuk membuatkan anda bahagia .

Selalu bayangkan diri anda di dalam kasut seseorang,jika anda rasa
ianya menyakitkan anda, fikirlah ia mungkin menyakitkan
orang lain juga.Kabahagiaan seseorang manusia tidak semestinya dalam
memiliki semuanya yang terbaik. mereka hanya membuat yang terbaik
dalam hampir apa saja yang datang di dalam perjalanan hidup mereka.

Kebahagaiaan terletak kepada mereka yang menangis ,mereka yang
terluka , mereka yang telah mencari dan mereka yang telah
mencuba. Hanya mereka yang boleh menghargai kepentingan manusia yang
telah menyentuh hidup mereka.

Cinta bermula dengan senyuman, mekar dengan ciuman dan berakhir
dengan tangisan. Masa depan yang cerah sentiasa berteraskan
kehidupan yang lalu yang telah dilupakan. Anda tidak boleh
meneruskan kehidupan dengan sempurna sehingga anda melupakan
kegagalan dan kekecewaan masa silam.

Semasa anda dilahirkan, anda menangis dan orang disekeliling anda
tersenyum. Teruskanlah hidup anda supaya apabila anda mati
nanti, andalah yang akan tersenyum dan orang sekeliling anda pula
yang akan menangis.

Saturday, June 13, 2009

sttruggle 4 final


*** arghhhhhhhh.... ***

next week mggu final..15/6/09-19/06/09 then sem break...holiday..huhhh...
bila la nk abs sem nie...xtahan ak rsa...tension dgn mcm2... skt kpla ak dibuatnya...
ak rsau xdpt cgp 3.0keats...ak xnak parents ak bersedih sal nie... ak bkn main2 but kdng2 pa y ak bc xnaik... sdh nya klu sem nie pon xdpt cgp 3....huhhh... sdh sgt... xtaw la nk wt mcm na ag.. ak rsau n tkt kna repeat sbjek math, teori/practise oop, html,networking n suma la.... xtaw nak wt mcm na... rsau sgt,tkt sdh pon da...mcm2 ag la..

setiap kali cti sem ak pasti tkt n rsau jika pa y berlaku msa sem lepas berlaku ag sem nie.. seksa, bowink sgt n xtaw nk wt pa cti sem lepas... ak pon xtaw bf ak bz sgt sem lepas smp ssh nk cnct ak..tue la ak rsau bnda y sma akan berulang... mmg la ak ley lupa but it still in my mind untill i die.. dr mna dtngnya kesabaran ak tue pon ak xtaw..yup...dr start cti sem lepas until awl bln6 nie ak bsbr dgn dya.. time bsdya ak dya xlupa la dya wish..mmg best la.. ak pon xtaw la maybe ak kongkong dya sgt kot @ i'm still not understand him.. dya mcm xnak owg taw sal dri dya..huhhh.. sdih ak...

ak berharap dya akan wt mcm y dya kta la...but sblm couple pon dya ckp y dya perlukan n mcari teman...tpi awl 2bln ja dya ok.. mmg nmpk dr reaksi muka dya mmg berseri2.. mmg lain la pas couple, snyum ja... ak pon xtaw la npa dya dah berubah...pa sbb dya berubah..ak pon xtaw,... sktnya ati bila owg y kta syg xpedulikan kita, jrng nk cnct kita, slalu kita ja cri dya... kdng2 ak rsa mcm dya dah xperlukan ak lagi... ak taw mybe dya bz but xkn sentiasa bz.. xkn xdk msa tuk mkn, mndi, solat, rehat n tdr... ak try fham dya n ckp dgn dri ak sndri y dya bz tue...last smp ak y makan ati sndri.. ak still sayangkan dya walaupun dya xpdulikan ak... ak bkn nk dya 24jam msj dgn ak, duk dgn ak n bsama dgn ak.. but ak jz mtk cikit jer msa dya tuk ak..dlm 24jam y da tue dlm 1-2jam bg ruang tuk ak..n klu bz sgt 30min pon jdi la..

ak xksh klu dya xbls ym/msj ak cz dulu ak pon xska gak owg lmbt bls ym/ msj..lma2 ak dah biasa.. mula2 nak biasakan xmsj mmg ssh gila..but bila dah biasa xmsj, hnst pon rsa mcm xpntg sgt pon... klu bw hnst kuar pon jz tkt parents kol ja/kwn2 nk krim pa2... ak da la hrap dya antq msj but hrpan ak 10% jer.. cz ak taw mmg ssh klu nk dya antq msj kt ak/cnct ak.. klu dya antq msj ak bls la.. sbb belajar dri dya la ak jdi mls nk pgng dgn hnst nie.. ak lebih ska duk dpn pc xpon lepak2 dgn mber ak xpon tgk tv.. kra hnst nie no last la.. agak xbpa pntng n pc ak bnda plng n berharga dlm idup ak..

ak terima andai kta jdoh ak xdk dgn dya xdk... but ak nk berusaha kekal hbngan kmi... bkn ak xska dya dah ok n jdi mcm y ak nak but ak still rsau... ak tkt bila perkara y serupa terjdi blik ak dah xdk kekuatan kesabaran tue lagi n the result we will be frewn only...ak xank pkra tue jadi..huhhh..=( dya pon mgku y dya lma xdk dgn ak..alhamdulilah la dya perasaan gak... pa pon y wt dya berubah...ak bsyukur sgt la... dya xmcm owg lain y ak knl.. dya lain2 sgt..that ak cmfrm.. that make me to know why he so different, wht make him interest pc,networking etc....dgn dya la ak bljr tuk bsabar sgt2...

Wednesday, May 20, 2009

adakah lelaki ini complicated....???

suma ini berdasarkan pengalaman mber2 saya...saya hanya menulis mengikut kata hati...tidak bermaksudkan sesiapa...

lelaki nie complicated ker...??? ka ppuan lagi complicated...??? hairan jgak yer dengan lelaki,,.. bila nak something tue usaha la sgt22222 tpi bila dah dapat tinggal..huh.. da la mber ak nie..dya couple dgn senior kami la tpi bkn 1 cos dgn kami...kami komputer n boy mber ak tue mekatronik.. yang wat ak hairan la..diaowg dah xdk pa2 lg but ex dya tue still lagi kacau dya.. then ley ag jeles bila nmpk mber ak sembng dgn classmate(laki) dya..dah clash nk jels pa ag..bila jeles tue mmg la tandanya sayang but klu dah terlampau jeles,itu kira mcm na lak..,!!! ex dya tue siap bagi warning lagi..ish2.. mber ak jz smbng jer dgn classmate dya bkn wat per2 pon..duk dlm group bknnya berdua dgn classmate dya..pelik2...tue ka nmanyer jeles..nmanya syg..klu ia pon agak2 la..maybe dya geram cz mber ak nie mtk clash dya kot..yer la..xdak msa lngsung dgn mber ak tue..bila nk msj jer,da la alasan..da keja la,nk main game la,nak kuar..lma2 spa ley tahan..huhu..cian mber ak tue..

dah la tue siap maki2 n keluarkan kata2 y owg dgr pon skt telinga ..cian dya, dah la time tue mber ak nk buka posa.. ex dya ciap ckp ag, posa tue nk tnjuk baik la tue..da ker patut seseowg y berumur 24thn kta mcm tue..nmpk sgt la xmatang...huhuh.. tol x?? dlu sblm couple sungguh2 la ambik taw sal mber ak tue dr orentasi ag..siap taw duk mna,clas pa,pkai bju pa...huh.. detail tue punya nak kenal la.. tapi bila dah lma2 wat xtaw la..heran la laki nie..xtaw la pa y diaowg nak..huh... msa mula2 nak knal tue mcm2 ayat kuar,wt per ja supaya gurlz tue ska dgn diaowg n nak tarik perhatian gurlz..then ckp bz mcm na pon tetap akan hntr msj, caring abes la.huh..then bila dah 3-4bulan couple dah kurang ckt la... pa y ak tulis berdasarkan pengalaman mber2 ak y couple..huhu..

bila xcouple kta sunyi la, xdk owg teman la..nk seseowg y ley kongsi msalh,kngsi cerita n pa2 ja... then npa bila dah couple xwt mcm diowng kta sblm couple..huh..xpham ak.. n xtaw la nk pham mcm na dgn laki nie..bila kita ikut cara dia0wg,dia0wg wt xtaw..then bila kita bangkang/xikut ckp di0wg ckp lak xmemahami dia0wg..mcm na tue??? pa gna couple klu xley kngsi msalah... bila kta bersama dgn mber lain dgn bersama couple... ak xtaw la pa mksd diaowng bila kta nk couple, perlukn seseowng untuk berkongsi mslah dengan diaowg... bila xterima, frust..then kata mainkan perasaan diaowng..penah ka diaowg fikir mcm na perasaan bila diri xdihiraukn,xdipedulikan.. can some0ne tell me what the meaning of that...i need some somebody wif me, can share prob wif me..but then ignore them??..huhuh

Tuesday, May 12, 2009

tensi0nnnnn...

argghhhhhhh...
tension nyer....bny keja kna wt sebelum final exam lor... takut xley wat jer...
berserabut kpala.... mcm2 kna wat ag kna submit rep0rt,assignment y berlambak2, test, quiz n most impportant final projek untuk subjek prastise...
rsa beban dlm kepala nie...bla la nk abis sem nie haaa...

my besday09




present dari mber2 ak
celebrate bsday ak thn nie mmg gempak la..ak xsngka mber2 ak nk celebrate bsday ak..

mcm2 la ak kna dgn di0wng..huhuhu..pa2 pon mmg best la mber2 kt jmti nie..tpat kul 12am 10/05/2009 di0wng mndi kn ak dgn air bncuhan tepung,telor,shampoo,ink pon da etc di toilet..cra di0wng kna kn ak mmg plan bgs nyer..ak pon xtfkr lor..huhu..pas ak kna tue, tggu pa lg di0wng cabut la..pnat ak mgejar dia0wng 1 sakura...mlm tue xpsal2 ak jdi zombi tepung la..hahahah..then kmi sma2 lor kmas toilet balik..dia0wng gak bg present tuk ak..sblm berakhirnya 10/05/2009 da mber ak mtk ak dgr radio on9 di www.jiwang.org.. ktanya da ucapan khas tuk ak..huhu..ucapan pa ek...??? my bf wish my besday on air kt radio tue..tergamam ak dgr dj tue bcakan ucpan yg disampaikan oleh bf ak.. xsngka lak dya nk wat mcm tue..wht a surprise !!!..ak thanx sgt2 la kt mber2 y wt surprise kt ak n my bf too...ak xkn lupa la bsdy ak thn nie smp bila...
i love u all my frewn n love my bf too..

..